Alles weten maakt niet gelukkig!

Alles weten maakt niet gelukkig!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Denk jij dat alles weten je gelukkig maakt. Loopt je hoofd dan niet over? Zoveel informatie te verwerken….

Als je met veel mensen omgaat, krijg je veel informatie binnen. Van diverse personen hoor je iets…..elke keer weer wat anders. Kan je me nog volgen? Elk verhaal gaat over hetzelfde onderwerp, maar elk verhaal is toch anders. Wie spreekt dan de waarheid? Welke waarheid ga je dan geloven? Het zijn er zoveel…. In elk verhaal wat je hoort schuilt een klein percentage van waarheid. Welke is nou waar? Wie geloof je?

Sommige mensen lullen met alle winden mee, je krijgt er gewoon geen hoogte van. Het is zwart of wit…. Iets er tussen in van kleur bestaat niet. Door het mee lullen, krijg je zelf een hoop informatie. Vergeet niet dat je dat ook allemaal moet verwerken in je bolletje! Maak er vooral geen eigen verhaal van, want voor je weet ben je de boeman. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Maakt alles weten, dan zo gelukkig? Niet wetende wat nu de waarheid is, ga je toch maar zelf op onderzoek uit, lijkt mij. Dan hoor je verschillende mensen over dat zelfde onderwerp weer heel anders praten dan dat het je al verteld was.

Persoonlijk houd ik meer van “recht voor zijn raap” waarmee ik dus wil zeggen; als ik iets wil weten over een bepaald verhaal of roddel dan stap ik op de persoon af, die het aangaat of meemaakt. Ik luister naar de verhalen van anderen, maar neem ze zeker niet voor waarheid aan!

Wat ben jij voor type?

Een meeloper, een roddelaar of een recht voor zijn raap type?2016©Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb het al gezegd, ik ben recht voor de raap, eerlijkheid boven alles! Toch heb je mij niet naar mijn verhaal gevraagd, waarom niet? Hiermee had je dit verhaal hard kunnen maken.
| 13:35 |
Omdat deze blog sloeg op het roddelen die had geschreven en met mijn leven had te maken en niet met de van jou. En ik hoef geen verhaal of blog hard te maken, het is wat ik beleef en daarmee hoef ik iets hard te maken ofzo... Blog was een jaar geleden zoals je aan de datum kunt zien en dus toen aan de orde hier in mijn buurt. ;)
| 21:18 |
Naar is dat als er over je geroddeld wordt en je niet je eigen verhaal kunt doen! Ik snap precies wat je bedoeld en het doet zo'n zeer! Ach meid, had me ook gevraagd hoe het zat. Ik weet dat niemand je hielp toen, dat schreef je, was het niet je vader die je geholpen heeft toen? Ik hoop in elk geval dat je er nu geen last meer van hebt. ;)
| 23:06 |
Nee mijn vader was het niet. Ik heb er ook geen last meer van omdat ik er ver boven sta en die mensen niet meer zie en bij het tegenkomen niet groet.
Verder heb ik veel vrienden om mij heen en wij waarderen en accepteren elkaar zoals we zijn en als er eens iets is wordt dat gewoon openlijk op tafel gegooid en klaar is het dan... Dat is pas echte vriendschap :-)
| 09:45 |
Zo hoort het ook! Mijn vriendenkring is klein, maar ik weet dat het echte vrienden zijn. We hebben eigenlijk nooit iets waar we toestanden over maken, omdat we zo niet met elkaar omgaan. Als ik iets hoor over een van mijn vrienden dan hang ik direct aan de telefoon om te vragen wat er aan de hand is en andersom is dat precies zo, gelukkig! Ik ben een tijdje erg ziek geweest, een vriend van mij, die ik al heel lang ken, maar waarvan de contacten eigenlijk alleen nog maar via het www liepen, stond zo ineens bij mijn bed in het ziekenhuis. Dat betekend ook, dat je niet elke dag bij elkaar over de vloer hoeft te komen, om hele goede vrienden te zijn. Ik groet mijn buren altijd, of ze mij nu groeten of niet, want ik heb geen ruzie met ze, wanneer ze mij niet groeten, is dat hun eigen wil, maar ze kunnen niet zeggen dat ik niet vriendelijk ben en ze niet groet of boven ze sta. We zijn allemaal gelijk en ach, het heeft geen zin om vol wrok te zitten, daar word je alleen maar ziek van en negatief. Ik blijf het maar van de zonnige kant bezien.
| 12:52 |
Ik ben dezelfde mening toegedaan als Nele. Wij gaan de rauwe waarheid vertellen als we het in de specifieke situatie nodig vinden of als we heel kwaad zijn. Ik ben van oordeel dat je best toch rekening houdt met de gevoelens van een ander en 'sommige' zaken moet met een fluwelen handschoen behandelt worden, andere dan heel sporadisch (letterlijk dan) met de boksbeugel. :)
| 11:10 |
Ohhh echt een recht voor zijn raap type!! Geloof mij! Hahahaha
Ik kan ook absoluut niet tegen achterbaks gedoe!! Ik ben niet iemand die de maas in springt omdat mijn vriendin dat zo graag doe.
En mensen die liegen? Die heb ik gelijk door. Kijk in de ogen en je weet het. Let op de houding, en je weet het. Ik prik altijd door die mensen heen. Niemand kan iets verborgen houden voor mij. Ik weet het gewoon.
| 15:09 |
Ah heerlijk ;)
| 10:39 |
ik ben in de meeste gevallen ook recht voor zijn raap
| 14:27 |
Bestaat er nog een vierde type?
Recht voor de raap apprecieer ik, maar dat doe ik slechts sporadisch, als ik het echt nodig vind OF als ik ontplof. :)
Waarheid bestaat volgens mij uit vele onderdelen. Ieder referentiekader heeft vaak een andere waarheid in zich. Dat is één van de meest boeiende zaken in deze wereld.
| 21:15 |
Recht voor zijn raap type maar dat wordt me niet altijd in dank afgenomen ;)
| 13:31 |
Recht voor z´n raap. En als ik zin heb kan ik dat ook tactvol doen.
| 18:13 |
Zeker weten de laatste al is het soms natuurlijk best moeilijk om iemand waarheid te zeggen omdat de een daar beter tegen kan dan de ander. Maar uiteindelijk liever dat dat erom heen praten!
| 18:40 |
Vind ik ook
| 19:10 |
Recht voor de raap, wel tactvol.
| 16:35 |
Nu denk ik niet dat hier ook maar één blogger zal beweren een meeloper of roddelaar te zijn, het grote voordeel van facebook, en andere social media is dat maskers en nep-empathie, statussen over jezelf die niet kloppen, en gekopieerde en gestolen blogs, foto's enz... maar zeer tijdelijk zijn, dan blijft voor die categorieën, vaak na een tijd de eenzaamheid over tussen duizend virtuele nep-vrienden.
| 20:46 |
Ook in de 3 categorieën die jij noemt, bestaan nuances:
Roddelen keur ik af; hoor en wederhoor verdient mijn voorkeur.
Meelopen wordt vaak bedreven door mensen met een kudde-mentaliteit, maar ook zwijgen kan soms, ten onrechte, de indruk wekken het eens te zijn met het hysterische geloei van een kudde, terwijl het wel eens raadzaam kan zijn om af te wachten tot het hoefgetrappel gepasseerd is.
Recht voor zijn raap is vaak (niet altijd) nogal bot en lomp.
| 20:33 |
Van mij zul je 't ook wel weten. :)
| 20:18 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen