Als pup was ik al een beetje gek


Deze weblog zal ik beginnen bij het begin van mijn leventje, zodat jullie ook kunnen lezen wat ik vanaf die tijd al allemaal beleefd heb.

Ik was al een gekke pup toen ik geboren werd. Het vrouwtje van mijn mama had al 4 pups geboren zien worden, en dacht dat ze er allemaal al waren. Toen ze ’s morgens beneden kwam, keek ze vast raar op, want toen waren er 5 pups. Ja zeg, hallo, vergeet mij niet.

Ik mag dan wel als laatste geboren zijn, maar ik werd “haantje de voorste.”

Ik ging als eerste op verkenning uit, en proefde als eerste mijn “echte eten.” Mama hond heeft het erg druk met mij gehad, en ik heb haar ook pijn gedaan met mijn tandjes als ik ging drinken bij haar. Zelfs tandjes kreeg ik eerder dan mijn broertjes en zusjes. Op den duur was mijn mama mij liever kwijt dan rijk en zo mocht ik met 6 weken al met mijn vrouwtje mee naar huis.

Image title


Ik had mijn vrouwtje al eerder gezien, want ze had me uitgezocht toen ik nog maar 4 week jong was. Liefde op het eerste gezicht. Het gekke was dat toen ik 5 ½ week was haar stem al herkende en dan met een spurt mijn bench uitkwam om met haar te knuffelen en te spelen, mijn broertjes en zusjes deden van harte mee. Dolle pret, was het toen al.

Vrouwtje komt me halen…..

We gaan met de auto, vrouwtje draagt me en zet me in de auto, dat was spannend maar ook wel eng, want er was een hard ronkend geluid om me heen. Toen we bij mijn nieuwe huis aankwamen moest ik volgens vrouwtje eerst een plasje gaan doen, ze zette me uit de auto op de grond. Er lag van dat rare witte spul op straat en oeffffff dat voelde zo koud aan mijn pootjes. Vrouwtje vertelde me dat het sneeuw was.

Image title


Na het plasje gingen we verder, eerst moesten we met de lift, en dan een gang door en jawel daar stapte ik mijn nieuwe thuis binnen. Ik keek om me heen en oh jeee wat zie ik daar dan voor een 2 poterig dik en groot wezen? Oeiiii ook een hondje maar dat is leuk, even kennis maken hoor….snuffel snuffel, volgens mij is deze al aardig oud. Dat geeft niet zo lang hij maar met me wil spelen. Woooow wat een hard geluid komt er uit dat grote dikke wezen. MMAAIIILLLOOOO kom hier!!! Vrouwtje zegt me dat die andere hond Mailo ( 15 jaar ) is, en doof is. Oh …. maar ik ga nu eerst dat 2 poterig wezen even besnuffelen……hmmmm zo eng is hij niet, valt best mee, wel lekker zacht en ik ben eigenlijk ook wel erg moe, even lekker slapen. Hmmmm lekker warm zo.

De eerste nacht was ook niet zo eng als ik gedacht had, ik mocht in mijn mandje naast vrouwtjes bed slapen. Een krant voor mijn plasje had ik in de buurt en een bakje vers water voor als ik dorst kreeg. Eén ding was minder, ik mocht niet bij vrouwtje op bed komen, toen ik dat probeerde werd ze erg boos, en ik heel zielig. Maar ze was onverbiddelijk, en ik moest mijn mandje weer in. Daar ben ik slaap gevallen tot de volgende ochtend.

‘Vrouwtje was ‘s morgens super trots op mij…..ik had niet gepiept,’ zei ze. We hebben nog even heerlijk geknuffeld en toen gingen we naar buiten om een plasje te doen, weer boven kreeg ik lekkere brokjes te eten en hebben we nog gespeeld met een kip, machtig mooi speeltje was dat. Verder heb ik hier nog verschillende andere speeltjes. Komt dat even goed uit, want ik ben dol op spelen….

Image title© Vlindertje73