Bah een straatroof in de buurt.


Straatroof!!!


Het leek hier gisteren wel wildwest. Sirenes loeiden over en weer. Burgernet melding op mijn telefoon, maar ik muts druk het verkeerde knopje in. Dus niets gehoord. Mijn aandacht had ik nog bij de voice kids, zoiets kan gebeuren nietwaar? Verder schonk ik op dat moment weinig aandacht aan het geloei buiten. Ach ja, sirenes hoor je hier wel vaker en een helikopter vliegt ook weleens over, die van het ziekenhuis bedoel ik dan.

Na de voicekids nog even hart van Nederland kijken en dan is het wandel tijd voor mijn hondje. De laatste ronde voor de nacht.


Buiten gekomen hoor en zie ik nog steeds een helikopter in de lucht, die pendelt van links naar rechts en weer terug, blijft soms even stil in de lucht hangen. Verbaasd kijk ik er een poosje naar en vraag me af wat er toch aan de hand is. Politie auto’s scheuren met een bloedgang langs ons heen. Ik krijg er op de één of andere manier een apart gevoel van. Mijn hondje en ik wandelen door en ik besluit om toch even te kijken op twitter, wat er gebeurd is, als ik thuis ben.


Zo gezegd, zo gedaan. De laptop weer aan. Ja, dat ding maakt tegenwoordig overuren hier… Twitter aangeklikt. Twee straatroven gepleegd met bedreiging van een mes. Eén voetganger en één op een pizzakoerier. Beide moesten geld en hun mobiel afstaan. De straatrover ging er op de brommer van de pizzakoerier vandoor. Klik hier voor het nieuws: " Straatrover" Met grof geschut is er uitgerukt! Politie, undercoverpolitie, ME, politiehond, speurhond en een helikopter.


Dat verklaard de vele politie auto’s, maar een helikopter? Speciale politiehelikopter helemaal vanuit Schiphol hierheen te laten komen? Beetje overdreven toch, en een herrie dat dat ding maakt. Je zou er spontaan van op de loop gaan... Maar goed, ik kijk ook nog even op facebook en zie daar verschillende oproepen staan, met de vraag wat er toch in hemelsnaam aan de hand is hier in de buurt. Iedereen weet daar natuurlijk wel wat op te zeggen. Een heleboel onwetende mensen die een hoop flauwekul erover te melden hebben. De één zegt, ja die pizzakoerier is dood, de ander zegt dat het niet zo is. Het krioelt hier van blauw…Is een zwaar misdrijf gepleegd…Twee helikopters in de lucht…. En nog meer van dat soort berichtjes. Hoe maak je elkaar gek?


Voordat ik ga slapen, blader ik nog even verder door facebook en zie dan opeens een oproepje staan van iemand die vraagt; ‘hoe krijg je een bloedvlek uit je vloerbedekking?’

Hilarisch toch?


Ik hoop dat de twee mensen die overvallen zijn, er met alleen de schrik van af zijn gekomen. Helaas kan ik daar niets over vinden. Waar gaat dit heen in de maatschappij? Elke dag hoor je wel berichten over steekpartijen, moorden, overvallen en van dat soort meer…


Nu is het ochtend en de straatrover is nog steeds niet gevonden. Er wordt nog steeds massaal gezocht.

© Vlindertje73