×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Boek in wording. Dag 12 van de 90

Boek in wording. Dag 12 van de 90


Hallo allemaal, daar ben ik weer en deze keer niet zo zeer over het schrijven van mijn boek. Het heeft er wel mee te maken natuurlijk, alleen moet je meer richting de promotie denken. Als je het zo kan noemen…Of eigenlijk is het een wedstrijd, waarbij je een watty kan winnen.

Per toeval stuiterde ik op de website: www.wattpad.com en dit past eigenlijk precies in mijn straatje.

Je kan er mee doen aan een challenge #JustWriteIt, deze maand augustus. Schrijf een verhaal van tenminste 10.000 woorden. Kat in bakkie zou je zeggen, want ik heb al veel meer woorden.

Ik twijfel, zal ik wel of zal ik niet meedoen?  Waarom? Dat zal ik proberen uit te leggen…

Het boek wat ik schrijf is nu 8 hoofdstukken rijk en ik ben nog niet begonnen met het schrijven van stukken, waar het werkelijk omdraait in het hele boek. In zijn totaal gezien dan hé. Dus als ik mee doe en daar bijvoorbeeld 13.000 woorden in zet, dan eindigt het zo abrupt…DUS zonder waar het echt over gaat en dus ook zonder een eind. Ik weet niet of dit wel zo verstandig is.

Ook heb ik begrepen dat je je verhaal moeten delen op social media om zo hartjes of punten te krijgen.  Op de site zie ik mooie covers van boeken langs komen, mij lukt dat nog niet. En dan houdt de vraag mij bezig, als ik meedoe, kan ik dan alsnog ook met hetzelfde verhaal terecht bij ‘nanowrimo’ in de maand november?

Ik hoop eigenlijk met deze blog lezers te bereiken, die mij hier meer uitleg over kunnen geven. Graag hoor ik van diegene…

Tegelijkertijd heb ik het gevoel, dat ik ‘mijn kind’ het diepe in ga gooien. Dat is zowel dood eng, als ook vreselijk spannend. De hele wereld kan dan alvast de eerste hoofdstukken lezen.

Dit kan natuurlijk wel goed als promotie werken, misschien worden lezers wel zo nieuwsgierig dat het mij een uitgever op gaat leveren. Dat zou natuurlijk top zijn, want wie niet waagt, wie niet wint. Dan heb je ook nog lezers die het hele stuk af kunnen kraken en daar moet je bestand tegen zijn, maar ben ik dat wel?


Veel onzekerheid of beter gezegd; onwetendheid.

Wie oh wie heeft er raad, tips en of ervaring hiermee?


Lees hier ook:

Mijn droom achterna

Boek in wording: Dag 1 van de 90

Boek in wording: Dag 3 van de 90

Boek in wording: Dag 11 van de 90


Vlindertje732016©Vlindertje73

 Eduard Eggink
Ik zou willen dat ik je kon helpen Vlindertje, maar ik ken noch www.wattpad.com als #JustWriteIt. Het lijkt mij dat alles afhangt van de voorwaarden van deze sites. Ik had een boek geschreven, een uitgever gevonden en dan geprobeerd het overal te promoten. Zelf zit ik ook met de vraag of een uitgever nog wel geïnteresseerd is als je een groot deel al gepubliceerd hebt via social media. Van mijn uitgever mag ik bijvoorbeeld niet meer dan ongeveer 3 pagina's van de inhoud bekend maken. Hoe de uitgevers en social media tegenwoordig samenwerken is een belangrijke vraag. Ik ga die vraag aan m'n uitgever stellen, maar daar heb je nu even niets aan. Ik wens je wijsheid en hoop dat je heiruit komt.
13-08-2016 20:04
13-08-2016 20:04 • 1 reactie • Reageer
vlindertje73
Ik ben zeer nieuwsgierig naar je antwoord. En ik doe niet meer mee aan wattpad. Komt zo blog over; dag 13 van de 90 hahahha moet hem ff schrijven... ;)
13-08-2016 20:51
13-08-2016 20:51 • 1 reactie • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Tja. Zelf denk ik, focus op je boek én november. Je bent nu al zover.
12-08-2016 18:48
12-08-2016 18:48 • 1 reactie • Reageer
vlindertje73
Het kan dus beiden heb ik net gelezen....
12-08-2016 18:52
12-08-2016 18:52 • 1 reactie • Reageer