Boek in wording. Dag 12 van de 90

Boek in wording. Dag 12 van de 90


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hallo allemaal, daar ben ik weer en deze keer niet zo zeer over het schrijven van mijn boek. Het heeft er wel mee te maken natuurlijk, alleen moet je meer richting de promotie denken. Als je het zo kan noemen…Of eigenlijk is het een wedstrijd, waarbij je een watty kan winnen.

Per toeval stuiterde ik op de website: www.wattpad.com en dit past eigenlijk precies in mijn straatje.

Je kan er mee doen aan een challenge #JustWriteIt, deze maand augustus. Schrijf een verhaal van tenminste 10.000 woorden. Kat in bakkie zou je zeggen, want ik heb al veel meer woorden.

Ik twijfel, zal ik wel of zal ik niet meedoen?  Waarom? Dat zal ik proberen uit te leggen…

Het boek wat ik schrijf is nu 8 hoofdstukken rijk en ik ben nog niet begonnen met het schrijven van stukken, waar het werkelijk omdraait in het hele boek. In zijn totaal gezien dan hé. Dus als ik mee doe en daar bijvoorbeeld 13.000 woorden in zet, dan eindigt het zo abrupt…DUS zonder waar het echt over gaat en dus ook zonder een eind. Ik weet niet of dit wel zo verstandig is.

Ook heb ik begrepen dat je je verhaal moeten delen op social media om zo hartjes of punten te krijgen.  Op de site zie ik mooie covers van boeken langs komen, mij lukt dat nog niet. En dan houdt de vraag mij bezig, als ik meedoe, kan ik dan alsnog ook met hetzelfde verhaal terecht bij ‘nanowrimo’ in de maand november?

Ik hoop eigenlijk met deze blog lezers te bereiken, die mij hier meer uitleg over kunnen geven. Graag hoor ik van diegene…

Tegelijkertijd heb ik het gevoel, dat ik ‘mijn kind’ het diepe in ga gooien. Dat is zowel dood eng, als ook vreselijk spannend. De hele wereld kan dan alvast de eerste hoofdstukken lezen.

Dit kan natuurlijk wel goed als promotie werken, misschien worden lezers wel zo nieuwsgierig dat het mij een uitgever op gaat leveren. Dat zou natuurlijk top zijn, want wie niet waagt, wie niet wint. Dan heb je ook nog lezers die het hele stuk af kunnen kraken en daar moet je bestand tegen zijn, maar ben ik dat wel?


Veel onzekerheid of beter gezegd; onwetendheid.

Wie oh wie heeft er raad, tips en of ervaring hiermee?


Lees hier ook:

Mijn droom achterna

Boek in wording: Dag 1 van de 90

Boek in wording: Dag 3 van de 90

Boek in wording: Dag 11 van de 90


Vlindertje732016©Vlindertje73

 


Beoordeel

Reacties:

expand_more
Verberg reacties
Ik zou willen dat ik je kon helpen Vlindertje, maar ik ken noch www.wattpad.com als #JustWriteIt. Het lijkt mij dat alles afhangt van de voorwaarden van deze sites. Ik had een boek geschreven, een uitgever gevonden en dan geprobeerd het overal te promoten. Zelf zit ik ook met de vraag of een uitgever nog wel geïnteresseerd is als je een groot deel al gepubliceerd hebt via social media. Van mijn uitgever mag ik bijvoorbeeld niet meer dan ongeveer 3 pagina's van de inhoud bekend maken. Hoe de uitgevers en social media tegenwoordig samenwerken is een belangrijke vraag. Ik ga die vraag aan m'n uitgever stellen, maar daar heb je nu even niets aan. Ik wens je wijsheid en hoop dat je heiruit komt.
| 20:04 |
Ik ben zeer nieuwsgierig naar je antwoord. En ik doe niet meer mee aan wattpad. Komt zo blog over; dag 13 van de 90 hahahha moet hem ff schrijven... ;)
| 20:51 |
De vraag is inmiddels aan m'n uitgever gesteld. Zodra ik antwoord heb zal ik het hier aan je doorgeven. Haha, moet ze nog even schrijven... Leuk, ga zo door!
| 20:59 |
Staat al klaar! hahahha snel hé ;)
| 22:12 |
Ja, je kan zo meedoen aan de Olympische Spelen, de 100 meter schrijven in 10 seconden :)
| 00:56 |
HAhahha ja als die er eens zou zijn.... :)
| 11:05 |
Ja, zou wel leuk zijn. Zo wilde ik meedoen met de 100 meter afwassen, maar blijkt geen Olympische discipline te zijn. Jammer, jammer, jammer. :)
| 15:32 |
Voor het afwassen heb ik mijn Wimpie ghehehehe hahah
| 21:56 |
Ja, zo kan ik ook winnen, dat is valsspelen! :-)
| 23:20 |
Ik schrijf liever dan dat ik afwas whahahha :)
| 11:14 |
Ik ook! Over schrijven gesproken: hier het antwoord van mijn uitgever:
'Beste Eduard, Bedankt voor je bericht. Manuscripten die al op internet hebben gestaan, kunnen zeker gebundeld worden en uitgegeven. Het is echter zo dat als een manuscript in zijn geheel op internet te vinden is, we wel vragen het te verwijderen mochten we hiervoor een contract aangaan. Dat heeft te maken met het publicatierecht dat dan bij ons ligt. Daarnaast is het de vraag of men een boek wil kopen dat in zijn geheel op internet te vinden is.
Mocht je zelf zoiets willen bundelen, dan ben je van harte uitgenodigd om het bij ons in te leveren. We zullen er dan naar kijken en spoedig contact met je opnemen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt vlindertje. :)
| 00:50 |
Ja, hier heb ik zeker iets aan. Super bedankt dat je het hebt gevraagd. Als ik zover ben om op uitgevers jacht te gaan, klop ik ook even bij jou aan. :)
| 11:41 |
Is goed! En volhouden! :)
| 22:36 |
dank je :)
| 12:36 |
Tja. Zelf denk ik, focus op je boek én november. Je bent nu al zover.
| 18:48 |
Het kan dus beiden heb ik net gelezen....
| 18:52 |
Aha. Maar je boek kan dan niet meer in de verkoop. Of toch nog wel?
| 19:06 |
Volgens mij wel. Ik ben er nog niet helemaal uit. Tegenstrijdige berichten. Ik zal proberen een mail te sturen naar wattpad, voor een duidelijk regelement.
| 10:51 |
Weet Alicia dit niet? Ben benieuwd.
| 14:42 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen