Boek in wording. Dag 21 van de 90.


Door het werken aan mijn boek, verstoft mijn huis al aardig. Vanmiddag had ik het er zo over met mijn moeder. ‘Het huishouden schiet er een beetje bij in tegenwoordig,’ zei ik, ‘als ik onverwachts visite krijg, dan schaam ik mij kapot voor het stof.’ ‘Ach,’ zei mijn moeder, ‘als je dan snel de stofdoek op de kast legt, lijkt het of je net wilde beginnen.’ De ultieme oplossing is dus gevonden. Probleem opgelost. ‘Oh ja, en als je er niet aan komt, dan blijft het effen grijs,’ vervolgde ze. ‘Dat gaat niet helemaal op, want Micky mag graag even over de kast wandelen,’ zei ik lachend.

Afgelopen week zijn er maar twee dagen bij, waarop ik niets aan mijn boek heb gedaan. Af en toe is dat wel even goed. Het verhaal zit in mijn hoofd en dat komt er vanzelf uit. Het schrijven gaat mij best wel makkelijk af, toe nu toe. Ik denk dat dit ook komt omdat ik weet waar het over gaat, als je nou een boek schrijft waarvan je alles nog moet bedenken lijkt mij dat veel moeilijker.

Zo heb ik deze week een vriendin te eten gehad en s ’avonds hebben we gezellig de vuurkorf aan gedaan. Ik ben ook nog een avondje uit geweest, voor de nodige ontspanning. Een andere vriendin gaat verhuizen, dus even haar huis bekeken. Voor haar ga ik de komende tijd koken, zodat ze zo aan kan schuiven als ze klaar is met klussen. De dagelijkse speeluurtjes met Snoopy en Micky gaan ook gewoon door. Net als de wandelingen met Snoopy. Boodschappen, koken, eten, slapen. Alles heeft zijn ritme… De dagen vliegen werkelijk voorbij.


Om jullie nog even te laten lachen…

Ik zocht een woord en kon er niet opkomen. Aan de andere kant hier van de singel staat een flat met zo’n ding. Hoe heet dat nou toch? Denk, denk, dub, dub en ik vroeg het aan mijn grammatica man. Die noemde het een balustrade. ‘Ja, dat zocht ik,’ zei ik. Een dag later moest ik het woord weer gebruiken in mijn boek en opeens ging er een lampje branden… Het was helemaal geen balustrade, maar een galerij. Hoe moeilijk kan het zijn…


Citaat uit mijn toekomstig boek: ‘Willem, de baas mag niet weten dit,’ fluistert ze nu. Ik ga wat dichter bij haar staan, kan haar nauwelijks verstaan. ‘Wat niet?’ vraag ik dwingend.


Nu heb ik aan jullie, als lezer ook een vraag. Ik loop al vanaf dag 14 ongeveer te dubben over een leuk gezegde. Dit moet een ander gezegde zijn voor: Als je ’s nachts vist, moet je overdag netten drogen.  ( Een kater hebben in de ochtend )

Wie oh wie, kan hier iets grappigs voor bedenken? Het hoeft niet een standaard gezegde te worden. Gewoon zoiets, als waar je als lezer van in de lach schiet.

Ik ben benieuwd! Je mag je reactie hieronder plaatsen of een berichtje sturen via mijn  facebook pagina: Geld stinkt.

Waar trouwens iedereen welkom is, om mij te volgen!

Delen = Lief


Image title

Dag 13 van de 90

Dag 12 van de 90


2016©Vlindertje73


Wil je wel op de hoogte van mij blijven, maar geen lid worden van de site YOORS waar ik op blog? Klik dan op de button met het woord ‘volgen’ zie boven in rechts. Vul daar je e-mailadres in en je ontvangt updates van mij in je mailbox.