Boek in wording. Dag 3 van de 90


Ik tik en tik gestaag door op mijn trouwe láppie. Sommige stukken schrijf ik met pen, want dat zijn stukken die pas later aan de orde komen. Niet heel uitgebreid, maar in korte zinnen, zodat ik er dan zo mee verder kan. Ik schrijf en schrijf, tot mijn vingers niet meer mee willen. Het haalt van alles bij mij naar boven. Gevoelens buitelen over elkaar heen. Het gooit mij terug in mijn verleden, een verleden die niet bepaald rooskleurig was.


Als de vermoeidheid toeslaat neem ik een lekkere warme douche en weet je…? Net als ik dan geniet van het water wat over mij heen stroomt, krijg ik een keigoede ingeving. Natuurlijk heb ik op dat moment geen pen en papier in de buurt. Na het douchen, weg keigoed idee. Balen.

Zo gebeurde mij dat vandaag terwijl ik op de wc zat, ik zat al even te dubben over de juiste woordkeuze en zinsopbouw en hoppa, daar had ik het te pakken. Loop de kamer weer in en breek bijna mijn nek over de kat, die dacht grappig te zijn. Dacht je dat ik daarna mijn idee nog wist toen ik over mijn schrift gebogen zat? Nee dus!Geleerd: Overal pen en papier neerleggen. In elke kamer en dus ook in de douche en de wc. Gezellig zo in huis. Papiertje hier, papiertje daar…pen hier, pen daar.Micky, mijn kitten van 11 week heeft gisteren kattenveertjes gekregen om mee te spelen, hij sjeest er het hele huis mee door. Erg komisch en als hij dan moe is van al dat gesjees, gaat hij op de stoel naast mij liggen te slapen. Snoopy, mijn hondje op de andere stoel en zo kan ik dan in alle rust verder met het tikken, tot de volgende speelronde.


Gisteren op dag 2 heb ik de eerste 4 hoofdstukken naar Alicia opgestuurd. Hoofstuk 5 is al zo goed als klaar inmiddels en zo vond ik dat ik wel wat ontspanning had verdient. Een potje biljarten, onder het genot van een biertje met gezellige mensen doet wonderen. Vol goede moed ging ik vandaag verder met hoofdstuk 6 en ja hoor, daar haper ik. Voor vandaag dus even klaar, morgen kijk ik er vast wel weer anders tegen aan. Het is iets met gevoel, wat ik maar moeilijk kan beschrijven. (dub dub dub…)Ik kan je wel vertellen, dat ik razend nieuwsgierig ben naar Alicia haar bevindingen en al met smart zit te wachten op haar feedback, tips en eventuele verbeterpunten. Ohhh, mijn hemel, dit is zo spannend voor mij.

De vraag ‘is dit wel goed genoeg voor een boek of niet,’ spookt door mijn hoofd. Ik denk dat ik even door de eerste keer heen moet…


.

Citaat uit mijn toekomstig boek:

Het is op een vrijdagavond, als de gemoedelijke sfeer om een uur of één s’ nacht plots omslaat in een gespannen sfeer…Lees hier: >>>Dag 1 van de 90