Boek in wording. Dag 66 van de 90.

Boek in wording. Dag 66 van de 90.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ten eerste mijn excuses dat ik jullie een maand lang niet op de hoogte heb gehouden van mijn schrijfproces. Soms gebeuren er dingen in je leven die voorrang verdienen. Hoe iedereen mij ook in alle rust liet schrijven, bij dit moest ik de boel wel even aan de kant leggen. Het is alleen te persoonlijk om met de wereld te delen. In ieder geval is het mij niet in de koude kleren gaan zitten. 

Na 18 dagen niet te hebben geschreven zit ik weer helemaal in mijn schrijfriedel.  Ik tik en tik en kijkend naar mijn onderwerpen die er allemaal in voor moeten komen, schiet ik voor geen meter op. Eigenlijk is dat best wel positief, want zo wordt het boek alleen maar dikker en dikker. Ach en weet je, af en toe heb je ook weleens een stukje humor er in nodig. 

Citaat uit mijn toekomstig boek:  Misselijk als ik ben, leeg ik mijn maag boven een vierkante bloembak. Ik voel mij gelijk een stukje beter en grappend vraag ik aan de rest: ‘Zouden viooltjes wel van cocktails houden?'

 

Inmiddels ben ik ook begonnen met het bedenken en creëren van een cover. Het idee heb ik in mijn hoofd, alleen nu de uitvoering nog. Zo las ik ergens dat je covers kan maken in 'Word 2013' en die heb ik gelukkig. Op YouTube staat het stap voor stap uitgelegd. Alleen vraag ik mij dan af, hoe zit met de rug van het boek. Heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, heb je dan tips voor mij? Of doe je dit via een ander programma?

Dan heb ik de vraag gekregen van mijn manuscript begeleidster Alicia, om alvast eens de uitgeefwereld in te duiken. Ook moet ik bedenken of ik mijn boek wil laten uitgeven door een uitgever of in eigen beheer. Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik verdwaal in die wereld. Enorm veel informatie is er over te vinden. Wie oh wie, wil zijn of haar ervaringen hierover met mij delen?
2016©Vlindertje73

 

Vind je dit een goede post en wil je hierop reageren?
Klik dan hierboven op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!

YOORS

The site to be! Blogs, columns, foto's, quotes, recepten en nog veel meer.... elke dag weer nieuw, keer op keer. 

Voel je welkom!Geld stinkt


 Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat gaaf dat je schrijft, ik ben er ook mee bezig!
| 11:52 |
Oh tof ja, houd je ook een blog bij? Je kan mij ook volgen via FB als je wilt. Waar gaat jou boek over dan?
| 15:05 |
hoe heet je op facebook?
| 18:51 |
Zie je pb hier.
| 19:45 |
Gelukkig heb je het weer op kunnen pakken, zet hem op!
| 21:34 |
Dank je ;-)
| 00:05 |
Ik heb niet zo'n goede ervaring met het uitgeven van mijn boeken, zal er niet teveel over uitweiden, ben niet zo van het modder gooien in het openbaar. De enige tip die ik je wil meegeven is, denk goed na wat je wilt, en stap niet zomaar overal in. Wil je eventueel meer weten mag je me altijd een berichtje sturen privé! Succes!
| 13:30 |
Ik heb je pb gestuurd hoor.
| 20:11 |
Ik zag het, sorry nog geen tijd gehad te antwoorden. Zal ik in de loop van de dag even doen.
| 08:07 |
Verontschuldigen hoef je je hier echt niet voor.
| 13:11 |
Je grap over die viooltjes kan ik wel waarderen.

Over het uitgeven, kan ik je alleen waarschuwen. Zelf heb ik twee boeken uitgegeven via Freemusketeers. Eerst een hoop e-mailadressen verzamelen en die kregen dan een melding van het verschijnen van de boeken. Toen moesten er, ik meen, 25 boeken worden verkocht eer het naar Bol.com ging. Die boeken heb ik zelf opgekocht en cadeau gedaan aan alle bezoekers van mijn boekpresentatie. Later hoorde ik dat ik ze had moeten verkopen, maar ja, ik doe alles anders.

Andere uitgevers laten je eerst een ferm bedrag betalen. Dat zijn hun eerste kosten om het boek printklaar te maken, omslag maken etc. En dan nog moet je goed het contract lezen. Vaak is het niet duidelijk wie het meeste verdient. De schrijver of de uitgever. Je zou bij Pumbo.nl een account kunnen aanmaken en kijken wat zij kunnen doen. In eerste instantie kost het je niet, behalve het aanvragen van een ISBN. Dat zou je ook zelf kunnen doen. Heb ik ook gedaan voor een ander boek.

Succes!
| 09:04 |
Dank je, ik denk dat ik nog wel met wat vragen bij je terug kom. Als je het niet erg vindt?
| 20:17 |
Maar natuurlijk niet.
| 20:27 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen