Bonus bij de tandarts

Bonus bij de tandarts


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Bonus bij de tandarts

Vandaag even bij de tandarts geweest. Ik ging er met klotsende oksels heen en kwam met klotsende oren terug. Dat ‘even’ werd dik anderhalf uur. Er moesten twee kiezen getrokken worden onder verdoving uiteraard. Vreselijke enge grote spuiten gebruiken ze daarbij, ik wil dan al wel gillend weer de ruimte uitvluchten, dat doe je natuurlijk niet, dus even de kiezen op elkaar. Oh nee, moet wijd open. Au!

Aangezien de verdoving er toch in zat, stelde de tandarts een bonus voor. Ja, je maakt wat mee, een bonus bij de tandarts, ik had liever een andere bonus gehad hoor. ‘Zullen we gelijk ook maar even die twee andere kiezen een wortelkanaal behandeling geven ?’ vroeg de tandarts, ‘kan in één moeite door’ zei ze ook nog opgewekt, ‘want als je aan beide kanten twee kiezen laat staan, dan schuift straks je onder prothese niet zo erg heen en weer. Het kost wel wat meer eigen bijdrage, maar je hebt er dan ook meer plezier van in de rest van je leven.’ Ahum, een rib uit mijn lijf dus, want over twee week is de andere kant van mijn bekkie aan de beurt. Ook daar één kies eruit en twee wortelkanaal behandelingen. Maak je borst maar nat.

Daar lig je dan in de stoel, eerst die wortelkanaal behandeling. De wortels en zenuwen eruit en de kanalen worden schoongemaakt. Van alles gaat er in, een borsteltje dit, een staafje zus en zo en dan doet het ondanks de verdoving ook nog loeiend zeer. Dan zijn de twee kiezen aan de beurt om getrokken te worden. Eerst één kies door midden zagen, anders was er geen grip. De andere ging iets soepeler, volgens de tandarts. Blijkt er een ontsteking te zitten en daar valt niet tegen te verdoven, dus ik zat werkelijk tegen het plafond van de pijn en schreeuwde het uit: ‘AU, en het abc, dat doet zéér!!’ De tranen liepen over mijn wangen, zo mijn oren in. Zal het abc hier maar niet herhalen, niet zo voor jullie oren bestemd, denk ik. Twee kiezen minder, ik leef nog en de tandarts ook.© Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een geluk voor die tandarts, wel fijn, kon je je bonuskaart nog gebruiken...
| 22:36 |
Brrrr echt niets een tandarts. Bonussen of niet... ;)
| 23:13 |
:))
| 23:19 |
Oh bah, zo'n ontsteking heb ik ook eens gehad, heel naar.
| 15:21 |
Leuk beschreven! Ik ben zelf ook heel vaak legaal gemarteld door de tandarts. Maar ja, wat moet je anders?
| 13:07 |
ik houd ook niet zo van de tandarts!
| 17:03 |
mooi geschreven, de tandarts is ook niet echt mijn favoriet ;) ;)
| 18:45 |
is ook niet mijn favoriete bezigheid
| 14:12 |
Dat zijn geen leuke dingen maar moeten toch gebeuren.
| 18:48 |
Helaas wel
| 12:57 |
Au die zat! Ik ben ook geen fan van de tandarts ( wie wel? ) en dan gaan ze ook nog allerlei onzin verhalen boven je hoofd zitten vertellen tegen elkaar pfff
| 11:11 |
Dat doen ze bij mij gelukkig niet, praten tegen mij, alleen kan ik weinig tot niet terug zeggen hihi
| 12:23 |
Heel veel sterkte! Ik zat zelf ook elke 2maanden bij de tandarts. Zenuwbehandelingen, gaatjes etc :(
| 09:55 |
En dan die geluiden allemaal, je nekharen gaan er van overeind staan.
| 12:22 |
hahaha ja herkenbaar. Nu had ik een hele goede tandarts gevonden in Noorwegen. Die heeft mijn gebit weer helemaal in orde gekregen. Zonder pijn. Vervolgens verhuisd hij 8uur hier vandaan :'(
| 14:46 |
Dat is een eind rijden om bij je tandarts te komen
| 16:31 |
Idd. Kan nu weer op zoek naar een andere helaas.
| 18:58 |
ja verschrikkelijk ik hou er ook niet van om naar de tandarts te gaan
| 00:08 |
Echt niet mijn hobby, maar ja soms moet het he
| 12:22 |
Ohhh bahhhhh ik voel met je mee!
| 19:23 |
Morgen zal het wel weer wat beter gaan, hoop ik. Ik kruip nu lekker op de bank zo. Fijne avond
| 19:44 |
Gatverdarrie, wat heeft ze je te pakken gehad. In mijn mond geen wortelkanaalbehandeling. Dan maar eruit.
| 17:32 |
Is voor goed doel, zodat dan toekomstige prothese niet zo heen en weer kan schuiven
| 17:47 |
Ik begrijp het. Zelf moet ik ook nog steeds terug. Vorig jaar is 1 kies getrokken. Die was doormidden gebroken en ontstoken. Helaas pindakaas.
| 18:06 |
Oei sterkte. Nee, de tandarts is ook niet mijn beste vriend.
| 16:55 |
Dank je
| 17:46 |
Oei, het zat je niet mee bij de tandarts.
| 16:53 |
Nee idd
| 17:46 |
Zelf afgelopen woensdag (27 jan.) ook ander half uur bij de tandarts gezeten eerste deel voor het zetten van mijn aller eerste kroon.
Gelukkig niets gevoeld door de verdoving (dat was mijn bonus hahaha) was wel een bloedbad in mijn mond zeg bah wat vies. Ook was er een vulling mee gekomen met de siliconen afdruk FIJN....niet dus, maar goed gelijk weer gevuld. Op naar een echte kroon op 10 feb. ^_^
Mijn trukje voor het weinig tot niet voelen van zo'n spuit is tijdens het spuitje snel en diep door je neus in ademen en heb de ogen dicht tijdens de behandelingen en denk aan mooie/leuke dingen. Ja ook ik ben/was (nu iets minder) schijtend bang voor de tandarts.
| 16:43 |
Ja, die vieze smaak van bloed heb ik nu ook nog. Het is al wel redelijk dicht nu. Succes 10 feb. Adem in adem uit probeer ik ook te doen, maar automatisch houd je toch je adem in op de één of andere manier.
| 16:45 |
Blijven oefenen hahaha....
| 16:46 |
Ja, over twee week ;) zal ik beter mijn best doen
| 16:47 |
Succes!
| 18:18 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen