De lotelij gewonnen!Paar weken geleden hadden we toch weer een stunt. Het hele programma liep de mist in, maar dat mocht de pret niet drukken. Een vriend van mij moest een paar dagen hier in de buurt werken en komt dan altijd ook gezellig bij mij op visite. We besluiten om even een biertje te doen in ons buurtkroegje samen met mijn (ex) schuine overbuurman (Balkie) .

Ik kon dan gelijk even de boodschapjes gaan halen om eten te gaan koken. Gezelligheid kent geen tijd en omdat Balkie altijd op dinsdagavond zijn wekelijks clubje heeft om 20.00 uur, stonden we toch wel een beetje op tijd. ‘Laten we maar chinees bestellen,’ zegt mijn varende vriend. ‘Ja, dat is ook goed, ‘zeggen Balkie en ik. Zo gezegd, zo gedaan. 18.00 uur maandmenu besteld. Over 40 minuten is het klaar hoor, zei de chinees. Nou, dan konden we dus net zo goed nog een biertje nuttigen. Half uur later lopen we naar huis, waar we wat met elkaar kletsen en kijken steeds op de klok, waar blijft ons eten? Het duurt nou toch wel erg lang….

Mijn mobiel begint te rinkelen, ik neem op en hoor iemand aan de andere kant van de lijn tegen mij zeggen dat waarschijnlijk ons eten bij hem op het aanrecht staat. ‘Oh, dat is vreemd,’ zeg ik.

Ja, dat vond die meneer ook vreemd en vroeg aan mij, wat hij er mee moest doen. ‘Nou, zeg ik misschien in de vriezer zetten en het later opeten. Ik zal de chinees wel even bellen. Eet smakelijk.’

Wanneer ik de chinees aan de telefoon heb vertel ik haar dat er toch echt iets mis is gegaan met onze bestelling. Mijn maandmenu staat op een ander adres dan waar ik woon en vraag haar hoe of dat dat kan? Waarop de chinees zegt; ‘oh dan heeft die meneer de lotelij gewonnen. Jullie krijgen zo spoedig mogelijk een héél nieuw menu. Wilt u dan die meneer nog even opbellen om te zeggen, dat hij de lotelij heeft gewonnen?’ Na nog wat excuses en dergelijke hangen we op. Ik bel die meneer weer en samen moeten we er hartelijk om lachen. De ‘lotelij’….hahahhaha

Eind goed, al goed en om 19.50 uur werd dan toch echt ons menu bezorgd. Balkie een bord eten opgeschept en naar zijn clubje gebracht. De koffiedrinkers van het clubje waren er al en moesten er wel om lachen. Ach ja, foutje kan gebeuren.

Overigens hebben we genoten van ons eten, want die chinees heeft nu eenmaal goed eten. Wij blijven daar dan ook gewoon bestellen.
© Vlindertje73