De lotelij gewonnen!

De lotelij gewonnen!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Paar weken geleden hadden we toch weer een stunt. Het hele programma liep de mist in, maar dat mocht de pret niet drukken. Een vriend van mij moest een paar dagen hier in de buurt werken en komt dan altijd ook gezellig bij mij op visite. We besluiten om even een biertje te doen in ons buurtkroegje samen met mijn (ex) schuine overbuurman (Balkie) .

Ik kon dan gelijk even de boodschapjes gaan halen om eten te gaan koken. Gezelligheid kent geen tijd en omdat Balkie altijd op dinsdagavond zijn wekelijks clubje heeft om 20.00 uur, stonden we toch wel een beetje op tijd. ‘Laten we maar chinees bestellen,’ zegt mijn varende vriend. ‘Ja, dat is ook goed, ‘zeggen Balkie en ik. Zo gezegd, zo gedaan. 18.00 uur maandmenu besteld. Over 40 minuten is het klaar hoor, zei de chinees. Nou, dan konden we dus net zo goed nog een biertje nuttigen. Half uur later lopen we naar huis, waar we wat met elkaar kletsen en kijken steeds op de klok, waar blijft ons eten? Het duurt nou toch wel erg lang….

Mijn mobiel begint te rinkelen, ik neem op en hoor iemand aan de andere kant van de lijn tegen mij zeggen dat waarschijnlijk ons eten bij hem op het aanrecht staat. ‘Oh, dat is vreemd,’ zeg ik.

Ja, dat vond die meneer ook vreemd en vroeg aan mij, wat hij er mee moest doen. ‘Nou, zeg ik misschien in de vriezer zetten en het later opeten. Ik zal de chinees wel even bellen. Eet smakelijk.’

Wanneer ik de chinees aan de telefoon heb vertel ik haar dat er toch echt iets mis is gegaan met onze bestelling. Mijn maandmenu staat op een ander adres dan waar ik woon en vraag haar hoe of dat dat kan? Waarop de chinees zegt; ‘oh dan heeft die meneer de lotelij gewonnen. Jullie krijgen zo spoedig mogelijk een héél nieuw menu. Wilt u dan die meneer nog even opbellen om te zeggen, dat hij de lotelij heeft gewonnen?’ Na nog wat excuses en dergelijke hangen we op. Ik bel die meneer weer en samen moeten we er hartelijk om lachen. De ‘lotelij’….hahahhaha

Eind goed, al goed en om 19.50 uur werd dan toch echt ons menu bezorgd. Balkie een bord eten opgeschept en naar zijn clubje gebracht. De koffiedrinkers van het clubje waren er al en moesten er wel om lachen. Ach ja, foutje kan gebeuren.

Overigens hebben we genoten van ons eten, want die chinees heeft nu eenmaal goed eten. Wij blijven daar dan ook gewoon bestellen.
© Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Das zeker een lot uit de lotelij... :)) Dol op chinees!
| 12:07 |
Ja, gelukkig hadden we snel een nieuw menu. Ik bestel er nog steeds.
| 10:48 |
:))
| 10:52 |
Heel leuk verhaal. :)
| 11:49 |
Ja hahhaa ;)
| 10:49 |
Erg leuk om te lezen.
| 15:03 |
Een specialleke, maar ik wil best ook wel eens de lotelij winnen op die manier
| 22:08 |
Sorry maar ik snap het niet helemaal: iemand kan wel of niet de 'r' uitspreken. Jouw Chinese cateraar gooit er blijkbaar een paar correcte volzinnen in het Nederlands uit, waarin de letter r diverse keren voorkomt:

‘oh dan heeft die meneer de lotelij gewonnen. Jullie krijgen zo spoedig mogelijk een héél nieuw menu. Wilt u dan die meneer nog even opbellen om te zeggen, dat hij de lotelij heeft gewonnen?'

Alleen bij het woord 'loterij' verspreekt hij zich blijkbaar. Waar zit de grap? Of moet ik dat aan Gordon vragen?
| 01:11 |
De grap is dat hij het eten mocht houden en wij een nieuw menu kregen en dat zij de letter 'r' niet uitsprak dus vandaar de lotelij ipv loterij
| 12:01 |
mooi en grappig geschreven verhaal!
| 15:41 |
Haha erg leuk verhaal :) Zodra ik weer in Nederland ben, ga ik weer naar mijn 'chinees'. ;)
| 10:32 |
Heb je in Noorwegen geen chinees dan?
| 12:16 |
Niet zoals in Nederland. En al helemaal niet zo lekker als in Nederland!
| 13:11 |
Leuk verhaal ja iedereen kan een foutje maken en het is goed opgelost.
| 00:55 |
Haha leuk verhaal, zo'n lotelij wil ik ook wel winnen ^_^
| 15:13 |
HAhahahha ;)
| 15:49 |
Lollige Chinees. En een foutje maken doen we allemaal wel eens
| 14:19 |
Hahahaa. Leuk velhaal. De lotelij gewoon. Sambal bij?
| 12:45 |
Ja, whahahha lekkel. Dank je
| 12:46 |
ja dat kan gebeuren en de chinees zal wel heel dluk zijn
| 12:31 |
Ja die had het ook elg dluk
| 12:43 |
Leuk ,en een chinees met humor daar hou ik van
| 12:26 |
JA, ik ook hih
| 12:43 |
Die chinezen zijn soms zo grappig met hun uitspraken hahah niet alleen de chinezen hoor kan me voorstellen dat je in een deuk gelegen hebt! Te komisch!
| 12:21 |
Klonk ook zo grappig, ze kunnen de R echt niet zeggen....
| 12:42 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen