Een nieuw vriendje erbij…


Al weken lang hoor ik mijn vrouwtje over een nieuw vriendje. Haar besluit staat vast, ze heeft hem zelfs al uitgezocht. Nu ben ik de moeilijkste niet en gun haar dat van harte. Ja mensen, mijn vrouwtje is heus verliefd, ze zwijmelt de hele dag door over haar nieuw vriendje.

Image title


Ze hoopt dat ik er ook mee over weg kan. Gelukkig weet ik al wel dat het om een kat gaat. Vrouwtje haar vriendin heeft wel zes katten en met sommige daarvan kan ik opschieten, maar met een paar ook absoluut niet. De brokjes die daar staan vind ik overigens altijd wel erg lekker en probeer daar ook altijd een graantje van mee te pikken. Vrouwtje wordt dan boos en zet de brokjes ver omhoog. ‘Is niet goed voor jou Snoopy,’ zegt ze dan berispend.

Afgelopen maandag was het dan zover, vrouwtje zei mij op te passen omdat ze Micky ging halen. Ik was natuurlijk erg benieuwd en vol ongeduld wachtte ik op hun thuiskomst. Toen de deur open ging en ik mijn vrouwtje daar zag binnen komen met dat blèrend ding in haar armen, smolt ik ter plekke. Zó klein, zó klein had ik hem niet verwacht. Vrouwtje zei dat ik heel voorzichtig moest doen met Micky en zette hem voor mijn neus op de grond. Micky liep een stukje van mij weg en sprong in de kast, waar hij gelukkig al snel uit kwam.

Image title


Wat waren we nieuwsgierig naar elkaar, Micky kwam naar mij toe gelopen en ik bleef netjes en stil op mijn kont zitten. Kreeg ik daar toch lieve kopjes van Micky, ik gaf hem maar een lik terug. Vrouwtje zal toch Micky met mij moeten gaan delen, want ik ben erg verliefd geworden net als vrouwtje zelf. Die hier blijkbaar erg gelukkig door is, want ik bleef maar complimentjes krijgen.

’s Avonds kwam er nog een buurhond langs en dat is een heuse kalf kan ik je vertellen. Kijk maar eens op de foto.

Image title


Zijn bek is alleen al groter dan heel Micky. Gelukkig was Micky helemaal niet bang. Ik kan er dus vanuit gaan dat ik een stoer en onverschrokken vriendje heb gekregen. Sorry hoor vrouwtje, maar het duurt vast niet lang meer dat Micky meer tegen mij aan gaat liggen dan tegen jou aan. ’s Morgens knuffelt vrouwtje eerst boven op bed met mij en als we beneden komen dan knuffelt ze Micky, die dan al gauw op de grond wil en mij kopjes gaat geven. Daarbij maakt hij dan zo’n raar geluid, wat ik eerst niet zo goed kon thuis brengen. Vrouwtje noemt dat Micky haar motortje, dus dat zal wel normaal zijn.

Zoals jullie wel weten heeft mijn vrouwtje haar moeder ook een hond en nu hoop ik maar dat hij ook lief zal zijn voor Micky.  Anders zal ik hem wel even mores leren.

Bij andere katten jat ik de brokken, maar bij Micky doe ik dat niet hoor. Dit niet omdat Micky nog heel klein is en goed moet groeien. Wanneer Micky zijn vleeshapje krijgt heb ik hier wel een beetje meer moeite mee, want dat ruikt toch zo lekker. Soms lekkerder dan mijn eigen vleeshapje.

Image title

Image title

Echt samen spelen doen we nog niet zo, dit komt vast binnenkort goed en dan volgt er wel een filmpje van ons samen. Micky is nog zo klein en na het eten en spelen valt hij al snel weer op de krabpaal in slaap. Vrouwtje zegt mij dat dat heel normaal is voor een kitten, die moeten nu eenmaal nog veel slapen. Ook liggen we al wel af en toe vlakbij elkaar, elk in een mandje nog...

Image titleIk hou jullie op de hoogte…        

Pootje van mij.     

Snoopy.


2016©Vlindertje73