Elkaar helpen aan foto materiaal?


Ik denk dat vele bloggers met mij wel eens voor het probleem staan. Een keigoede tekst op papier, maar geen pakkende foto erbij. Wat nu? Je kan natuurlijk heel google afstruinen voor die ene foto, maar wat als die auteursrechtelijk beschermd is? Vaak is dat moeilijk te zien, althans dat vind ik. Aangezien fotograferen ook een hobby van mij is, is het leuk om je eigen gemaakte foto’s te kunnen publiceren bij je eigen geschreven teksten. Dit is dan ook best wel eens een probleem.

Je hebt natuurlijk ook van die sites waar je ze wel mag gebruiken, maar ik persoonlijk vind het allemaal ietwat omslachtig.

Nu zojuist heb ik een oproep geplaatst op het sociale media met de vraag om een foto van een elektronische sigaret. Eentje uit iemands eigen fotobestanden. Met nadruk op niet auteursrechtelijk beschermd.

Hiermee kwam ik op het volgende idee: Waarom zouden we als yoorsies onder elkaar geen foto’s gaan delen? Want, de één heeft dit en de ander dat op een foto staan. Wanneer je dan zelf niets hebt voor bij een blog, dan heeft wellicht een ander de juiste foto wel in zijn of haar bestand. Je plaatst dan je naam in de foto, zodat die foto altijd van jezelf blijft. Zoals ik ook doe. Alleen bereik je zo wel meer mensen die jou foto bekijken. Ook wat waard toch?

Zo kan je dan toch, mooie foto’s bij je teksten plaatsen. Foto’s die voor zich spreken en vooral uitnodigen om op te klikken om verder bij de tekst te komen. Zo heb ik al een foto geleend van Dieuwke….Zie hier

Wat vinden jullie van dit idee?
2016©Vlindertje73