Elkaar helpen aan foto materiaal?

Elkaar helpen aan foto materiaal?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik denk dat vele bloggers met mij wel eens voor het probleem staan. Een keigoede tekst op papier, maar geen pakkende foto erbij. Wat nu? Je kan natuurlijk heel google afstruinen voor die ene foto, maar wat als die auteursrechtelijk beschermd is? Vaak is dat moeilijk te zien, althans dat vind ik. Aangezien fotograferen ook een hobby van mij is, is het leuk om je eigen gemaakte foto’s te kunnen publiceren bij je eigen geschreven teksten. Dit is dan ook best wel eens een probleem.

Je hebt natuurlijk ook van die sites waar je ze wel mag gebruiken, maar ik persoonlijk vind het allemaal ietwat omslachtig.

Nu zojuist heb ik een oproep geplaatst op het sociale media met de vraag om een foto van een elektronische sigaret. Eentje uit iemands eigen fotobestanden. Met nadruk op niet auteursrechtelijk beschermd.

Hiermee kwam ik op het volgende idee: Waarom zouden we als yoorsies onder elkaar geen foto’s gaan delen? Want, de één heeft dit en de ander dat op een foto staan. Wanneer je dan zelf niets hebt voor bij een blog, dan heeft wellicht een ander de juiste foto wel in zijn of haar bestand. Je plaatst dan je naam in de foto, zodat die foto altijd van jezelf blijft. Zoals ik ook doe. Alleen bereik je zo wel meer mensen die jou foto bekijken. Ook wat waard toch?

Zo kan je dan toch, mooie foto’s bij je teksten plaatsen. Foto’s die voor zich spreken en vooral uitnodigen om op te klikken om verder bij de tekst te komen. Zo heb ik al een foto geleend van Dieuwke….Zie hier

Wat vinden jullie van dit idee?
2016©Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goed idee, ik zit voornamelijk goed in plaatjes van bergen.
| 15:42 |
Ok, misschien moeten we er een TAGWOORD aan plakken. " Gratis foto " of " Vrije foto " ???
| 16:11 |
Foto Gevraagd?
| 16:14 |
Zou ook kunnen idd :) Denk dat "Bruikbare foto" of Vrije Foto beter aanslaat denk je niet. Kan iedereen die tag gebruiken als je de foto mag gebruiken, wanneer er een foto wrd gedeeld...
| 16:35 |
Sint Maarten is zo fotogeniek dat ik iedere dag moeiteloos een plaatje bij mijn praatje maak. Ík wil best op verzoek foto's maken, maar hoe krijg ik die bij de aanvrager?
| 10:31 |
Ja, dat is een goede vraag idd. Hoe gaan we dat doen. Soms heb ik wel eens een foto nodig bij mijn wekelijkse column voor het nieuws hier en vraag ik op FB of iemand een foto heeft...
| 11:39 |
Mocht je ergens om verlegen zitten, schroom dan niet het mij te vragen!
| 13:05 |
Ik zal het onthouden. Dank je :)
| 13:58 |
Ok, misschien moeten we er een TAGWOORD aan plakken. " Gratis foto " of " Vrije foto " ???
| 16:11 |
Als je een foto van mij wilt gebruiken, die ik al eerder plaatste op Yoors, volstaat wat mij aangaat een link in jouw blog naar die tekst. Voel je vrij!
| 17:53 |
Oh leuk zeg! Dank je al bij voorbaat.... :)
| 18:40 |
Nou, ik vind het wel een goed idee!
| 17:21 |
Ja ik ook, maar hoe realiseren we dat?
| 11:40 |
Goed idee er is van mij ook al eens een foto gebruikt, voelde me vereerd
| 13:47 |
Ja, dat is ook zeker leuk. Ik plaats weleens een oproepje op FB voor een bepaalde foto.
| 11:40 |
Ik vind dit een goed idee!
| 12:13 |
:)
| 11:40 |
Op zich een goed idee, maar dan ook de inkomsten delen? Hahaha
| 11:50 |
;)
| 11:40 |
vermelding naar je blog is ook al heel wat :)
| 11:41 |
Dat is waar :)
| 11:57 |
Op zich goed idee. Ik moet alleen op de foto's een soort watermerk plaatsen.
| 12:45 |
Dat doe ik ook... mijn naam
| 13:49 |
De ad random foto's voldoen voor mij wel en voor mijn foodblogs heb ik mijn eigen foto's. Dus ik heb het probleem niet.
| 19:53 |
Nee, jij maakt foto's van je eigen eten hahahah ik ook trouwens. Alleen nu met mijn komende blog heb ik echt een foto nodig.
| 20:27 |
Meneer maakt de foto's. Ik maak snapshots, hihi. Maar ik zag dat je iets nodig had voor een E-sigaret. Yuri heeft daar onlangs een artikel over geschreven.
| 06:54 |
Is al klaar. Maar bedankt.
| 13:09 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen