Fiber aanval!

Fiber aanval!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Al bij het open doen van mijn ogen, weet ik het al. Het is weer eens zover. Mijn spieren zijn al aan het dansen voordat ik mijn benen ga gebruiken, de ‘elastiekendans’ noem ik het. Hoe heet dat nummer ook nog maar van vroeger…? Iets met elastiekenbenen geloof ik, dan dans ik de hele dag door dus. Was dat maar zo!

De spieren in mijn benen trekken en krimpen dat het een lieve lust is. Het doet pijn, een pijn die niet zichtbaar is. Die je niet kunt uitleggen aan een ander. Geen mens die je begrijpt, als je zegt dat je weer eens elastiekenbenen hebt. Pak maar eens een elastiekje in je handen en rek die uit en laat los, doe dat eens de hele dag door, heb je nu een idee hoe of mijn spieren voelen? Ik denk het niet…

Het hoort bij de fibromyalgie, wat ik al jaren heb. De ene keer erger dan de andere keer. De klachten zijn altijd aanwezig elke dag weer, alleen als het heel vochtig buiten is heb ik er meer last van dan anders. Bij een hoge luchtvochtigheidsgraad zetten mijn gewrichten op, waardoor ik nog moeite heb om een aardappel te schillen.

Zwarte streepjes zien, de hele dag door is ook zo fijn. Komt door de vermoeidheid. Wij rusten immers ook nooit eens goed uit! Elke dag word ik s ‘morgens net zo moe wakker, als dat ik er   s ’avonds in ging. Het is slopend. Je wilt van alles, maar er komt niets uit je handen. Tenminste bij mij dan…Gelukkig heb ik één voordeel, ik verveel mij nooit.

Overal stuiten wij tegen onbegrip aan. Gisteren kon je dit of dat nog wel, horen wij vaak. Ja, dat is dan ook zo en op zulke momenten hebben we vast even genoten van ons ‘goed’ momentje. Helaas worden wij er extra moe van om ons steeds weer tegenover een ander te moeten verantwoorden en dingen uit leggen, die toch niet te begrijpen zijn. Misschien kan de lepeltheorie je hierbij helpen.

Zoals ik bovenstaand dus begon en de titel al aangeeft: Ik heb weer eens een fiber aanval! Ja, zo noem ik het altijd voor het gemak. Mijn benen en armen trillen, of ze mijn lichaam willen verlaten. Mijn rug word bewerkt met een moker. De rest van mijn lichaam is heet of steen koud. Het schommelt nogal eens.

Door de jaren heen heb ik al heel wat over fibromyalgie geschreven en ook al heel wat keren alle ellende van mij af getikt. Zo als dit nu en ook in dichtvorm. De gedichten moet ik gaan zoeken, die zal ik binnenkort weleens gaan delen met jullie.

Gelukkig heb ik mijn Snoopy, die mij op de been houdt en er voor zorgt dat ik uit ellende niet in een hoekje van de bank wegkruip. Snoopy sleept mij door de pijn heen!

Fibromyalgie heb je niet voor even. Nee, je hebt het voor je leven. Waar heb ik jou toch aan verdiend?Pest mij toch niet zo!

Dan heb je nog van die mensen die niet weten hoe ze met een chronische zieke om moeten gaan en zeggen de meest gekke dingen. Tja…. hier VIJF dingen!

Ik heb er zelfs een alfabet van gemaakt ;) Het pijn ABC.

Nu hoop ik dat deze ‘fiber aanval’ snel iets afzakt en wens jullie allemaal een fijne dag.

 (alle blauwe tekst is klikbaar, daar kun je meer lezen)


                                         Je kunt niet oordelen, over iets wat je niet begrijpt.

 

Deze blog mag je gebruiken om het aan anderen uit te kunnen leggen. Je mag het ook delen met je vrienden, zodat zij het op die manier via het sociale media kunnen lezen. Gooi het de wereld in voor meer begrip. Dit bovenstaande was nog maar een klein stukje, over iets wat niet onderschat moet worden.

foto pixibay

2017©Vlindertje73

Vind je dit een goede blog en wil je hierop reageren?  
Klik dan op dit onderstaand plaatje:

Aanmelden yoors


 Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hier ook weer een aanval, niet (alleen) door het weer, maar voornamelijk door de narcose van gisteren (yoo.rs/lifebymamalinda/blog/verdriet-1498570968.html?Ysid=22015)
Ook geen verwarming nodig, is hier 24 graden binnen en plakkende dochter met flinke koorts
| 12:25 |
Goed geschreven, ik heb ook fibro
| 15:58 |
Aangenaam. ;) Of je hoe je het mooi kan noemen ;))
| 13:01 |
Hihi ;)
| 13:17 |
Inderdaad zoals je schreef de nodige herkenning! Mooie blog!
| 18:12 |
Dank je
| 20:59 |
Heb zelf ook veel pijn in mijn gewrichten en heb deze tip toegepast ervoor: yoo.rs/sarientje/blog/diy-magnesium-olie-en-voetbad-1490299663.html?Ysid=39607
| 12:35 |
Dank je, heb gelezen en gereageerd ;)
| 16:12 |
Sterkte, heel veel sterkte!!
| 20:14 |
Dank
| 16:12 |
Oef succes! Hopelijk vliegt de aanval weer snel de deur uit!
| 23:12 |
Hoop ik ook! :)
| 16:12 |
Heel veel sterkte, Vlindertje. :-)
| 18:06 |
Dank
| 16:13 |
:-)
| 10:19 |
Sterkte er mee. Albert had je al aan titel en uitvoerende geholpen zag ik.
| 18:01 |
Dank
| 16:13 |
Verschrikkelijk, en toch weet jij er weer een positieve blog van te maken en samen met Snoopy worstel je deze dag weer door. Sterkte heel veel sterkte !!!
| 15:01 |
Dank je. Ja miijn diertjes houden mij altijd op de been!
| 16:13 |
Je heb het goed verwoord maar lijkt mij niet makkelijk
| 23:44 |
Nee, is het ook niet.
| 16:14 |
Oh zo herkenbaar! gelukkig is het hier alweer even geleden dat ik een erge aanval heb gehad. Hopelijk blijft dat nog even zo, maar ben er bang voor (net 10 daagse antibiotica kuur gehad, wat meestal wel een reactie uitlokt)
| 22:57 |
He bah, rustig aan dan maar ;)
| 16:14 |
Goed dat je het zo kunt verwoorden en kunt delen. Hoop dat je weer gauw een heleboel hele goede momenten achter elkaar kunt plakken.
(Het lied dat je bedoelde is van Nico Haak: O Foxy Foxtrot met je elastieken benen. )
| 21:04 |
Oja die hahahha die bedoelde ik. :))
| 16:14 |
Goed dat je het deelt en mooi dat je je nooit verveeld. Je verhalen over je hondje vind ik zo geweldig. Jammer dat je zoveel pijn heb veel sterkte en ik wens je een super fijne leven zonder pijn.
| 19:48 |
Dank je. Ja die zijn ook leuk om te schrijven...
| 16:15 |
Dikke knuffel en sterkte en beterschap xxxx
| 16:15 |
Dank je
| 16:15 |
Heel erg veel sterkte Vlindertje.
| 15:21 |
Ook voor anderen bedoeld die met hetzelfde zitten, snap je. Wilde er geen klaagzang van maken of zo... ;)
| 16:46 |
Oké.
| 16:48 |
Helaas begrijp ik precies wat je voelt
| 14:59 |
Ah ok, je mag hem delen als je wilt. Hij is ook gedeeld op de groep "onzichtbare ziektes" bij FB. Top is dat, zo heeft een ander er misschien ook nog iets aan! :)
| 16:47 |
Ik zou graag zeggen: "Komende week kom ik je even helpen met de zware huishoudelijke klusjes, dan kan jij even ontspannen. Maar ik ken je niet, ik weet je niet wonen. Ik kan wel altijd naar je luisteren als je je ei even kwijt moet. Ik weet dan wel niet zo goed wat ik moet zeggen, maar een schouder heb ik wel voor je en zakdoekjes heb ik ook genoeg op voorraad.
Heel veel moed en kracht
| 14:18 |
Wie weet wonen we wel dicht bij elkaar... en dank voor je lieve berichtje! Doet mij goed ;)
| 14:52 |
Gavere. belgie
| 14:55 |
Ha ahhhhh ik noord Nederland Groningen. Veel te ver uit de buurt :(
| 16:45 |
Jammer!
| 16:50 |
Idd
| 16:02 |
Even dach ik dat het geschreven was voor de RandomWoord uitdaging. FM lijkt me heel naar om te hebben. Ik ken diverse mensen die er last van hebben. Sterkte!
| 14:15 |
Dank je, ik heb het ook geschreven om er anderen een hart mee onder de riem te steken! Als je het zo noemt... Vandaar al die links er bij in.. ;)
| 14:53 |
Goed gedaan
| 15:08 |
thnx
| 16:42 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen