Help mij…


Opeens was ik Micky kwijt, ik rende het hele huis door op mijn korte pootjes. Nergens een Micky te bekennen. Ik begon te blaffen en toen kwam ook vrouwtje in actie. Wij hoorden een mewww en nog één mewww. Snel ging op het geluid af met vrouwtje op mijn hielen. Ik begon te kwispelen bij het rooster die onder de koelkast zit en ja hoor daar kwam het gemewww vandaan. Vrouwtje helemaal in paniek joh, dat was echt niet grappig meer. Kruipend op de vloer probeerde ze Micky te lokken naar een hoekje onder de keukenplint.Image title

Eindelijk had ze hem er dan uit. Arme Micky zat helemaal onder het stof maar was niet ontdaan, want met dezelfde gang wilde hij er weer onder stappen. Daar heb ik mooi even een blafje voor gestoken, ja kom op zeg! Je kan ook te ver gaan hoor. Denk een beetje om ons vrouwmens ja!

Vrouwtje ging gelijk hulptroepen inroepen om alles dicht te maken onder de keuken.Image title


Het feit wilde dat Micky nu bij mij in bed moest slapen vannacht. Ik vond het allemaal eerst nog wel leuk hoor, samen nog even spelen op bed. Na zo’n uurtje ofzo werd ik toch wel moe en ging tegen vrouwtje aan liggen, alleen Micky bleef maar aan de gang. Ja, zo deden wij natuurlijk geen oog dicht die nacht. Net toen ik weer bijna in slaap dacht te vallen, kreeg ik me daar toch een geur in mijn neus. Ik werd er acuut beroerd van. Arrejakkes, wat een stank zeg. Mijn neus drukte ik wat dichter tegen vrouwtjes knieholte aan, in de hoop dat de stank minder zou worden. Ik kan je vertellen dat ik nooit zo erg stink hoor. Tjonge jonge en dat uit zo’n klein beestje, zou dat wel normaal zijn?


De volgende dag werd de keuken dicht gemaakt, gelukkig dacht ik bij mijzelf dan hebben we vanavond weer rust boven en kan Micky lekker weer beneden slapen. Dat was dus ijdele hoop, Micky heeft ons de hele nacht wakker gehouden met zijn geblèr, echt ik werd er nog verdrietig van ook en wilde ook naar beneden. Dat deden vrouwtje en ik dan ook, alleen na wat geknuffeld te hebben hield het nog niet op. ‘Kom op Snoopy doorzetten hoor, zei vrouwtje, morgen is het wel over. Dan weet Micky wel weer dat hij beneden moet slapen.’

Dat was dus ook zo, mijn vrouwtje is soms best wel slim.


Micky is ook al buiten geweest, aan een touwtje weliswaar maar toch. Ik vond dat best wel een beetje eng en hield hem dan ook goed in de gaten vanuit de deuropening. Je weet maar nooit hé met die kleintjes.Image titleImage title Alles ging goed buiten, hij vond dat erg interessant en ging met blaadjes spelen. Blaadjes, wat is daar nou aan? Pfff geef mij maar een balletje ofzo…


Soms, heel soms vind ik Micky niet zo lief want dan springt hij zo maar uit het niets boven op mij en ik schrik me dan een hoedje. Vrouwtje zegt dat Micky dan wil spelen met mij, maar ik weet dan niet zo goed hoe dat te doen. Dus had ik wat anders bedacht, als Micky weer in die tas zou gaan zitten dan ga ik hem gewoon door de kamer heen slepen. Zo kan ik hem dan ook geen pijn doen. Vrouwtje vond dat erg komisch en heeft het gefilmd. Wat vinden jullie daarvan? Zo doe ik het toch goed?Pootje van mij Snoopy.2016©Vlindertje73