Is roddelen een ziekte?


Je zult je ongetwijfeld af vragen waarom ik over roddelen ga schrijven. Nou die vraag is snel beantwoord. Al langere tijd ben ik met nog een paar anderen het middelpunt van roddelen. Ja, het is heus waar. Wij zijn populair!

Roddelen.

Ik heb de definitie van roddelen eens opgezocht bij wikipedia en daar komt het volgende uit:

Volgens Wikipedia is roddelen een menselijke activiteit waarbij over iemand wordt gesproken in meestal ongunstige zin en vaak onwaar, zonder dat de persoon in kwestie bij het gesprek aanwezig is. Roddelen kan op vele manieren, het hoeft net perse mondeling te zijn.

Wist je dat roddelen over een of liegen over een ander in zijn zuiverste juridische vorm ook nog eens een misdaad is volgens het Wetboek van Strafrecht?

Bij roddelen gaat het over geruchten of privé-informatie. Omdat de persoon in kwestie niet aanwezig is, kan deze zich niet tegen eventuele onwaarheden of aantijgingen verdedigen. De verhalen die van mond tot mond kunnen een geheel eigen leven gaan leiden doordat men er (bewust of onbewust) dingen bij verzint. De roddels kunnen op deze wijze uiteindelijk reputaties verwoesten.

Hier de drie belangrijkste onderwerpen waar het meest over geroddeld word:

  • Ongelukkige uitspraken die de persoon zou hebben gedaan.
  • Ziekte en gezondheid van derden.
  • Het onheus hebben bejegend van personen in de omgeving.


Mijn verhaal.

Laat ik ten eerste even zeggen dat ik mijn eigen leven heb, en dat ik dat op mijn eigen manier doe. Een ander hoeft mij niet te zeggen hoe ik leven moet.

Het leven wat ik leid, roept blijkbaar nogal wat roddels op.

Ik denk maar zo, als er over je geroddeld word, dan besta je nog. Ook kun je denken, de mensen die over je roddelen, hebben zelf geen interessant leven en zijn zo zielig dat ze maar over een ander gaan roddelen en oordelen.

Oordeel eerst eens over jezelf. Je hebt geen idee waarover je eigenlijk oordeelt.

Sommige mensen denken altijd maar te kunnen manipuleren en overheersen, maar dat werkt bij mij niet. Ik sta daar ver boven. Het gevolg is dat ik nog meer mijn eigen leven ga leiden, en dat dan ook doe zonder mij van een ander iets aan te trekken.

Ik leef mijn leven, en gelukkig niet het jouwe…

Eigenlijk geeft het mij een goed gevoel als er over mij geroddeld word. Het geeft mij het gevoel dat ik nog leef. Mijn leven is blijkbaar zo interessant dat het de moeite waard is om over te roddelen.

Ergens maakt me dat dan populair toch? Ik ben graag populair, dus dat komt dan goed uit….. Hahhahhha.

Misschien hebben jullie roddelaars mijn leven wel nodig om in je eigen leven wat te creëren, iets wat je zelf nooit gehad of gedaan hebt.

Is je eigen leven dan zo saai, dat je het altijd over een ander zijn leven moet hebben? Ongeacht wie….

De pest is dat je niet eens door hebt dat je op deze manier steeds meer wordt uitgescheten.

Mijn leven bestaat gelukkig wel uit vele vrienden om me heen, die mij waarderen en accepteren hoe ik ben, en wat ik ben.Mijn vraag is dan nu ook het volgende:

Is roddelen nou een ziekte of een gebrek?


Dit is een soort van vervolg op: ALLES WETEN MAAKT NIET GELUKKIG2016©Vlindertje73