Is sjansen nog wel van deze tijd?

Is sjansen nog wel van deze tijd?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Volgens mij ben ik het sjansen verleerd. Ik ben dan ook al lange tijd weer vrijgezel, wel een happy vrijgezel, laten we dat even voor op stellen. Sjansen, wat is dat nou tegenwoordig? Een knipoog op een terras, in de winkel of tijdens een wandeling? Wanneer je dan met iemand aan de praat komt, wordt er al gelijk je het hemd van het lijf gevraagd met persoonlijke vragen. Of nog erger, ze willen wel gelijk met je plat! Vooral als je een borrel op hebt, schijnt dit erg makkelijk te zijn.

Naar mijn idee moet sjansen toch spannend zijn, gewoon omdat het leuk is. Het onbekende zo van, misschien zie ik je weer en misschien ook niet.

Sjansen hoort toch niet voorspeld te zijn, je weet toch nooit wie of je tegen het lijf loopt? Ik als veertiger wil toch ook nog wel wat spanning, het moet nieuwsgierig maken.


De ene dag leer je een vent kennen in de kroeg, waar je een praatje mee maakt. Nou ja praatje? Gelijk over erg persoonlijke dingen en aangezien ik al een aardige slok op had, gaf ik nog antwoord ook. Stom van mij misschien. De klanten daar vonden het hilarisch. Het schaamrood steeg tot ongekende hoogte, maar ja zo’n vraag verwachtte ik ook gewoon niet zó direct. Zeker toch niet in het begin. Ik bedoel maar, vraag jij in het eerste contact al of de ander kinderen wil? Nou, ik niet! Dus het overviel me nogal. Ik kan geen kinderen meer krijgen, was dan ook mijn antwoord, want mijn ‘stokken en takken’ zijn er uit. Toen stond meneer met zijn bek vol tanden en beweerde dat hij ze ook niet zo hoognodig hoefde.


Dan de volgende dag in de supermarkt… je kent dat wel, teveel boodschappen in zo’n pruts plastic tasje van één of andere supermarkt. Het paste allemaal maar net, ik loop naar buiten en jawel, de hengsel van deze shit tas breken af. Daar liggen mijn boodschappen verspreid in het pad naar buiten. Eén of andere vent schoot me te hulp, aangezien ik op mijn knieën zat, keek ik eens met een al rood aangelopen hoofd schuin omhoog en zag een best lekker ding voor me bukken. Allebei op kniehoogte gezeten, raapten we samen mijn boodschappen op. Een bijzonder moment, wat al gauw in duizend stukjes ontplofte, toen hij mij nog geen 10 minuten later buiten vroeg of dat ik getrouwd was. Nou ja, zég! Daar zakt mijn broek toch echt van af.


Zie je wel dat ik het sjansen verleerd ben? Ik als veertiger, voel mij ook nog vaak twintig hoor. Ik ben nou eenmaal niet zo iemand die gelijk maar met Jan en alleman het bed induikt. Nee, ook niet als dit normaal schijnt te zijn in deze moderne tijd.

En stel dat je dan eens een ‘echte’ date zou hebben, bespreek je dan wel gelijk je problemen? Ik bedoel hier dan een lichamelijke beperking mee, zo één die je aan de buitenkant niet ziet, zoals reuma bijvoorbeeld.


Nou, laat mij dan maar lekker nog even ouderwets zijn en genieten van ‘gewone’ vrienden om me heen, waar ik mij prima mee vermaak.


Ik wil het sjansen dan ook nog niet afschaffen, maar ben denk ik een beetje de spelregels van het sjansen kwijt.

Waar kan ik die vinden?


Image titlefoto: pixabayWil je hierop reageren? LEUK! Je kan je eigen liefdes verhalen en of komische dates hier met ons delen...
Klik op 'Aanmelden' boven in en je krijgt er een leuke bonus voor terug! Je wordt er zelfs beter van, letterlijk en figuurlijk ;)


Wil je meer van mij lezen? Kijk dan even hier.


2016©Vlindertje73


 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Sjanzen is leuk, gewoon doen.
| 11:40 |
Ga mijn best maar weer eens doen ;)
| 11:51 |
Sjansen is al zo oud als de weg naar Kralingen en dat zal nooit meer over gaa. Dus ik zeg, lekker sjanzen hoor! Het geeft je een goed gevoel en een glimlach rond je mond ;-)
| 18:16 |
HAhha ja zal ik proberen.... ;)
| 10:37 |
:D Deal!
| 10:48 |
:-)
| 11:52 |
Tegenwoordig heeft de jeugd geen manieren meer haha
| 18:51 |
Whahhaha ;)
| 12:31 |
:P
| 13:07 |
Het is een woord dat wij in België niet gebruiken, althans niet in de streek van Vlaanderen toch dacht ik. Heb het wel al gelezen en wist dat in Nederland het wel gebruikt werd voor flirten.

Ja, is flirten van een bepaalde leeftijd of staat er daar geen jaartal op. Ik zou zeggen, als je vrijgezel bent, kan er daar toch niets kwaads achter gezocht worden toch. In een relatie moet je daar dan wel afspraken over hebben, want dan zijn er 2 mensen met misschien verschillende ideeën daarover. :-)
| 15:04 |
Ja dat is ook zo. Onbeperkte houdbaarheidsdatum hahha ;) Hoe noemen ze het bij jou in Vlaanderen dan?
| 15:17 |
gewoon flirten denk ik :-)
| 11:52 |
Ik wist niet dat er regels waren voor sjansen. Wel denk ik dat als je tegen een puber het woord sjansen zegt dat ze zich afvragen wat je bedoeld. Tegenwoordig is naar mijn mening sjansen naar de achtergrond verdwenen, want wat wij willen is 24 uur 7 dagen per week beschikbaar. Dus waarom sjansen als ik een app kan gebruiken die dat voor mij doet!?
Wat volgens mij vroeger als sjansen gezien werd, een beetje om elkaar heen draaien en aftasten, dat is nu gewoon seks. Dat is het nieuwe aftasten geworden en vanaf daar ziet men wel verder. Ik denk dat game veranderd is.
| 11:43 |
Aha, duidelijk. Sjansen is dus voor deze tijd ouderwets geworden...... Misschien is het dan flirten...
| 11:57 |
Jonge mensen gaan nu op tinder en het swipen en met elkaar daar op praten dat is flirten tegenwoordig. Persoonlijk ben ik er heel slecht in. Maar dat houdt bijna gelijk in dat ik dus heel lastig iemand ga vinden. Ik zal op zoek moeten gaan naar iemand die dus een beetje hetzelfde denkt en nog ouderwets iemand wil leren kennen. Onze generatie hangt er een beetje tussen in. We snappen alle apps wel, maar doen toch liever alles nog old school.
| 12:14 |
Dan ben ik ook old school hahaha
| 15:22 |
Jezelf blijven lijkt mij onder alle omstandigheden het beste.
Verder kan ik je geen goede adviezen geven:
Evenals Valisha vanaf mijn prille tienerjaren niet meer single geweest, bovendien ben ik van een andere generatie èn een andere cultuur dan de jouwe, dus met andere 'regels' op dat front.
| 14:35 |
Oh ok, al die regeltjes hihi zo anders dan hier?
| 22:18 |
Ja, hoewel de laatste jaren alles hier wat 'verwesterds' is geworden, (mensen reizen over en weer) toch (in mijn ogen gelukkig!) anders dan bij jullie: zowel qua dresscode als wbt omgangsregels, m.n. tussen mannen en vrouwen.
| 23:56 |
Ok, interessant...
| 12:05 |
Ik zou het zelf ook niet weten. Ben vanaf mijn 15de niet meer vrijgezel geweest ;)
| 12:17 |
Ok, duidelijk ;)
| 22:18 |
Maar van wat ik hoor en zie, gebeurd het flirten vooral online en via whatsapp etc ;)
| 08:18 |
Dat lijkt mij ook niets hoor.... dat is weer te onpersoonlijk
| 12:06 |
Ik heb mijn man online leren kennen via een game :P
| 17:37 |
hahahha ja dat kan ook natuurlijk ;) heb je al één hobby gemeen met elkaar hahaha
| 22:20 |
We kwamen aan de praat doordat we van dezelfde muziek houden. De meeste die het spel spelen houden van Rock, Metal en wij allebei van Hiphop.
| 11:08 |
Hahahha grappig ja..
| 21:48 |
Als je sjans hebt ben je taalkundig gezien het lijdend voorwerp. De vraag is wil je lijdend voorwerp zijn?
| 11:28 |
Nee, wil wel sjans maar niet als lijdend voorwerp, dat had ik ook al ergens gelezen.....
| 22:19 |
Dan moet je zelf sjansen.
| 00:49 |
Ohhh....oepssss....
| 12:07 |
Vooral jezelf blijven. Zeggen en doen wat voor jou op dat moment goed voelt.
En misschien kun je bepaalde vragen ook beter verdragen van de een dan van de ander.
(Al vind ik de vragen die je als voorbeeld gaf inderdaad behoorlijk ver gaan voor een eerste ontmoeting laat staan date.)
| 10:44 |
Ja, erg hé. Gelukkig blijf ik altijd mezelf.
| 10:57 |
Heel verstandig.
| 11:26 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen