Je tweede hands spullen een nieuw leven geven.

Je tweede hands spullen een nieuw leven geven.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is eigenlijk werkelijk te gek voor woorden. Ik persoonlijk kan mij er erg druk om maken. Het is toch ongelofelijk wat mensen allemaal zonder er bij na te denken weggooien.


Waarom de spullen die je weggooit geen tweede kans geven? Geef het bijvoorbeeld aan de minder bedeelde mensen, mensen die van de minima moeten leven in je omgeving, of breng het naar een kringloopwinkel. Zet het bijvoorbeeld op de minimamarktplaats. En ook op facebook ontstaan steeds vaker ruilpagina’s, gratis af te halen pagina’s, weggeefhoeken, vraag en aanbodpagina’s en gewoon bij je in de buurt hoor. Kleine moeite, groot plezier zou ik zo zeggen…


Maar nee, in deze toch al drukke tijd is het natuurlijk makkelijker om het gewoon weg te gooien en nieuwe te kopen, zo nodig. Zo gooit men zomaar klakkeloos, nog vele bruikbare spullen in een container. Weg, gewoon weg. Het is tegenwoordig schijnbaar een weggooi mentaliteit geworden.


Toevallig logeerde ik laatst ergens waar er zich één containerruimte bevindt, waar wel 4 grote containers staan. Regelmatig hangt, ik zal haar hier even ‘mevr. Klok’ noemen, met haar hoofd in de containers op zoek naar bruikbare spullen. Zo vindt ze daar uitgebloeide orchideeën (die altijd weer opnieuw in bloei komen met een beetje geduld), boeken, bloemenvazen, bloempotten en hele bergen cd’s met o.a. klassieke hoogstandjes. Toen op een dag haar waterkoker en broodrooster er mee ophielden hun dienst te doen, haalde ze stom toevallig deze twee op dezelfde dag uit... jawel de containers. Zo liggen er zeer regelmatig dus diverse bruikbare spullen te wachten op hun lot… de stort.


Mensen, mensen toch, wat vindt ik dat toch zonde. Zonde van de spullen die eigenlijk nog een tweede kans verdienen. Als mevr. Klok er onverhoeds spullen uit heeft gehaald die ze zelf niet kan gebruiken, brengt ze deze alsnog naar een kringloopwinkel.


Denk toch eerst eens twee keer na, voordat je klakkeloos de nog bruikbare spullen weggooit. Als ik er de ruimte voor zou hebben, dan zou ik die inrichten met de nog bruikbare spullen. Dit maak ik dan kenbaar bij mijn buurtbewoners zodat zij ook spullen bij mij kunnen aanleveren, die ze anders weg hadden gegooid. En één keer per maand een dag inplannen om de spullen gratis af te halen, wat dan bedoeld is voor de minder bedeelde mensen, mensen die moeten leven van de minima.


Wat jij…?


2017©Vlindertje73


Vind je dit een leuke post en wil je hierop reageren?
Klik dan op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (25 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Meer dan gelijk heb je!
| 21:40 |
Dank je ;)
| 09:15 |
Ik doneer het altijd aan FB-weggeefgroepen.
Mooi geschreven trouwens.
| 19:58 |
Ja dat kan ook hoor of leger des heils...
| 20:11 |
klopt.. ook ik breng spullen naar de kringloopwinkel, toch zonde om mooie spullen die je niet meer kan gebruiken zomaar weg te gooien ?
| 14:17 |
Vind ik oook zonde vandaar ;)
| 20:11 |
Vroeger was ik daar helemaal niet mee bezig, maar de laatste 20 jaar (ja zo oud ben ik al...pfffff) is het gewoon een sport. Halen en brengen bij de Kringloop ;-)
| 22:11 |
Idd zo leuk om er zelf ook lekker tussen te snuffelen... ;)
| 20:11 |
Overtollig speelgoed gaat naar de speelgoedbank, overtollig spul gaat naar de kringloopwinkel of mensen in onze omgeving die het kunnen gebruiken. Kapotte apparaten gaan naar de recyling. Doodzonde om het allemaal te storten, helemaal met je eens.
| 11:26 |
;) goed bezig
| 20:11 |
:-)
| 20:24 |
Dat verandert wel als mensen moeten betalen voor het legen van de container.
En ja ik vind het echt zonde om bruikbare dingen weg te gooien, bijna alles kan hergebruikt worden.
| 13:14 |
idd ;)
| 20:12 |
Helemaal met je eens. Zo verbaas ik me altijd als ik bij de milieu straat kom.
Dan liggen er altijd de leukste dingen in de containers die heel goed nog bruikbaar zijn.
Als de medewerkers goed opletten kunnen ze nog veel redden voor de kringloopwinkel.
| 16:10 |
Ja als ze dat maar eens deden ;)
| 20:12 |
Ik hou niet van verspilling, wat ik niet meer nodig heb, verkoop ik of geef ik weg ... ook shop ik zelf geregeld tweedehands.. zo krijgt iets dat van een ander is geweest weer een 2e leven
| 21:15 |
Vind ik ook ;)
| 10:38 |
Wij hebben in België hier ook een bepaald punt waar we klederen kunnen gaan deponeren en die worden dan door een organisatie gekeurd, eventueel hersteld en aan de minderbedeelden verdeeld. Wij brengen al jaar en dag de klederen waar we (hmmm) uitgegroeid zijn (dat is dan vooral in mijn geval) naar zo'n punt. Goede blog om de mensen wat wakker te schudden, we worden inderdaad een wegwerpmaatschappij. :)
| 08:39 |
Dank je :) Ja is erg zonde vind ik altijd. Terwijl je er veel menen blij mee kunt maken idd.
| 11:36 |
idd :-)
| 20:36 |
Ik ga een paar x per jaar op de kofferbakmarkt staan, verdien er een leuk centje mee bij :)
| 16:01 |
Is ook een idee :)
| 11:36 |
Zeker weten!
| 11:56 |
Ik ben nogal een verzamelaar en struin vaak in 2e hands zaken voor nieuwe spulletjes die ik weer een nieuw leven kan geven,ben net klaar met een kistje,
maar ik heb nog zoveel staan waar ik mee aan de gang moet:))
| 12:32 |
Dat is ook leuk :)
| 11:36 |
Helemaal mee eens, het is echt een wegwerpmaatschappij
| 12:20 |
Erg he
| 11:36 |
Bij ons gaat alles ook naar de kringloop of geven het aan buren
| 12:09 |
Netjes! :)
| 11:37 |
Ik had een jaar of 2 geleden een Playstation 2, ik deed er niets meer mee en ik kreeg er misschien nog 50 euro voor. Het was bijna kerst en ik heb het ding naar een voedselbank ik de buurt gebracht, waren ze erg blij mee en hebben een gezin van 2 jongens blij mee kunnen maken. Ik zit nu thuis met een 'oude' Airfryer van Philips, je kent het wel, de nieuwe manier van frituren. We hebben er goed 4 jaar gebruik van gemaakt, maar het pannetje en het apparaat is nog vies, ik durf het eigenlijk niet aan om hem weg te geven omdat hij ranzig is, maar hij doet het nog wel gewoon.. wat zal ik doen ? :)
| 13:33 |
Gratis weggeven zou ik doen, en omdat het gratis is mogen ze hem zelf schoonmaken. Je mag er wel iets voor doen nietwaar als je iets gratis kunt krijgen...
| 14:00 |
Goed idee. Er bestaat een weggeefhoek, zie weggeefhoek.nl/
| 06:23 |
ik vind het een super goed idee en mensen gooien veel te snel hun nog bruikbare spullen weg
| 13:12 |
Wij gebruiken alles tot het echt stuk is, en staan regelmatig op een kraampje met kleding en speelgoed waar onze kinderen uitgegroeid zijn. Wij verkopen spulletjes en kledingstukken voor maximaal €0,50 cent, en daar zijn veel gezinnen heel blij mee!
| 11:16 |
Top
| 13:36 |
weggooien is zeker zonde ik gebruik marktplaats heel veel
| 10:01 |
Ja, doe ik ook
| 13:37 |
Weggooien is altijd zonde, ik gooi niets weg, maar ik verkoop, geef weg, recycleer, en breng mijn oud ijzer naar de schroothandelaar, daar kreeg ik vorige week nog 20 euro voor mijn kleine lading van een droogkast, een 2tal oude radiatoren, en een hometrainer en wat ijzer staafjes en stukjes.
| 09:32 |
Wanneer ik iets verving, zoals een eethoek, dan gaf ik de andere weg via buurtlink. Nu zetten wij spullen zetten aan de rand van de tuin en worden dan meegenomen. Wij doen verder erg lang met de meeste spullen, tot ze kapot zijn.
| 08:41 |
Als ik ook maar enigszins denk dat ik iets nog kan gebruiken voor het een of ander (en ik ben nogal inventief), bewaar ik het.
Immers: wie wat bewaard heeft wat. www.ingridtips.nl/wie-wat-bewaard-heeft-wat
| 22:27 |
5 stemmen, omdat ik er niet meer kan geven, dit is uiteraard een blog naar mijn hart ;)
Ook leuk is om te bedenken wat je met de dingen anders zou kunnen doen, mss kun je er nog iets nieuws moois mee maken, of onderdelen bewaren voor als er weer eens een keer iets kapot gaat.
| 21:00 |
Dank je
| 13:37 |
Ik ben het met je eens.

Hier hebben wij geen kringloopwinkels e.d. wèl minima en financieel minder bedeelden. Over het algemeen (uitzonderingen daargelaten) kopen die liever nieuwe spullen op (langdurige) afbetaling dan goedkope of gratis 2e hands.
We hebben ook een lokale variant van Marktplaats; degenen die daar kopen zijn merendeels mensen zoals ik: die zich wel nieuw kunnen permitteren, maar dat zonde vinden.
Mijn hulp bijv. was stomverbaasd dat ik een 2e hands eethoek had gescoord: gekocht van mensen die terug naar NL gingen en hun 3 jaar oude meubels verkochten. Het zag er uit als nieuw en kostte de helft (meubels zijn hier itt andere goederen naar verhouding duur).
| 16:07 |
Alles wat nog een tweede leven kan hebben, geef ik door. Mocht het echt dood zijn gaat het de kliko in of zo.
Ben zelf erg zuinig op alles. Zelf vroeger wel eens oude kasten van de straat gehaald waar iets aan mankeerde en daar hokken voor de beesten in huis (ratjes end.) gemaakt, die waren daar super blij mee.
| 15:23 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen