Mijn boek in wording. Dag 1.

Mijn boek in wording. Dag 1.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik ben er klaar voor! Mijn manuscript begeleidster Alicia is er klaar voor en mijn proeflezeres heeft zelfs al een stuk gelezen. De grammaticaman heeft het ook al druk met mij. Het afgelopen weekend heb ik toch al vast maar even iets in het voren gewerkt, aangezien er hier in paleisje weltevree vaak ongeplande dingen gebeuren. Ook al zet ik de telefoons uit, mensen weten namelijk wel waar mijn huis woont. Die kan je nu eenmaal niet verbergen :) Altijd gezellig natuurlijk en gezelligheid kent geen tijd. Daarom leek het mij dus wel handig om alvast een buffer aan woorden te hebben.


Inmiddels heb ik al heel wat woorden geschreven in het weekend en vandaag 1 augustus 2016 start ik dan écht. Ik vind het spannend! Soms type ik zo snel dat ik mijzelf niet bij kan houden. Ken je dat?


Vandaag 1 augustus ben ik geëindigd met 5932 woorden en ga nu mijn hoofd leeg maken tijdens een wandeling met mijn dierbare Snoopy. Micky wordt ook al ongeduldig en wil nog even spelen. Daarna ga ik lekker slapen en morgen weer verder tikken. Dan is het dinsdag en elke week op de dinsdag ga ik mijn teksten opsturen naar Alicia. Ben nu al razend nieuwsgierig, wat ze er van vindt…


Alleen zit ik er nog een beetje mee, wat voor genre het boek eigenlijk gaat worden. Het lijkt wat mij betreft op een kruising tussen een roman, thriller en een biografie. Wie heeft er hier een leuke combinatie naam voor? Roept u maar, ik benieuwd…
Hier is een ‘citaat’ uit mijn toekomstig boek:


Met een klap zet hij zijn glas Whisky op de tafel en vraagt mij, waar ik zo laat

midden in de nacht vandaan denk te komen…


 Wish me luck :)Lees ook: Mijn droom achternaUpdates houd ik ook bij op mijn bloghoekje


Vlindertje73


2016©Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
top!! ik geloof in je
| 21:48 |
Biografie is non-fictie.
Thriller en roman is fictie.
Ik persoonlijk vind deze info dus iets te weinig.
Wat tof dat je een manuscript begeleidster hebt.
Heb ik dus (nog)niet.
Maar heb wel al heel veel hoofdstukken en weet onder wat mijn boek thuishoort.
Zo hebben we allemaal wel iets en kunnen we nog veel van mekaar leren.
| 15:44 |
Ja, ik denk ook dat we veel van elkaar kunnen leren. Heb je FB?
| 16:20 |
"k heb je al toegevoegd ;)
| 16:23 |
Heb je verzoek aanvaard. En je tijdlijn al wat bekeken.
| 16:38 |
Mijn website al gezien? Je mag alvast een kijkje op mijn website nemen: www.engelina-f.com/ en als je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief, krijg je samenvatting van mijn boek in je mailbox.
| 09:27 |
Oh leuk leuk!! Ik ben benieuwd :)
| 09:50 |
Een spannend proces! Ik begrijp dat deze blog van vorig jaar was. Hoe gaat het er mee?
| 23:48 |
Inmiddels met de laatste loodjes bezig. De puntjes op de 'i ' Je mag alvast een kijkje op mijn website nemen: www.engelina-f.com/ en als je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief, krijg je samenvatting van mijn boek in je mailbox.
| 09:26 |
Heel veel succes!
| 16:13 |
Dank je. Inmiddels ben ik weer volop bezig en worden de laatste puntjes op de "i " gezet. Je mag alvast een kijkje op mijn website nemen: www.engelina-f.com/ en als je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief, krijg je samenvatting van mijn boek in je mailbox.
| 09:25 |
Wat goed van je!!! Ik weet nog dat een van mijn eerste reacties bij jou hierover gingen toen zat je "vast" en dacht je dat 't nooit wat zou worden. Gelukkig is het tij gekeerd en ga je ervoor. Heel veel succes!!! En ik hoop ooit te lezen waar ze nou zo laat vandaan kwam.
| 14:57 |
Jaaaaaa dat komt helemaal goed! ;) hihi
| 20:02 |
Ja, ken dat, maar een boek schrijven is me nog steeds niet gelukt, veel succes
Heb ook een keer meegedaan aan nanowrimo, met als resultaat een manuscript wat ik niet uit durf te geven, zo slecht...)
| 13:44 |
Slecht? hoezo? Aanpassen misschien.... :)
| 16:04 |
Ik wens je veel geluk
| 20:45 |
Ja, ik herken het dat je jezelf niet bij kunt houden. Je gedachten gaan veel sneller dan je vingers. Als oplossing daarvoor heb ik soms alleen de belangrijkste woorden genoteerd en later uitgewerkt. Maar dat was niet echt bevredigend. Ook heb ik wel eens ingesproken op een voice recorder, maar dat was evenmin bevredigend omdat je eigen stem je stille gedachten lijkt te verstoren. Dus maar gewoon accepteren dat je jezelf soms niet bij kunt houden. Genre? Dat is een moeilijke, want de genres liggen over het algemeen vast. Als je keus had zou ik een nieuw genre uitvinden, zoiets als een Robiothriller (een romantische biografische thriller). I wish you good luck!
| 22:47 |
Dat is een leuke naam die Robiothriller! Bestond dat maar... ;)
| 16:27 |
Ja, ik vind het zelf ook wel heel goed klinken. Stel het eens voor aan je begeleiders. Zo wilde ik eens Science Reality maken i.p.v. Science Fiction, maar een nieuw genre accepteren de uitgevers niet zo gauw. Jammer. Overigens ben ik wel jaloers op je dat jij een heel team achter je hebt staan. Dat heb ik nooit gehad. Leg me later maar eens uit hoe je dat gedaan hebt. Hou me aanbevolen voor mijn volgende boek. Het gaat goed met je, ga zo door!
| 17:03 |
Dank je. Hoe ik dat heb gedaan? Ja, hmm goede vraag. Ehhhhhh degene waar ik mijn schrijfcursus heb gedan bood mij aan om mij hierbij bij te staan dmv manuscript begeleiding en mij proeflezeres is gek op lezen, letters/ woorden verslinden. Ideaal voor mij dus. En dan heb ik nog een goede vriend die hier dagelijks eet bij mij en nu voor het eten eerst alles wat ik heb geschreven op de grootste fouten moet controleren. Zo niet? Dan geen eten! ;) hhaha
| 21:11 |
Dank voor de uitleg . Goed zo, niet meewerken dan niet eten! Zo zie je maar dat een boek schrijven veel meer omvat dan alleen maar schrijven. Maar jij hebt alles goed in de hand. Komt wel goed dus.
| 20:58 |
Dank je wel! :)
| 21:39 |
Hoi hoi, hier ben ik weer eens een keertje. Oude berichten terug lezen en zonodig beantwoorden. Inmiddels heb ik zelf een website gebouwd en worden de laatste puntjes op de "i" gezet. Je mag alvast een kijkje nemen: www.engelina-f.com/ en als je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief, krijg je samenvatting van mijn boek in je mailbox.
| 09:24 |
Zo je bent voortvarend aan de slag gegaan. Slim dat je hebt voorgewerkt. Zo heb je toch een voorsprong en kan je een uurtje aan het beestenspul besteden. Uit hoeveel woorden wil je dat je boek bestaat?

Spannende zin. Is dat de eerste zin of gewoon een zin?

Ik wish je heel veel luck!
| 07:55 |
In eerste instantie heb ik minstens 50.000 nodig om mee te doen aan 'nanowrimo' Een boek heeft toch wel 70.000 woorden nodig heb ik ergens gelezen. Dus heb nog wel wat te gaan. Ach ja positief blijven hé, ik ben nu over de 5000 dus al een tiende deel klaar ;)

Die zin was gewoon een zin uit een hoofdstuk... Sprak wel aan dus... Zo moet je een beetje nieuwsgierigheid kweken ;) Dacht ik...
| 11:20 |
Dan heb je zeker nog wel wat te gaan.

Zeker positief blijven. Je staat aan het begin. In paniek kan je altijd raken wanneer je moet gaan schrappen en/of herschrijven.

De zin beloofd inderdaad wat.
| 11:58 |
Ja daarom werk ik al zoveel mogelijk in het voren, vandaag mijn eerste hoofdstukken opsturen en dan wat ik terug krijg aanpassen en dergelijke,. Daar gaat ook héél veel tijd in zitten.
Dank dat je zin leuk vindt... :) word ik blij van!
| 12:02 |
Wat een goede strategie van Alicia om dat zo te doen met je manuscript. Dan kun je het direct aanpassen. Echt slim!
| 13:14 |
thnx :)
| 14:57 |
Dat is al een goede start.
| 23:28 |
Dank je
| 11:20 |
Veel succes
| 22:46 |
Dank je :)
| 22:50 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen