Mijn eerste verhalenbundel is een feit


Eindelijk na een paar jaar schrijven, heb ik nu de stoute schoenen aangetrokken en van mijn korte verhalen een verhalenbundeltje laten maken. Als een kind zo blij, zo voel ik mij nu. Trots ben ik op mezelf, en nee, ik ga niet naast mijn schoenen lopen hoor ;) Alleen de 20 beste verhalen zijn geplaatst, in een bundeltje van 83 bladzijden. Zó gaaf dit.

Het was even zoeken en prijzen vergelijken en ook heb ik nog een poging gedaan om het zelf te doen, maar vond dat onbegonnen werk en het werd ook niet echt mooi. Dus besloten dit project uit te besteden.

Na mijn zoektocht kwam ik terecht bij Copy Systems. De eigenaresse kwam op mij over als een ervaren en deskundig iemand op dit gebied. Erg betrokken en vriendelijk ook.Image title

De service is daar uitstekend te noemen, de snelheid met geen pen te beschrijven. Op 9 mei kwam ik daar binnen gewandeld, met mijn kostbare usb stick in mijn broekzak. Na een kort gesprekje over het hoe en wat, ging de eigenaresse er mee aan de slag. Ik vroeg haar wanneer het ongeveer klaar zou zijn. ‘Nou dat kan ik nu wel even doen hoor, als je tijd hebt,’ zegt ze. Ik was helemaal overrompeld, want in mijn gedachten zou zoiets toch wel een week duren. ‘Zo, dat is even supersnel, ik wacht wel even en heb alle tijd hoor’ zeg ik dan ook helemaal blij natuurlijk. Dan heb ik straks mijn eigen werk eindelijk in mijn handen besef ik mij tegelijkertijd, als een echt tastbaar iets. Dat is toch heel wat anders dan lettertjes op je beeldscherm, kan ik je vertellen.

Dan ratelt er een printer en jawel hoor daar komen de bladzijden eruit gerold. Ik loop nieuwsgierig om haar heen. Volg haar op de voet. Nu komt de snijmachine, rats alles van A4 naar A5, net zo makkelijk. Dan komen er gaatjes in, een ringbandje, voor en achterkantje en hoppa daar had ik dan mijn eerste echte verhalenbundeltje in mijn hand. Zo blij als een klein kind stond ik daar de stuiteren in de Copy zaak. Ze moest er om lachen.

Image title


Bij thuiskomst heb ik mijn eerste boekje gegeven aan mijn steun en toeverlaat. De persoon die altijd naar mijn scheldtirades heeft moeten luisteren. (en nog) Ook heeft hij er heel wat uren inzitten om mijn schrijffoutjes te corrigeren. D en T’s, weet je wel, echt een hopeloos geval ben ik daar af en toe in. Onbetaalbaar, dat is ie!

Op naar de volgende collectie….(of stiekem mijn droom najagen)2016©Vlindertje73