Mijn onbekende Valentijn

Mijn onbekende Valentijn


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gisteren was het Valentijnsdag. Misschien dat er veel mensen zijn die hier wat aan doen. Ik dus niet. Ik heb totaal niets met zo’n dag. Weet je waarom? Nee? Nou, ik vind persoonlijk dat als je een relatie hebt, op wat voor manier dan ook, dat je dan van diegene hoort te houden 365 dagen per jaar. Toch niet alleen op 14 februari. Klinkklare onzin dus in mijn ogen. Vertel jij je partner alleen maar op die dag, dat je van hem of haar houd? Nee toch? Nou, dat bedoel ik.

Ik werd dus wakker gistermorgen, zoals alle andere morgens en knuffel dan nog even met mijn hondje Snoopy, voordat we naar beneden gaan waar ik koffie ga zetten. De koffie gezet en Snoopy aan de riem voor onze ochtendwandeling. Snoopy mocht haar eigen rondje uitkiezen en zo waren wel bijna een uur onderweg. Het was dan ook heerlijk weer, alleen beetje koud. Bij thuiskomst zie ik een plastic tas aan mijn voordeur hangen.

Image title

Ik krab mij eens achter mijn oor en bedenk me dat ik toch zeker weet dat die er bij het weggaan niet hing. Wat vreemd. Ik kijk eens om me heen of ik iemand zie. Kijk eens op de parkeerplaats of ik een bekende auto zie staan. Net of daar dan iemand uit zou springen en roepen: ‘ik ben je Valentijn” hahahah grapje duhhh….Nee, niets te zien. Ik loop weer terug naar de deur en voel voorzichtig aan het tasje. Ik voel een pakje erin, maar wat…? Snoopy kijkt mij ook al eens vragend aan van, hé gaan we nog naar binnen, doe toch niet zo stom. Ja, werkelijk als dat beestje zou kunnen praten, dan lagen jullie nu dubbel van de lach.

Ik zeg nog tegen Snoopy, ja je weet het nooit hé in deze tegenwoordige tijd. Het kan wel een bom zijn en moet om mijn eigen dommigheid lachen. Met uiterste zorg pak ik de tas, open de voordeur en neem het tasje mee in de keuken, waar ik er heel voorzichtig het pakje uithaal. Ik schud het eens heen en weer, maar er rammelt niets. Ik houd het tegen mijn oor en er tikt ook niets. Langzaam scheur ik het papier er van af en dan heb ik een doosje in mijn handen, zalmkleurig.

Image title


Wanneer ik het nog eens heen weer schud, klotst het nu ook. Hmmmm, ik open de verpakking en er komt een flesje parfum uit. Ik haal de dop er af en spuit een beetje op mijn pols. Jonge, jonge, dat ruikt even lekker zeg! Snoopy staat er natuurlijk op haar neusje bij en begint spontaan te niezen. Vind jij het niet lekker Snoopy? vraag ik. Nou, ik wel, zeg ik. Ach ze verstaat me toch niet.

Image title


Nu is mijn vraag natuurlijk, wie dat tasje aan mijn deur heeft gehangen. Ik prakkezeer me suf…. Er zat niet eens een briefje bij…. Flauw hé? Iedereen die mij goed kent, die weet toch wel dat ik nu van nieuwsgierigheid zowat uit mijn voegen barst?
© Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wel leuk! Jammer dat de afzender zo anoniem is.
| 12:54 |
Nog weet ik niet van wie...
| 17:58 |
Hahahaha wel leuk zo valetijn te mogen ervaren alleen jammer voor je dat je niet weet wie het is.

Groetjes josma
| 21:49 |
Nog steeds geen idee.....flauw hé?
| 14:55 |
Zeker heel flauw
| 19:17 |
Heel leuk voor jou, geniet er van
| 11:01 |
dit jaar weer niets gehad :-(
| 06:14 |
nou dat is echt een leuke verrassing
| 11:42 |
Nou dat is toch leuke verrassingen en inderdaad een lekker luchtje
| 00:29 |
Wauw mijn nieuwsgierigheid is zo enorm groot! Spannend!!

Liefs, www.carmenverduyn.com
| 21:58 |
ja dat is wel spannend ik zou ook super nieuwsgierig zijn
| 14:28 |
Dat is nog eens een echte verassing
| 23:42 |
Ja vond ik ook.
| 12:17 |
Spannend haha.
Zelf heb ik mijn vriendin een ontbijt op bed gegeven, maat dat doe ik ook al.is het geen valentijnsdag
| 22:51 |
Ook lekker. Dit geurtje is ook lekker, maar nog geen idee van wie....
| 12:17 |
'...als je een relatie hebt, op wat voor manier dan ook, dat je dan van diegene hoort te houden 365 dagen per jaar. Toch niet alleen op 14 februari...'

Natuurlijk hou je iedere dag van je partner en zeg èn toon je dat ook: als het goed is jaar in jaar uit, tot de dood beiden zal scheiden (zegt een 'ervaringsdeskundige', want al meer dan een halve eeuw gelukkig met elkaar, waarvan 48 jaar en 2 maanden getrouwd)
Is het daarom 'klinkklare onzin' om dat op een speciale dag extra te vieren? Jij vindt van wel, ik vind van niet!
Mijn man en ik vieren niet alleen Valentine, maar ook de datum dat wij met elkaar kennismaakten, de dag dat we verkering kregen, de dag dat we ons verloofden èn onze trouwdag.

Ik weet niet of jij je verjaardag viert en op 5 december sinterklaas, maar je wordt wel iedere dag een dag ouder en ik neem aan dat je niet meer in de sint gelooft.

Ik ben wel blij voor je dat je een stille aanbidder hebt:)
| 20:26 |
Een geheimzinnige aanbidder. Dat is pas spannend.
| 18:26 |
Ja vind ik ook, want wie is het...?
| 18:35 |
It wasn't me :D Dit jaar hou ik zelfs 366 dagen van mijn man :D
| 16:37 |
Oh ja ik vergeet één dag hahaha
| 16:58 |
Hihihi
| 19:07 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen