RandomWoord: Liever een grote, dan een kleine.


Je weet wel zo’n kast waar je je voedsel in op bergt. Bij de één puilt ie uit en bij de ander liggen de muizen er in. Niet schrikken hoor, het is maar een gezegde! Die kende je toch wel? Ik noem het altijd zo als ik die grote kast bij mijn moeder opentrek en een ruim aanblik heb. Niets lekkers te vinden en ook niets om mee te snaaien.

Nu wil het geval dat ik een kleine had en het ding ging opwarmen in plaats van koelen. Een vriend van mij op gebeld en die kwam gelukkig al de volgende dag om te kijken wat er met mijn koelkast aan de hand kon zijn. Tja, zegt ie; ‘ik denk dat ie is overleden.’ ‘Nou, dat is dan niet zo mooi,’ antwoord ik, ‘en nu?’ ‘Ja, nu moet je een nieuwe koelkast kopen, we kunnen dit spul er even uithalen en in de kast in de schuur zetten, het is koud genoeg daar.’ ‘Ja, dat lijkt mij wel een goed plan,’ zeg ik. Zo gezegd zo gedaan, het plan uitgevoerd en die vriend van mij haalde de koelkast uit de grote kast en daar stond zielig en alleen te zijn, mijn vriezer. De maten opgemeten en via internet op jacht naar een koelkast, die zou passen in mijn grote kast. Zo’n inbouwkast weet je wel? Nou was ik toch al niet zo te spreken over mijn kleine koelkast en besloot in overleg dat de vriezer ook maar uit die grote kast moest. Zo kon ik dan voor één grote koelkast gaan. Heerlijk, een zee aan ruimte. Je kan er voor de hele week boodschappen in kwijt.  Man oh man wat een luxe. Bestellen via internet en hoppa, twee dagen later had ik mijn felbegeerde koelkast. Nu moest ie nog in die grote kast geplaatst worden. Die vriend was daar mee bezig, maar bij mijn inbouwkast zaten twee losse deuren. Deze moesten dus aan elkaar gezet worden. Niet zo heel veel moeite, volgens die vriend en zo had ik een paar uur later een gloednieuwe grote koelkast in mijn inbouwkast staan. Het ding doet het als een tierelier en ik ben er zeer over te spreken.

 Weet jij wat mijn woord is?


Ik heb een woord van “My girly life” gekregen om deze “RandomWoord” te kunnen invullen. Wil je ook meedoen? Vraag haar dan om een woord via een pb'tje. 

Wist je dat ik zelf ook maandelijks een uitdaging maak: Maartuitdaging met deze keer: Beschrijf een voorwerp! We hebben nog een leuke uitdaging de 140 YW en de Sixwordsstories zijn ook tof. Vergeet deze ook niet: Weef-uitdaging ! De fotowoorden zag ik nog op mijn to-do lijstje staan. Misschien vergeet ik nog een uitdaging, neem mij niet kwalijk en meld het mij even. Ze rijzen hier de pan uit ....  :) 


2017©Vlindertje73

Houd je ook van uitdagingen, bloggen, columns, foto’s, recepten en nog veel meer…?
Klik dan hierboven op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!