Slaap jij goed? Of heb je ook vaak plafonddienst.

Slaap jij goed? Of heb je ook vaak plafonddienst.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Je kent het wel toch? Plafonddienst. Het is zo’n uitdrukking die eens het woord van de week was, een paar jaar geleden. Uren lang lig je dan in je bed te staren naar het plafond, te hopen dat je gauw in slaap valt. Nou vergeet het slapen maar… Je hebt gewoon plafonddienst. Dit alles is dan ook niet echt bevorderlijk voor je gezondheid…

Ik heb toch altijd geleerd dat de nachten zijn om te slapen, tenzij je in de nachtdienst aan het werk bent. Nou de laatste maanden heb ik in bed nachtdienst, plafonddienst genoemd, slapen is er echt niet bij. Bijna elk uur van de nacht zie ik op mijn wekker hoe laat of vroeg het nog is, die heb ik dan van ellende maar uit gezet. Zo zie ik niet meer elk uur van de nacht voorbij komen. Ja, je kan jezelf lekker voor de gek houden zo. Ik kan je wel vertellen dat de nachten er even lang door duren. Als ik nou erg aan het piekeren zou zijn, dan nam ik wel pammetje in, maar dat is niet het geval. Nu heb ik al een paar week melatonine geprobeerd en dan in een hoge dosering van 3 mg per stuk, op advies van de dokter uiteraard. Die krengen zijn nog niet eens te betalen ook. Bij de apotheek 30 stuks voor 26 euro 50 cent. Op internet zijn ze veel goedkoper, heel simpel gewoon even googleen en zo kwam ik op de site www.melatonine.nl Hier kosten ze 120 stuks voor 12 euro 95 centjes. Heel verschil toch en dat voor het zelfde pilletje met dezelfde dosering. De beslissing was snel genomen, dat snap je vast wel.

Een paar dagen later had ik mijn doosje al in de brievenbus liggen. Hé, dacht ik, eindelijk lekker slapen vannacht. Welgeteld de eerste nacht sliep ik als een roosje, maar hemeltje zeg toen ik wakker werd, had ik het gevoel of ik onder een trein had gelegen ofzo. Zo’n heel katterig gevoel, weet je wel. Zo’n gevoel of dat je de hele nacht aan de zuip bent geweest. Dat gevoel hield de hele dag aan, dus ’s avonds maar een half pilletje dan. Helaas dat katterige gevoel bleef. Gewoon stug volhouden, dacht ik bij mezelf en dan na een week over op een heel pilletje, mijn lichaam moet er gewoon even aan wennen. Vergeet het maar, elke dag een vreselijk duf en katterig gevoel in mijn hoofd en niet vooruit te branden. Als ik er dan ook nog eens op zou slapen, oke, maar ook dat niet hé. Je raadt het al, gewoon plafonddienst. Die pillen laat ik dus voorlopig maar staan en vind dat je dan misschien nog beter elke echt nacht half dronken naar bed kan gaan, want A. Dan slaap ik als een roosje. B. Dan word ik wel katterig wakker, maar gaat over. C. Ik wil gewoon eens een nacht lekker slapen.


Nu vraag ik mezelf af: Wat doen jullie wanneer slapen geen optie is?

Doe je niks en wacht je starend op de ochtend of zoek je iets om jezelf mee bezig te houden? Zo ja, wat doe je dan?2016©Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Tot laat plafond dienst, ze vallen vanzelf dicht...
| 22:19 |
:)
| 11:19 |
Ook ik heb weleens van die nachten dat ik wakker lig. In het begin bleef ik ook liggen, maar dat is gewoon geen optie meer. Nu? nu ga ik naar beneden, mijn poesjes gaan gezellig met mij mee ;-) Ik geef zo gewoon wat extra eten, en ik ga een kom thee zetten en wat te eten.
Ik zet tv aan en kijk een serie op Netflix of zo. Ik ben moe en ga dan slapen en dat werkt voor mij. Piekeren niet!

De enige keren dat ik wakker ben is nu alleen nog maar als het volle maan wordt en is, en dit kan dan echt wel een week aanhouden hoor. Mijn hubbie heeft mij al vaak elke morgen heel vroeg beneden gezien voordat hij naar zijn werk ging. Gezellig, samen een cappu drinken.
Oh, ik zie het al, de maan zeker? Yep!

Voor de andere nachten gebruik ik Melatomatine extra. Dit is wel een andere dan die jij gebruikt. Die Melatonine? die werkte bij mij juist niet.
| 16:25 |
Bij mij werkt het ook niet. Wat is dat met 'volle maan' dan?
| 11:20 |
Ik ben heel gevoelig voor de maan, die zorgt ervoor dat ik amper tot niet kan slapen. Eb en vloed worden veroorzaakt door de maan. Nu weet je vast wel dat een mens voor een overgroot deel uit water bestaat, dus is het dat ook ons lichaam zal reageren op de maan.
Bij de 1 is het niet merkbaar maar bij de ander weer juist wel. Ik heb dit al als klein meisje.
| 11:26 |
Ok, ik had er niet eerder van gehoord. Duidelijk nu hoor ;) Misschien een blog waard...
| 11:58 |
:-)
| 12:22 |
dat is geen leuke bezigheid.
wat een rol kan spelen is voedingspatroon. in de nacht wil je lever zijn zaken op orde stellen en ballast lozen. Als je dan bv nootjes of andere vette zaken hebt genuttigd kan je dat aardig parten spelen. En opnieuw gaan slapen is dan vervelend.

Wat ook een rol kan spelen is dat je lichaam te actief is dus rust nemen voordat je gaat slapen is ook wel een goeie. Dan bedoel ik niet tv kijken ook geen heftige muziekjes of eindeloos met je smartphone bezig zijn. Lees eens een stuk met niks op de achtergrond. Tegenwoordig schijnt dat voor veel mensen een opgave.
We leven te jachtig zonder voldoende rust te nemen. Vroeger had je nog de 3 R's. Rust Reinheid en Regelmaat.

En wat toch een rol kan spelen is dat je onderbewustzijn toch met iets bezig is zonder dat je het echt in de gaten hebt.

Wat mij meestal helpt met in slaap komen als het even niet lukt is even iets anders doen met warme melk en honing. Oud middeltje dat voor mij heel erg vaak helpt. Indien niet worstel ik doorgaans met een probleem
| 11:07 |
Bedankt voor je tip, zal ook eens melk gaan proberen. Lezen doe ik sowieso al voor het slapen gaan.
| 14:48 |
Ik heb ook een tijd last gehad van slapeloosheid, vreselijk. Op een gegeven moment ging ik maar weer uit bed en ging ik iets doen. Gedwongen in bed blijven liggen frustreerde me alleen maar.
| 11:56 |
Ja het frustreerd mij ook, vaak ga ik lezen ofzo......maar de nachten duren wel lang
| 14:00 |
Slapeloosheid was tijdens de overgang een dingetje. Maar gelukkig gaat dat ook over. Dus nee, geen problemen mee. Ik leef regelmatig. En als de slaap niet direct wil komen, denk ik aan een grote prijs of lekker eten. Dan val ik gewoon in slaap.
| 10:34 |
Ha, ja ook een idee.
| 14:01 |
Nog nooit last gehad van slapeloosheid, maar ik probeer me voor te stellen wat ik in zo'n geval zou doen. Als je niet op een bepaalde tijd hoeft op te staan vanwege een baantje of kinderen die naar school moeten, zou ik gewoon niet gaan slapen.
De stelregel dat de nacht bedoeld is om te slapen, dateert uit de tijd van voor de elektriciteit.
Ik zou gewoon beginnen met de taken die ik voor de ochtenduren had gepland of anders lekker in bed gaan zitten lezen en zeker geen pammetjes slikken.
| 08:20 |
Lezen, doe ik ook vaak dan idd...
| 14:01 |
Ik zelf heb nooit geen last van slapeloosheid, maar een vriendin van mij die had slaaptabletten gekocht. Van dr vogel en ze sliep daar de hele nacht mee door, zonder smorgens ergens last van te hebben. Plus het is homeopathische middel.
| 23:14 |
Het is ook homeopathisch idd. Snap het ook niet. Slaap nog steeds niet en blijf duf door die dingen. Maandag huisarts maar weer es bellen....
| 23:54 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen