Snoopy even aan het woord!Image title

De eend, het paard en ik.

Vandaag had ik toch wat, vrouwtje gooide de bal in de sloot en wat vloog daar uit die sloot? Jawel een heerlijke eend, ik er achteraan zwemmen en aan de andere kant eruit. Met een gang op mijn korte pootjes rende ik achter die eend aan door het weiland, maar helaas hij was gevlogen. Toen zag ik daar een groot wit paard staan, en rende daarheen. Maar oepsss die bleef staan, daar schrok ik wel even van en bleef stokstijf staan. Het paard deed zijn hoofd naar beneden en deed een raar geluid maken. Soort proestend geluid. Ik schrok me een hoedje en wilde naar vrouwtje die al naar mij stond te roepen. Maar bij de slootkant gekomen wist ik niet hoe ik aan de andere kant moest komen. En vrouwtje maar ropen; Snoopy! Kom hier! Geen idee hoe of dat moest. Maar ik moest wel wat verzinnen, anders word vrouwtje boos. Dus ik naar de hoek van het weiland en ja, daar hoefde ik maar een stukje door het water, even in een bochtje springen dacht ik. Plons, midden in de viezigheid. Maar al stinkende werd ik bijna plat geknuffeld door mijn vrouwtje. Verderop even spoelen in wat schoon water en klaar waren we weer.

Image title

De roofvogel en ik.

Van de week liep ik met vrouwtje over een pad door het bos. Ze had een balletje voor me mee om lekker achter aan te kunnen rennen. Het was warm daar uit de wind, ik wilde een verkoelend bad nemen in de sloot. Ja, zo’n heerlijke groene kikkerdrab sloot. Het water is compleet groen.

Maar wat me gebeurde net voordat ik daar was……Tjonge, ik schrok me een hoedje. Er ging vlak over mij heen een enorme roofvogel, tenminste dat riep vrouwtje. Ik ging er gelijk bij liggen. Poe! wat ben ik geschrokken, en vrouwtje ook. Wat denkt zo’n vogel wel niet, dat ik ook kan vliegen ofzo? Of dat ik een lekker hapje ben? Ik wilde er nog wel achteraan, maar dat mocht niet van het vrouwtje. Bang dat ie mij mee zou nemen als prooi. Toen heb ik maar een lekker groen badje genomen. Ik was net de hulk, ja kom nou maar op vogel, dan schrik ik je vast wel af.

Image title


Even een strontpraatje.

Ik was me vandaag toch aan de reeskak. Een kramp dat ik had, ik kreunde ervan. Vrouwtje vroeg me; Snoopy, wat is er? Ik keek haar een beetje smekend aan en liep naar de deur. Vrouwtje en ik waren net een uur thuis van de wandeling, dus ze dacht niet zo snel dat ik hoge nood had.

Dus nog maar een keer kreunen, en naar de deur kijken en weer terug naar vrouwtje. Geen pretje hoor dat heen en weer lopen met kramp in je lijfje.

Ja, nu begreep vrouwtje mij. Ze stond op. He he, dacht ik. Oh NEEEE…..moet ze zelf ook nog eerst naar de wc. Oei oei oei, hou ik dat vol? KRAAAMMMPPPP vrouwtje schiet nou op, ik moet zo nodig.

Oh nee, dit red ik niet. Helaas vrouwtje ik doe het hier bij de kast hoor, ik kan het niet meer ophouden. Pfffff, zo dat ben ik kwijt, nu maar weer naar vrouwtje die net van de wc af kwam.

Heel voorzichtig ging ik naar haar toe en ging voor haar voeten liggen. En heel lief naar haar kijken, zodat ze niet boos zou worden. Oh jee, nou krijgen we het, ze ruikt wat. Bah, Snoopy wat heb je nou gedaan? Toen ze zag dat het erg dun was, vond ze het niet meer zo erg. En kreeg nog een knuffel, met de woorden; Och Snoopy, ben je beetje ziekjes? Kom, gaan we gauw naar buiten, kan je daar de rest doen.

Image title


Ik heb nog veel meer avonturen hoor....

Pootje van Snoopy.


© Vlindertje73