Van vriendin naar kennis gedegradeerd.

Van vriendin naar kennis gedegradeerd.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wees voorbereid, dit ligt nogal gevoelig. Ik heb dan ook echt even zitten dubben of dat ik deze blog wel echt zou gaan schrijven. Aangezien schrijven altijd wel kan helpen om iets een plekje te geven, ben ik dan toch maar begonnen. Of ik hem plaats zie ik dan later wel weer.

Een paar weken geleden kwam een goede vriend van mij bij mij langs voor een bakje koffie en om mij even te helpen met de zware boodschappen in huis te halen. Altijd gezellig, niets mis mee. Ik had al wel door dat er iets aan de hand was bij hem en na wat door vragen van mijn kant, kwam het hoge woord eruit. Meneer was verliefd en begon er spontaan schattig bij te blozen. ‘Oh,’ zeg ik, ‘dat is toch geweldig nieuws?’ Het ligt schijnbaar nogal complext. Toch ben ik blij voor hem. Na een moeilijke periode in zijn leven verdiend hij gewoon een leuke en lieve vriendin. ‘Alleen is maar alleen, nietwaar,’ zei ik nog.

Onderweg naar de supermarkt staat zijn mond niet stil, hij praat honderduit over zijn nieuwe geliefde. Zij wereld is opeens erg roze gekleurd. Dan wanneer we de zware boodschappen in de auto hebben staan en buiten nog even een sigaretje staan te roken, vroeg ik hem of zijn vriendin eigenlijk wel van mijn bestaan af wist. ‘Ja,’ zei hij, ‘dat weet ze inmiddels ook al, alleen keek zij er wel erg bedenkelijk bij.’ ‘Oh,’ zei ik, ‘jammer ja, ze heeft van mij immers niets te vrezen. Wij zijn alleen maar goede vrienden.’ Hij had haar verteld, dat ie naar mij toe zou gaan. Schijnbaar keek ze zo vreemd en bedenkelijk dat hij maar had gezegd; ‘ja, eigenlijk gewoon maar een kennisje hoor.’

‘Nou ja zeg! Hallo, ik was altijd toch zo’n goede vriendin van je?’ Dat zou ik altijd blijven, aldus zijn woorden. Tegen iedereen om hem en mij heen verkondigde hij dat altijd. Goede vrienden meer niet.

Het is dat ik hem wel als goede vriend zie en dat ook zo wil houden, dat ik mijn plekje op de degradatielijst dan maar accepteer. Hij bedoelde het dan ook niet verkeerd, legde hij later uit. Toen kon ik er allang weer om lachen en na een knuffel, zei ik hem dat ik hier als straf wel een blog over zou gaan schrijven.

Dat is deze dus geworden en ik plaats hem ook (punt)Image title2016©Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
"ja, eigenlijk gewoon maar een kennisje hoor" Mag ik vragen waarom dit antwoord uiteindelijk naar die nieuwe vriendin?

Wat ik bedoel ermee te zeggen is het volgende; waarom veranderen mensen ineens naar goede vrienden, familie als ze ineens verliefd zijn en een vriend(in) krijgen/hebben? waarom kan er niet gewoon eerlijk geantwoord worden?
Want als jij een een goede vriendin zou zijn, had hij dit antwoord nooit moeten geven.

Dus ja, ik zou hem wel gedegradeerd hebben naar "Kennis" Lief en leed delen, dan komt er iemand anders in het spel en ineens liggen de woorden anders? Hmmm...
| 14:55 |
Ja hahha je hebt gelijk, uiteindelijk is alles de wereld al weer uit hoor ;)
| 10:19 |
Ohh gelukkig!! ;-)
| 10:21 |
Hoop dat de vriendin op den duur een beetje aan jouw bestaan kan wennen. Zou het leven wel zo makkelijk maken.
| 00:46 |
Is een leuke vrouw, kan er wel mee door één deur gelukkig!
| 20:13 |
Je nagelt je vriend hier een beetje aan de schandpaal en dat heeft ie ook verdiend. Ik wil nog wel een paar eieren gooien: een relatie moet niet alleen gebaseerd zijn op liefde, maar ook op eerlijkheid en vertrouwen. Hij had tegen zijn vriendin gewoon eerlijk kunnen zeggen dat jij een goede vriendin van hem bent. Kortom, men hoeft zijn vrienden niet te verloochenen. Een beetje ter verontschuldiging van hem: het is mij opgevallen dat we in onze taal een woord ontberen om de juiste status van een vriendschap aan te geven. Ik heb hier ook vriendinnen in de buurt, maar als ik zo'n vriendin aan een ander voorstel als bijvoorbeeld 'dit is mijn vriendin Yvon' dan denken ze gelijk dat we een relatie hebben. Dan zegt men gelijk: 'Oh, dus je hebt een vriendin, ik dacht dat je single was.' Dan krijg je al gauw: 'Nee, ze is een gewone vriendin', dus ook al een degradatie. We zouden een woord moeten hebben voor echte vrienden/vriendinnen waar we geen seksuele relatie mee hebben. Wie een idee heeft voor zo'n woord, laat maar weten, ik hou me aanbevolen.
| 05:18 |
Ik zou zo 123 ook geen naam weten nee.... daar gaan we over denken. :)
| 16:31 |
Prima! Ik denk daar ook af en toe aan, maar is moeilijker dan je denkt.
| 14:36 |
Ja kan ooit moeilijk zijn je wilt niemand pijn doen natuurlijk.
Gelukkig is de vrienschap sterk genoeg dat je erover kunt praten en dat de vriendin niet jaloers is.
| 14:35 |
Oh. Kan het me enigszins voorstellen, maar geloof ook dat het je rauw op je dak kwam vallen. Hopelijk wordt hij heel gelukkig met zijn liefde en kan jij weer worden op gewaardeerd als bff.
| 11:03 |
Inmiddels ben ik opgewaardeerd, ha wat een leuk woord! En zij blijkt niet jaloers te zijn. ;) Eind goed, al goed.
| 14:25 |
;) Mooi zo!
| 15:35 |
Dit bericht zie ik via Yoors bloggers facebookgroep maar niet bij "leden die je volgt" terwijl ik je wel volg.
Enfin.
Ik heb dit zelf ook meegemaakt.
Ik was hevig verliefd op een jongen en kon me neerleggen bij vriendschap. We werden, naar zijn eigen zeggen, beste vrienden. Totdat... hij een vriendin kreeg die mij niet zo leuk vond. (Niet heel gek, ze wist dat ik verliefd om hem was.) Hij liet me vallen als een baksteen.
| 10:41 |
En komen uithuilen toen het mis ging zeker?
| 14:24 |
Ja. En ik liet dat toe. In zoverre dat mijn gevoelens voor hem allang voorbij zijn.
| 17:09 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen