Zwanger? Nee toch?!

Zwanger? Nee toch?!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het drama is compleet. Wie had dat nou gedacht van mijn meisje? Ik niet, dat kan ik je wel vertellen. De laatste tijd was ze veel van huis. Ik had alles verwacht maar dit niet. Met haar lange rode haren, helemaal verwilderd kwam ze de keuken binnen. Ze had zo’n honger….Na wat te hebben gegeten, ging ze slapen.

Margriet staat bij het raam, ze kijkt naar buiten zonder eigenlijk wat te zien. Als ze wel doelbewust zou kijken, dan zou ze haar mooie ruime tuin zien waarin vele planten volop in bloei staan. Ze is compleet in de war. Ergens moet ze haar verhaal kwijt, maar waar. Ze had plechtig aan Mieke beloofd dat ze nog niets zou vertellen. Mieke moet eerst zelf nog van de hevige schrik bekomen.

Nou daar komt ie… Mieke is zwanger. Zo, dat is eruit! Je zou zeggen dat zwanger zijn, geen drama hoeft te zijn maar is dit geval is het wel een drama. Mieke weet namelijk niet van wie ze zwanger is. Ze had een nogal levenslustig, een roerig leventje de laatste twee jaar. Geen moment kon je haar gezellig thuis houden. Altijd maar op jacht. Achter de mannen aan. Een echte mannengek, zou je Mieke wel kunnen noemen. Mieke is gewoon een mooie slanke meid, met haar lange rode haren, en fel blauwe ogen. Als ze mannen voorbij loopt dan kijken ze meestal nog eens verbaasd om, van zó die is mooi.

Margriet weet natuurlijk wel dat er een paar mannen zijn die al een hele poos echte interesse in Mieke tonen. Dat is overduidelijk te zien. En deze mannen kijken ook verder dan alleen de mooie buitenkant van mijn meisje. Het zijn alleen hun smachtende ogen die mij af en toe wel eens doen huiveren.

De afgelopen nachten, ik heb ze geteld hoor, elke nacht weer. Het waren er vier. Vier lange nachten. Mieke was weg, en bleef weg. Geen idee waar mijn meisje uithing. Mijn vermoedens zijn dat ze bij die man met kort pikzwart haar was. Volgens mij heet hij Teun. Die Teun heeft lange benen, en is breedgeschouderd. Zijn ogen zijn intens lichtbruin van kleur, tegen het gele aan zou je zeggen. Het is een mooie combinatie. Ergens begrijp ik wel dat mijn meisje op zo’n type zou kunnen vallen. Het is alleen een echte jongen van de straat, zeggen ze. Zo is hij vroeger opgevoed, had ik mij eens laten vertellen.

Maar zwanger worden van zo’n type, is toch een heel ander verhaal vind ik als moeder zijnde. Het zal toch niet waar zijn?Ik bedoel maar een langharige rode pers, met een straatkat. Wat moet daar nou toch uitkomen…

Ps: Opdracht was: Schrijf een verhaal met een onverwachtse wending.
© Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (27 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Haha nu snap ik hem, maar als nog super goed verhaal hihi
| 00:31 |
Whahhahha lol ;))
| 10:20 |
Wauw wat dapper beschreven
| 00:30 |
Wat leuk geschreven.
| 20:52 |
Dank je ;)
| 10:36 |
Verhaal met een verrassende draai aan het eind. Mooi
| 12:23 |
Dat was ook de bedoeling ;)
| 10:37 |
Hahaha heel mooi geschreven maar die uitkomst had ik niet verwacht :)
| 20:40 |
Dat was ook de bedoeling ;)
| 10:42 |
Hahaha geweldig bedacht.
Ik geniet enorm van je schrijfsels!
| 14:55 |
Dank voor je compliment hahah :)
| 10:42 |
haha nou die opdracht is super goed gelukt
| 14:10 |
Dank :)
| 10:42 |
een buurtkater komt daaruit voort hahhaha
| 13:51 |
lol :)
| 10:42 |
Die was zeker onverwacht.
| 13:31 |
;)
| 10:42 |
Haha. Die roodharige zijn niet te vertrouwen hahaha.
| 13:29 |
hihi
| 10:42 |
I love it! Ik had ook al een vermoeden dat het om de poes ging. Hilarische!
| 12:52 |
Ha erg leuk geschreven!
| 11:57 |
Dank :)
| 10:43 |
Dat is heel mooi en ik was heel ernstig aan het lezen en dan die 'twist' op het einde, prachtig, Vlindertje. Erg van genoten. :)
| 11:41 |
Dan voor je compliment. /die twist was ook de opdracht...
| 11:45 |
oké, heel goed :)
| 13:40 |
Niet helemaal onverwacht want stiekem zag ik hem al wel aankomen, maar dat ligt misschien meer aan mij dan aan jou ;) Leuk geschreven!
| 14:46 |
Hahahaa
| 18:03 |
je hebt alweer een prachtig blog afgeleverd ! ;)
| 15:52 |
Hahahha dank !!
| 16:58 |
waarom ga je geen korte verhalen bundelen? ik denk dat je best zou verkopen
| 16:17 |
Ben ik ook van plan! Weet alleen nog niet hoe....
| 20:30 |
Ik zou bijna denken dat het echt was.
| 12:20 |
Was ook de bedoeling hihi
| 12:26 |
Hahaaaa ik dacht al o oooo..... Super geschreven ;)
| 16:13 |
dank je
| 21:03 |
Ik zag hem niet aankomen. :)
| 13:02 |
Dat was dus ook de bedoeling hihi
| 13:40 |
dan heb je de opdracht goed uitgevoerd... leuk
| 11:24 |
Dank
| 12:42 |
Je schrijft echt erg leuk. Ik lees jouw verhaaltjes graag
| 09:30 |
Voel me vereerd. Dank je
| 12:42 |
ja het is een grappig verhaal
| 04:28 |
Hihi ik had het meteen al door
| 23:05 |
Hahaha, na 2 van je verhalen te hebben gelezen, had ik iets dergelijks min of meer verwacht, maar het blijft leuk!
| 20:45 |
Heel mooi alweer, aangenaam gelezen
| 20:37 |
Leuk verhaal! Al had ik je wending deze keer verwacht haha!
| 20:29 |
Je kan nog verbaasd staan te kijken ,leuk verhaaltje weer
| 20:25 |
ja daar zit zeker een leuke wending in, haha
| 19:43 |
Dank je...was een opdracht van al hele poos terug.
| 20:02 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen