Oppassen: Buren - koffie om 9:30 uur

Oppassen: Buren - koffie om 9:30 uur


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een bovenbuurvrouw zag mij wel zitten en besloot dat we gezellig elke dag samen koffie konden drinken. 

Als nieuwkomer in de flat wilde ik dat wel proberen en nam haar uitnodiging aan. De ene keer bij mij, de andere keer bij haar. 


Bij de buurvrouw  was de flat slechts met basis dingen ingericht. Alles groot en beslist ook duur. Zij liet mij haar inrichting, een ware toonzaal, de eerste keer vol trots zien (en ik bleef mijzelf maar afvragen wat er ontbrak) om daarna naar het keukentje te verhuizen. Hier aan een klein tafeltje dronken wij onze koffie. Ik kreeg er steevast een koekje bij. 


Haar zoontje kreeg ook wat. Daarvoor moest hij wel op de grond zitten met zijn rug strak tegen de radiator aan, vlak voor mijn voeten. Zo kon hij niet knoeien en werd de ruimte met betrekking tot het kruimelen met het koekje beperkt. 

Het was een lief, rustig jongetje en hij deed braaf wat hem gezegd werd. 


Als je niet wist dat er een kind in huis was zou je hem niet merken. Zeker niet als je de 1 meter gang niet zou nemen richting de huiskamer. Dit was namelijk het aan hem toebedeelde stuk speelplek waar hij geluidloos met zijn speelgoed autootje heen en weer reed.


Ik probeerde een goede buurvrouw te zijn. Naaide kleding voor haar en schonk haar de gouden ketting met bloedkoralen en de bijbehorende oorbellen die zij zo mooi vond en ik niet droeg.

 

Ook probeerde ik elke ochtend om 9:30 uur klaar te zijn voor de gezamenlijke koffie pauze. 

Maar... ik kon het geleefd worden, de stress die dit met zich meebracht, uiteindelijk niet meer verdragen. 

Eerlijk is eerlijk, "Keeping up appearances" is een van mijn favoriete series. Ik lach mij suf om Hyacinth en heb nog steeds grote bewondering voor Elisabeth die zich steeds weer laat bekoeieneren én komt opdraven bij "coffee at 11".

Dit  ondanks haar voornemen niet te gaan en de hoge mate van stress die dit haar steeds weer geeft.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Iedere dag is ook wat teveel van het goede hé. De buurvrouw klinkt me sowieso wat dwangmatig...... ;-)
| 10:52 |
Volgens mij had zij verder niets te doen. Geen hobbies. Ik krijg er na al die jaren nog de zenuwen van.
| 19:30 |
Woont ze nog steeds boven je?
| 19:37 |
Gelukkig niet, ik ben verhuist.
| 19:37 |
Nou ik vind het tijd worden voor een eenmalig bezoekje..... Jij niet? 😳
| 19:50 |
Dan maar beter een verre vriend...
| 14:57 |
Ik heb ook liever de verre vriend
| 15:11 |
Iedere dag???? Ik krijg al de zenuwen bij het idee!
| 14:45 |
Iedere dag iemand op de koffie? Ik zou helemaal gek worden. Keeping up appearences is een leuke serie, maar niet voor real life
| 07:40 |
Ik kon er ook echt niet tegen... die serie red ok nog LOL maar zo'n buurvrouw wil ik beslist niet
| 13:20 |
Het blijft een hele leuke serie. Ik ga maar gelijk op zoek naar dvd's ervan.
| 21:40 |
Elke dag zo vroeg, daar zou ik al niet mee akkoord kunnen gaan.
| 11:43 |
Als ik er aan denk word ik nog beroerd
| 11:44 |
Ik was even niet mee op het einde.
| 15:32 |
Ik heb nu pas door dat het fictie is, gebaseerd op een tv serie. :)
| 04:38 |
Helaas is het wel echt gebeurd. Je hebt ook zeker gelijk: al te goed is buurvrouws gek! (en ja het kan nog veel erger). Wat mij wel het meest is bij gebleven is de kille, dode woonomgeving, dat jochie en de ongelooflijke stress die ik al lang voor koffietijd had.
| 09:03 |
fantast....leuk verhaal heb je gemaakt!! Ik ken alleen die serie niet dus weet niet waar die over gaat.
| 21:40 |
In Nederland heette het: Schone schijn. Hyacinth heeft 3 zussen komt uit "achterbuurt" en heeft zichzelf van alles aangeleerd om een dame van stand te zijn (schaamt zich voor haar familie). Houdt diners bij kaarslicht, is de svhrik van de buurt. Buurvrouw Elisabeth moet elke ochtend present zijn voor de koffie. Als zij Hyacinth alleen al hoort wordt zij 1 bonk zenuwen.
| 08:53 |
zo iets dus. Leuke ontspanning toch!!
| 14:46 |
Ik dacht direct hetzelfde als Marjolein: elke dag??Jij naaide kleren voor haar: wat deed zij voor jou?
Al te goed is in dit geval buurvrouw 's gek!
Maar die ketting & oorbellen die je haar hebt gegeven, dat slaat werkelijk alles! Goud met bloedkoralen, dat wijst op een familiestuk. Al draag je die zelf niet, dan geef je ze toch aan je dochter en als zij ze niet wil, bewaar je die voor een kleindochter.
Mijn moeder zaliger heeft alle sieraden die ze niet meer droeg, aan mij en mijn dochter en kleindochters gegeven. Ik ben zelf al begonnen een deel van mijn sieraden te verdelen onder de volgende generaties. Geen haar op mijn hoofd die er over zou denken om dingen die van mijn moeder, grootmoeder en overgrootmoeder zijn geweest buiten de familie weg te geven en al helemaal niet aan een buurvrouw!
| 15:37 |
Het is maar wat je belangrijk vindt. Mijn kinderen hebben andere sieraden gekregen (maar geven er ook niet op).
| 08:54 |
Het klinkt herkenbaar. Ik heb voor mijn verjaardag ook een bloed koralen ketting gekregen van mijn moeder. Die is nog van haar overgrootoma ofz geweest. Dus ik vind het een hele eer om te bewaren.
| 21:46 |
Dat soort dingen hebben een emotionele waarde, die nog boven hun economische waarde gaat; bloedkoralen zijn tegenwoordig trouwens behoorlijk duur.
| 23:54 |
Dat zou ik niet weten, maar ik zou hem niet weg doen.
| 00:48 |
Ik hoop dat ze er gelukkig mee is. De "emotionele" waarde was er niet voor mij. Ik kreeg dit geschenk als kind voor mijn verjaardag met de woorden:" ik geef je dit niet omdat ik van je hou, maar je zo ongelooflijk haat".
| 06:51 |
Wat bizar! In zo'n extreem geval kan ik me voorstellen dat je er een afkeer van hebt.
| 13:44 |
Ook bizar.. ik raakte nog wel eens oorbellen kwijt. Deze ook zelfs in het zwembad maar ik vond ze altijd weer terug.
| 13:50 |
Zwom jij met oorbellen in? :) Mazzel dat je ze nog terugvond!
| 14:14 |
Nee maar ze vielen wel eens in het kleedhokje...
| 15:17 |
Het is altijd moeilijk om je anders voor te 'moeten' doen, ik snap dat jij je dan niet ptettig voelt!
Zou ik ook hebben. En inderdaad, "Schone schijn" zoals het hier dan genoemd word, vind ik ook erg leuk!
| 15:05 |
Ik kijk de serie nog regelmatig. Heb hem.op dvd.
| 08:55 |
Blijft leuk hè.
| 02:16 |
Triest..wat een rotziekte heeft zij te weeerstaan he en arm kereltje die ooit eens die cirkel moet zien te doorbreken
verstandig dat je geen daags werk er meer van maakte.. toch ajmmer voor die twee
| 14:53 |
Het kereltje moet nu wel tegen de 40 zijn...
| 08:58 |
verhalen uit de doos sentiment..geweldig.. arme kerel heeft geen stevige basis gehad
| 11:37 |
ik dacht gelijk al: ELKE DAG??? Vreselijk, dat soort verplichtingen. Af en toe oké, maar elke dag, ik krijg het er benauwd van. Dat kind is dus meer een accessoire, iets om mee te pronken, maar om zeker geen last van te hebben. Zielig hoor.
| 14:45 |
Ja elke dag. Misschien was het daar normaal? Ik.had andere buren net zo. Waren zelfs boos als ik niet kon/wilde omdat ik "altijd wat te doen heb"
| 08:57 |
Haha ik heb ook eens zon gezin gekend waar je dus NIKS in huis zag van een kind. Er stond enkel een bankstel, een tv kast en tv erop.. en een salontafeltje. Gewoon een soort loungeplek .. Het kind moest altijd boven in zijn kamertje spelen en ik vond het maar triest om te zien. Hoewel ik me regelmatig erger aan de kleine die alles onder kruimelt, probeer ik me gewoon te bedenken dat het zo opgeruimd is en het erbij hoort. Ik zou toch ook niet willen dat een kindje zo moet leven, helemaal niet zoals jij noemt op de grond tegen de radiator. En het kost veel moeite de schijn hoog te houden ;) Ik zou er snel klaar mee zijn, zou me teveel energie kosten eerlijk gezegd .. Drink ik liever dat bakkie alleen in mijn eigen toko haha
| 13:50 |
Ik denk dat de woonkamer was voor het mooie. Er stond geen plant geen kopje, geen kleedje niets.
Ze was beslist ook heel schoon. Ik vraag mij wel eens af wat er van het jochie geworden is (mijn oudste had een stuk muur in de hal om op te tekenen).
| 14:36 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen