DIY: Snail mail


Enthousiast deed ik mee aan Yoors mail. Ik heb mij uitgesloofd maar hierop nooit meer iets gehoord. De snail hier is wel heel erg langzaam. Ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom er iets op touw gezet wordt als je niet gemotiveerd bent, maar ook hoeveel van de deelnemers wel wat gehoord hebben.

Snail mail, ik kan maar niet wennen aan dat woord. Waarom heet het niet gewoon brievenbus post? Dat is het tenslotte. Post die je in je brievenbus krijgt of door die klep in je voordeur. 

In het digitale tijdperk is het wel eens leuk om iets aardigs door de bus te krijgen. Met aardig bedoel ik dus geen rekeningen, folders en postcode loterij rommel en ook geen zeur vodjes van de buren.

Af en toe krijg ik wat aardigs door de bus, want ik heb penvrienden. Van die echte die met de hand een brief schrijven. Zitten ze voor straf in het "gat" dan krijg ik een brief geschreven met potlood. Met een pen kun je iemand vermoorden of vergiftigen met inkt of iemand in zijn oog steken. Een blaaspijp kun je er vast ook van maken. Ook helpt de inkt tegen wespensteken. 

Met een potlood kun je niet zoveel. Alleen schrijven, tekenen en er op kauwen.

Omdat de jongens wat stil zijn kon ik tijd besteden aan mijn "slakkenpost opdracht". Ik heb wat langer nodig gehad, omdat ik eigenlijk niet wist hoe en wat ik zou doen. Zo'n eerste brief aan een vreemde is nooit makkelijk (het is ook de laatste trouwens). Naar de gevangenen is een eerste brief een standaard briefje (niet echt een binnenkomer) net zo saai als de standaard sollicitatiebrief.
Tijdens het maken van mijn brief (maximaal A-4tje) kwamen er weer wat herinneringen boven. Ik zat iets te doen wat ik ook deed toen ik 9 á 10 jaar was (goh was ik toen al creatief en geïnteresseerd in...). Ook bracht het mij (samen met wat tips van mijn maatje) op nog wat "hoe kom ik de vakantie door" ideeën.

Nu alleen nog hopen dat mijn brief (ik laat de brief voor deze gelegenheid iets doen wat voor mij niet is weggelegd) de reis ongeschonden aflegt en ook nog netjes bezorgd wordt.

help

Brievenbuspost, snail mail, langzaam of snel. Ook daarover kan in 10 minuten vrij schrijven nog heel wat geschreven worden. Gewoon je gedachten de vrije loop laten en schrijven. Bij vrij schrijven gaat het in eerste instantie om het schrijven. Stijl en grammatica is van minder belang. Vrij schrijven maakt/houdt creatief en helpt een s"writers block" (schrijversblok) te voorkomen. Probeer het ook eens.


De afbeelding in de header komt uit het boek: Slibber en Slijm van Babette Cole.

Aan "Yoors mail" doe ik mee!

signup

Word ook Yoo.rs lid als je van niets iets kunt maken en beloon jezelf!

#freewrite #freewriter #wakeupkitty #vrijeschrijver #snailmail #brievenbuspost