MyLife: Strontvis

MyLife: Strontvis


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Je moet geen panga (pangasius pangasius) eten zegt de buurman dat is strontvis. De buurvrouw knikt instemmend. Zij hebben een docu gezien over het kweken van deze vis. Dat gebeurt in grote, overvolle bakken. Een vis schijt wat af (dat weet ik nog uit de tijd dat ik aquaria had) en de panga vreet zijn eigen stront en die van de anderen. Je hebt dus een stuk stront op je bord.

Ik eet zelden nog vis. Vrijdag visdag is al jaren verleden tijd en een visboer is er bij ons ook niet. Ik ben dus aangewezen op het aanbod van de supermarkt en dat is niet bijzonderen soms zelfs dubieus te noemen.

Vis eten mag dan gezond zijn maar aan elke vis mankeert wel wat.

Zelf hou ik wel van zalm, maar dat mag blijkbaar niet en de gerookte wordt met enige regelmaat uit de schappen gehaald.

Gegrilde sardientjes zie ik niet of het moeten de zakjes bij de dierenwinkel zijn bedoeld om poes mee te verwennen.

Rolmops at ik vroeger vaak, maar tegenwoordig is het mijn smaak niet meer zo. Het glibbert en doet mij denken aan de scene van "Ome Henk" waar de visboer wel erg lang met zijn hand in de pot zure bommen blijft zitten graaien omdat dit zo goed is tegen zijn eczeem.

Tonijn eet ik graag, maar de verkruimelde rommel in blik is nogal teleurstellend al eet de kat het wel graag.

Gerookte paling lust ik wel, al is dat ook weer een modderkruiper en vacuum verpakt anders en ik krijg het folie er moeilijk van af.

Garnaaltjes is ook weer moeilijk. Niet elke garnaal is ok, eerlijk gepeld, gevangen of smakelijk.

Mosselen zijn er niet het hele jaar door als ik ze tegenkom en ze zijn in de aanbieding koop ik ze lekker toch. Maar ik kom niet vaak in de winkel dus ik mis het seizoen, net als verse haring happen met een uitje.

Gerookte makreel, vooral met knoflook en peper vind ik ook lekker, al zal.daar ook wel over gevallen worden.


Voor wie niet veel te besteden heeft wordt het steeds moeilijker iets gezonds en verantwoords te eten. Van alles word je ziek of je bent een dierenbeul of milieuvervuiler. Dan blijft pillen slikken nog over. Die kunstmatig vervaardigde dingen die de armoezaaier ook niet kan betalen, waarvan het nog maar de vraag is of je lichaam de stof kan opnemen en waarvan zeker is dat de vervaardiging zeker niet milieuvriendelijk is.


Ik bak dus maar heek in de pan. Ongepaneerd want de buurman heeft mijn paneermeel geleend om schnitzel te maken.


help

Afbeeldingen pixabay.com

De foto in de header is een tonijn

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heekfilet vind ik ook heerlijk, niks mis mee :-)
| 19:09 |
Vind ik ook en makkelijk wat van te maken
| 19:17 |
Ik vind die lappen vis lekker, maar vergeleken met het vlees heel duur, ik haal het nooit. Wat ik wel eens haal zijn die blikjes goedkope tonijn om door de spaghetti te gooien. Dat is misschien eens in de 2 maanden.
| 11:09 |
Het is inderdaad heel duur, alle vis wel
| 03:35 |
Leuke titel, haha! Maar goed, als ik lees hoe dat zit is dat wel logisch. Nu hoef ik 't zeker niet meer en ik was er al geen fan van. Paling vind ik ook goor, die kruipt niet alleen door modder maar ook door kadavers van dieren die op wat voor manier dan ook in het water gekomen zijn. Het schijnt dat in (bepaalde soorten) vis kwik zit en andere zware metalen. Op zich vind ik zalm en tonijn wel lekker maar ik wil wel dat het middels duurzame visserij verkregen is. Maar goed, dat kun je toch nooit met zekerheid zeggen.

Wat een kreeft of krab moet doorstaan voordat ze dood zijn is gruwelijk, dat zal ik ook nooit eten. Enigszins off-topic maar ik wou het toch even kwijt.
| 18:01 |
Die laatste 2 heb ik nog nooit gegeten
Ze passen niet in mijn budget en ik vind ze eng
| 18:41 |
Nee, ik ook niet. ik vind ze ook eng, te duur maar vooral vind ik 't zielig.
| 18:48 |
Slang kun je ook eten maar dat vind ik ook zielig. En zo zijn we oneerlijk bezig. Een varken is ook zielig. Niet minder dan hond of kat of paard
| 18:50 |
Dat snap ik wel maar bij een koe b.v. gebruiken ze een schietmasker, dat is zo klaar. Een kreeft wordt levend gekookt of de tentakels/poten eraf gescheurd terwijl ze nog leven! Varkensvlees eet ik ook nauwelijks meer na die stalbranden. Lijkt me verschrikkelijk voor zo'n beest! Maar ik veroordeel niemand, dat zou hypocriet zijn. Wel hoop ik dat mensen stilstaan bij dit soort gruwelen.
| 18:56 |
Ik ben niet zo gek op vis. Wat is visstick ook strontvis?
| 08:03 |
Ik eet wat ik wil eten en niemand die mij daarvan afhoud, maar ik moet zeggen dat Pangasius ook nooit op mijn bord ligt. Niet omdat het blijkbaar strontvis is haha, maar door de nare smaak! Misschien dus toch onbewust door de stront 😉
| 07:31 |
Zou zo maar kunnen.. toch maken anderen wel degelijk uit wat er op je bord komt. Het scharrelei is daar een goed voorbeeld van. Eerder (jaren) terug de banaan, kippenvlees, transvetten en palmvet enz enz
| 07:34 |
Op die manier wel ja, maar ik bedoel maar dat ik zelf in de winkel kies wat ik eet en als iemand mij zegt dat ik geen zalm mag eten, jammer dan. Als ik daar zin in heb, eet ik dat. Eieren heb ik ook gewoon gegeten toen dat niet "mocht" en ik leef nog steeds ;) 
| 07:37 |
Ik eet ook vrolijk door hoor
| 07:44 |
ik ben gek op vis maar niet op pangasius. Ik zie dus nu dat dat maar goed is ook. Maar heek ken ik niet wat is daar mis mee dan dit bordje ziet er prima uit.
| 21:33 |
Je moet toch eten, dacht ik zo. Er is altijd wel iemand die over wat voor eten dan ook iets negatiefs te melden heeft. Laten we ons daar maar niet teveel van aantrekken...
| 20:41 |
Lijkt mij ook en de garantie dat ik zus en zo oud wordt heb ik niet en die evt paar maanden meer/minder maken mij niet uit. Van de lucht leven lukt ook al niet, want die is ook vervuild.
| 20:55 |
ach, wat men 'zegt'...ze doen maar . Pangasius eet ik ook niet graag vanwege wat jij al aangeeft.  Verder ben ik gek op vis, maar net als met vlees ...met mate. en klein budget is altijd lastig , want de vis wordt duur betaald vaak
| 19:39 |
Dat gezegde klopt met recht
| 20:56 |
ze hebben een kern van waarheid die gezegden 
| 22:53 |
Wellicht op de markt bij halen? Ik maak me niet zo druk om wat andere vinden van mij als ik geen bio vlees of vis eet laat staan dat het vaak moeilijk te vinden is. En milieu vervuilen doen we iedere dag hoe dan ook ik sorteer het plastic en papier en meer kan ik niet doen. 
| 17:51 |
Onze markt is heel klein en vis is er niet
| 17:59 |
'Van alles word je ziek of je bent een dierenbeul of milieuvervuiler':
'dierenbeul/milieuvervuiler' daar zou ik me niets van aantrekken, dat ben je in NL al bijna als je geen veganist bent.
Wbt ziek worden: panga is idd smerig. Vis ligt in NL te lang in de vriezers van de visafslag. Mijn dochter koopt haar vis in Dld.
| 15:30 |
Vriest jouw dochter het dan in of?
| 17:59 |
Ja, voor een paar weken.
| 18:34 |
Ik hou van vis en eet het heus niet iedere dag. Maar vind het te lekker om helemaal uit het menu te schrappen
| 15:22 |
Ik ga het ook niet schrappen ik eet ook nauwelijks vlees een mens moet iets eten
| 18:00 |
Heek?dat ken ik niet
| 14:10 |
Eet je wel eens een lekkerbekje? Dat is tegenwoordig heek
| 18:01 |
Al die afwegingen en keuzes, zeker met weinig geld is het dan moeilijk wat wel te eten. De Heek ziet er erg lekker uit.
| 14:10 |
Niet de duurste vis je kunt er alle kanten mee op en lekkerbekjes worden er ook van gemaakt
| 18:02 |
Sardientjes hebben we hier genoeg in de winkels, prima op de BBQ  :-)
Zalm moten gekoeld of ingevroren bij de Lidl. Waarom zou dat niet meer mogen ?
Laatst had ik bevroren rog gekocht, teveel graat naar mijn zin.
Zwaardvis wordt hier ook gegeten, vers in de supermarkt, smaakt prima.
Dorado ook eentje die veel in de winkels ligt.
| 14:05 |
Bofferd. Zwaardvis at ik vroeger bij de Griek. Erg lekker gegrild
| 18:03 |
Heek is erg lekker trouwens. 
In blik is tegenwoordig lekkere sardientjes te koop.
En in pot tonijn. Die koop ik vaak. Wanneer ze in de Lidl de Spaanse week hebben, koop ik steevast een paar potten. 
De zalm en de kabeljauw in het koelvak in de Lidl vind ik lekker. Die koop ik regelmatig. 
| 13:43 |
Ik heb helaas geen Lidl meer dicht in de buurt maar ga die Spaanse week in de gaten houden. Bedankt voor de tip
| 18:04 |
Dat is jammer. 
| 19:53 |
Haha.. mooi verhaal..en het is zoals je zegt..je kan omwille van weet ik wat al bijna niks meer gewoon eten.. ik trek tegenwoordig mijn eigen plan en doe wat mijn gevoel ingeeft. 
| 13:39 |
Van groente word je ook al ziek :S ik trek ook mijn eigen plan. Een mens moet ook kunnen leven
| 18:05 |
Zo is dat! Je kan niet met alles rekening houden er is genoeg om ons heen wat al niet gezond is..belangrijker is goed naar je lichaam luisteren. ;)
| 21:55 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen