Oppassen: Het huis van de buren - strontoog

Oppassen: Het huis van de buren - strontoog


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

26 maart 2018 

De buurman vraagt of hij de kinderen naar school zal brengen (lees: mag ik je auto lenen ik wil boodschappen doen). 's Middags haalt hij ze ook op en daarna gaat hij eindelijk zijn nieuwe happers ophalen. Enige teleurstelling. Het is alleen het bovendste gedeelte. 


27 maart 2018 

De buurman is het plafond aan het repareren en aan het witten. Ook is hij lekker met de Dettol bezig, maar hij heeft nog wel tijd om te vragen of hij de kinderen op zal halen (lees: ik wil naar de winkel). 


28 maart 2018 

Om 10:37 uur wenst de buurman mij een goede morgen en vraagt en laat weten hij met mij mee gaat vanmiddag (lees: ik moet een paar boodschappen doen). Ik ben net wakker en nog druk bezig mijn verstand bij elkaar aan het rapen.


29 maart 2018 

Het is 10:39 en de buurman laat weten dat het voor de verandering alweer regent. We maken plannen om de waterstroom door te trekken, een bootje te kopen en toeristen aangenaam te verpozen. Er is hier genoeg te doen en te zien. Hij vraagt of wij morgen naar de markt gaan (lees: gaan we morgen gezellig wat kopen). 


30 maart 2018 (goede vrijdag) 

Ik vraag de buurman 's morgens vroeg of hij mee naar de markt gaat, maar er komt geen reactie. Er zit niets anders op dan langs gaan en kijken of alles oké is. Na lang bellen komt hij naar buiten gehold. Blij als een kind dat hij uit mag (lees: hoera ik kan wat kopen). 


31 maart 2018 

Ik kijk naar de klok. Het is exact acht uur en precies op dat moment hoor ik het belsignaal van mijn telefoon. Ik neem op. Het is de buurman.

Alles goed, vraagt hij. Weet je soms geen middeltje voor mijn ontstoken oog. Het doet pijn en is gezwollen. Ik kan wel pijn verdragen, maar dit is heftig. Ik bied hem aan een wimper uit te trekken, maar dat ziet hij niet zitten. Volgens hem heeft hij geen strontoog, maar een oog dat last heeft van hondenstront (opruimen). Oké dan moet hij er maar een warme lap tegen houden en hopen dat het pus er uit komt. 


1 april 2018

De buurman is er vroeg bij. Hij biedt zijn excuses aan omdat hij de kofferbak van mijn auto open liet staan. Daar staat nu 10 cm regenwater in. Ik krijg een zelfgemaakte taart als vergoeding aangeboden. Daar doe ik het niet voor. Hij moet maar extra kruipen en slijmen. Zijn antwoord: "Voila, een Belg probeert dan eens vriendelijk te doen tegen een Hollander 😂" (Lees: ik heb je auto niet nodig).

Zijn oog is nog net zo dik.


Deze aflevering van: "Oppassen: Het huis van de buren" doet mee aan de "schrijfuitdaging april 2018" van Hans van Gemert en "De week van...", van Tijgertje.

help

Een marktprent. Hier is voor de buurman alvast niets te koop. Zijn happers heb ik nog niet op de foto kunnen vastleggen


Schrijfuitdaging april 2018

Hans van Gemert legt hier uit wat je in april moet doen

MyLife: De week van...

Zie hier voor de uitdaging van Tijgertje
signup

Word yoors lid, blog mee en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Gezellige buurman heb je
| 09:41 |
ben ik blij dat ik geen auto heb haha :)
| 20:57 |
Je moet niet van je laten profiteren! Wel een slimme Belg, haha!
| 00:20 |
Ja dat denkt hij
| 07:27 |
Ja, dat zal wel...
| 18:43 |
ik kende er al een stukje van. Leuke aanvulling.
| 23:28 |
ahahah je zult zo'n buurman maar hebben
| 13:22 |
Ik heb de buren in soorten en maten haha
| 14:19 |
handiggggggggggggg en nu maar hopen dat ej ook echt plezier aan ze kunt hebben
| 15:24 |
Dat ga ik van de zomer wel zien. En anders niet.
| 15:38 |
k wens het je toe en anders  leuke lui van een straatje verder hahaha
| 15:53 |
Daar zit (zat) het dierenleed en leenhond..
| 08:11 |
vreselijk ja.k herinner me je schrijven weer
| 10:24 |
die buurman houdt je lekker zoet
| 10:19 |
Ja maar nu hou ik mij lekker afzijdig
| 10:26 |
Een mooi en veelzeggend overzichtje :-) 
| 09:22 |
Leuk verhaal goed leesbaar en voor een ieder begrijpelijke taal
| 09:22 |
Dank je wel
| 10:22 |
Gezellig zo'n buurman. Jij kan goed tussen de regels door luisteren. 
| 07:53 |
Haha hij zegt ook: jij kent mij al na 2 dagen
| 10:23 |
Regenwater in jouw kofferbak? Ik zou hem die auto nooit meer lenen. Zijn oog is nog net zo dik? Mooi: karma is a bitch!
| 05:34 |
Mijn antwoord was: zoals de Nederlanders zeggen: god straft meteen en bij jou al in vooruit.. net goed van je oog (echt abnormaal ontstoken en bijzonder eigenwijs op het ooflid zat al een pusplek ter grootte van de top van een pink)
| 10:25 |
Bah! Maar jij hebt groot gelijk.
| 16:57 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen