Samen: Rondje buren

Samen: Rondje buren


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Bestaat de goede buur wel?


Mijn eerste aanvaring was met een onderbuurman toen ik in de flat kwam wonen. Hij hielp gelijk even mee de bank uit de verhuiswagen in huis tillen en vond dat ook de binnenkomer voor zijn gratis sex. Hij sloeg mijn voordeur in met een bijl.


In dezelfde flat woonde een poetszieke, verveelde bovenbuurvrouw die elke ochtend om 9:30 uur koffie wilde drinken, een boven buurvrouw die vroeg of ik geen geluid wilde maken als ik ging bevallen omdat zij daar niet tegen kon, een Armeense die haar baby op zondag liet verhongeren en vervuilen en mijn naaste buren hadden dagelijks ruzie waarvan ik mocht mee genieten en ik dood nerveus werd.


Na mijn verhuizing kreeg ik buren die graag klaagden over mijn hond die steeds los liep terwijl ik.haar aan de lijn deed. Dat ik als alleenstaande daar kwam wonen zinde de buurvrouw niet. Het raadsel van de loslopende hond wist ik op te lossen. Ik zag de buurvrouw (+50 jaar) over mijn schutting klimmen en mijn hond losmaken. Toen ik haar op heterdaad betrapte was deze klacht verholpen.


Na wederom een verhuizing werd mijn ex met losse handjes mijn buurman. Dit was geen succes. 

De onderbuurvrouw paste tegen betaling op mijn kind. Tenminste... dat dacht ik. Zij werd bij haar vader gestald terwijl zij elders ging schoonmaken. De vader, na later bleek, die haar en haar zus jarenlang sexueel misbruikt had en waar zij haar kind nooit zou achter laten. Daarnaast stond mijn dochter bij haar nogal eens in de hoek in de gang omdat? 

Via de gemeente kreeg ik met urgentie een andere woning. Mijn ex werd mijn overbuurman. Ook niet echt geweldig dus weer tijd om te verhuizen.


Ik kreeg een maisonette woning. Mijn onderbuurman was schilder, alcoholist en zag mij en mijn geld wel zitten. Hij nam elke kans waar om voor mijn deur te staan en te klagen. Zo zou ik eens waterschade aan zijn schilderijen hebben toegebracht (ik mocht in natura betalen). Hij bezat een smerig klein keffertje dat mijn dobermann het leven verzuurde. Op advies van de politie moest ik de hond buiten voor de deur leggen in plaats van binnen.


Wederom tijd om te verhuizen. Nu maar meer dan 100 km verderop. Helaas een ex zwager en schoonzus als buren (de overige buren kan ik mij niet herinneren omdat ik weinig thuis was).


Verhuizen maar weer. Nu naar een "camping" waar je permanent mag wonen. Een van de buren is de beheerder. Net failliet en hij doet er alles aan om de alleenstaande, werkende moeder het leven te verzuren en financieel uit te kleden. De overige buurmannen willen mij héél graag helpen.


Weer verhuizen. Een straat met klagende buren, boze overburen. Zij gaan letterlijk in mijn voortuin staan om te roddelen zodat ik mijn voordeur niet uit kan. Di t in een dorp waar je beter je adres niet kunt zeggen. Het blijkt dat de vorige bewoner en de overburen flinke ruzie hadden en zich (met vuurwapen) op elkaar hebben uitgeleefd.


Op naar een ander huis, de leefsituatie is ondraaglijk. 

De naaste buurvrouw ligt in het ziekenhuis en overlijdt. De nieuwe buren zijn een jong, luidruchtig stel. Zij hebben wat met harde muziek, drugs, afval verbranden in de tuin zodat mijn ramen nooit open kunnen, het in brand zetten van afvalcontainers en honden. 

De honden hebben ook wat met elkaar. Zij maken elkaar letterlijk af en er moet er dus wel eens één vervangen worden. Zij gaan 6 weken met vakantie terwijl de honden achterblijven in de tuin. Rond middernacht komt iemand een poging doen ze te voeren.

De buren vertrekken en er komt een alleenstaande, werkende moeder met 1 dochter. De dochter doet heel wat (luidruchtige) dingen waarvan moeder geen weet heeft. De buurvrouw verhuist en er komen nieuwe buren. Een jong stel. Zij is aardig (timide) hij een kampbeul die denkt mij wel aan te kunnen.

De overige achterburen houden zich bezig met klagen over het tijdstip waarop de auto gestart wordt om naar het werk te gaan, klagen over de kat (die zij zelf lokken en voeren). Klagen over de hond (zij verzamelen handtekeningen om mij uit de woning te laten zetten) en sturen met regelmaat de dierenbescherming en politie op mijn dak.

De enige normale buur zit aan de andere kant. Een stel dat ruzie heeft (ik mag van zijn woordkeuze genieten) en een autistisch kind dat urenlang op de verwarmingsbuizen slaat, 's morgens om 4 uur al op de trampoline staat te springen (ook uren lang) en lente, zomer en herfst doorbrengt met het gooien van waterballonnen in mijn tuin die als vieze, gesmolten resten vast plakken aan mijn kunstgras.


Na jaren besluit ik toch maar weer te verhuizen... hoe mijn huidige buren zijn kun je in veel van mijn blogs én de blogs hieronder lezen.


Hierbij het Pestgedicht van Enrique. Zeker het lezen en overdenken waard!

signup

Ook een blanco blad te vullen? Op zoek naar een aanvulling? Word dan Yoorslid.

Het lidmaatschap is gratis.


#buren #buurman # politie #gedwongenverhuizenBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Daar word je niet vrolijk van
| 08:11 |
Dit is gewoon vreselijk! Ik ben omringd door geweldige buren.
| 13:59 |
We kunnen een paar buren uitruilen?
| 07:14 |
tijd voor een woonschip. Maken ze je het zuur dan vaar je een stukje verder 
| 21:59 |
Hadden we het gisteren toevallig over
| 08:37 |
Verschrikkelijk als je zo vaak moet verhuizen. 
| 10:14 |
pffff joh dit is toch niet te filmen......hoe kan je het steeds zo treffen. Afschuwelijk!!
| 00:19 |
Als je geen vrije keuze hebt te wonen waar je wilt, als fatsoensnormen vervallen, jij huurt via een makelaar maar een ander dit krijgt omdat... word je geconfronteert met andere normen, waarden, gebruiken, waar politie geen zin in heeft en het recht van de grootste bek (pestkop) geldt
| 07:00 |
ja hou maar op ik weet wat je bedoeld. Je weet uiteindelijk nooit wat je naast je krijgt maar je bent geslagen als het je overkomt. snik....
| 21:41 |
Verschrikkelijk gewoon, hoe kun je 't zo treffen... Ongelooflijk maar ik geloof het wel hoor, zelf inmiddels ook genoeg ervaring.
| 22:24 |
De mens is wellicht veranderd of we wonen noodgedwongen in leefgemeenschappen die niets met elkaar gemeen hebben. Ben ik net als mijn buren zal er geen probleem zijn.
| 22:29 |
Beide zijn waar denk ik. De mens hoort volgens mij niet op een kluitje te wonen maar heeft juist de ruimte nodig.
| 22:34 |
Er zal dan beslist minder ergernis en stress zijn, met zit in elkaars vaarwater. Er is geen ademruimte dus daar wordt om gevochten
| 22:37 |
Dat denk ik ook idd.
| 22:39 |
Wat een aaneenschakeling van verschrikkelijke buren! Het kan geen toeval zijn dat jouw ex tot 2x toe jouw buurman werd. Was je verplicht hem jouw adres te geven, ivm bezoekrecht kinderen, of kreeg hij dat via de GBA?
| 16:14 |
Ik heb een geheim adres hij werkte voor een verzekeringsmij bij bureau incasso en dat heeft vele voordelen. De keer dat hij mijn overbuurman werd was de schuld vd gemeente. Een woning er tegenover aanbieden die je niet mag weigeren bij urgentie. Het straatverbod was zo ook zinloos
| 22:19 |
Wat waardeloos. Vandaar dat je een wolfhond hebt: die kun je op hem afsturen als hij aan de deur komt!
| 23:41 |
Precies ze hebben ooit kennis gemaakt LOL
| 07:01 |
Dat was zeker eens maar nooit meer:)
| 14:37 |
je bent weer on route zo ik begrijp ?
| 14:55 |
Nou blijf ik even zitten waar ik zit .. ik heb er genoeg van
| 22:30 |
ohh , ik dacht begrepen te hebben dat je (weer )de hort op wilde. Ik gun je rust
| 22:40 |
Dat wil ik wel naar een warm land
| 22:43 |
hij en DAT begrijp ik helemaal !
| 12:13 |
Ik prijs mij gelukkig met onze buren!
| 11:30 |
Zij vast ookmmet jou
| 22:30 |
Je hebt het nogal beroerd getroffen met je buren...
| 09:43 |
Dat krijg je als je je leefomgeving niet kunt kiezen.
| 22:31 |
Pffff is dit echt zo? Wat vreselijk om daar steeds tegen aan te lopen zeg :-(
| 07:56 |
Helaas wel en de jaren van stress en ellende en treiterijen heb ik nog niet eens beschreven.
| 22:31 |
Pfff heftig hoor je hebt het dus echt niet getroffen met woonplezier
| 16:45 |
Als ik binnen blijf wel hoor
| 16:46 |
Dat scheelt al weer maar lijkt me niet fijn om in zo'n energie te leven. Ik hoop dat je snel een nieuw plekje vind waar het fijn is
| 16:52 |
Ik verhuis echt niet de buren moeten vertrekken of binnen blijven. Ik ben al meer dan 14x verhuist dat kost klauwen vol geld. Zo makkelijk krijg je geen woning. Ik ga de strijd nu aan.
| 19:56 |
Ja dat is ook zeker een manier er gelijk heb je zo kan je bezig blijven. Succes
| 21:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen