Ezel


Een 100 jarige ezel... bestaan daar sprookjes over?
Ik denk het niet. Veel ezels zijn te eigenzinnig om zich rond te laten commanderen of zich te strekken en goud te schijten. Die van de Bremer stadsmuzikanten was afgedankt en die in Shrek bijzonder praatziek en eigenzinnig. De ezel in Animal farm werd oud maar geen 100 jaar. Hoeveel is een ezel jaar eigenlijk in mensenlevens omgerekend?

Bij mij op de kamer ligt ook een eigenzinnige mevrouw. Het dringt niet tot haar foor dat zij ernstig ziek is. Zij gat haar eigen gang en heeft mij als haar persoonlijke slaaf benoemd. Het duurt even voor ik reageer want zij noemt mij Claudia.

Ik heb het voorrecht haar eten opte eten en afval te verzamelen. Tussen 2:30 -3:00 uur zit zij op haar troon (tevens poepstoel) en observeert wie er wakker wordt. Dat zijn wij dan wel om 3 uur.
Vanaf 4 uur loopt verpleging, verzorging, schoonmaak en artsen non stop binnen tot 's avonds 20 uur.

Vandaag mocht ik mijn telefoon aan haar uitlenen.
Om dat te vragen brulde zij eerst: Hé Claudia en vervolgens duwde zij mijn ruim 80 jarige buurvrouw naar voren om het maar even te vragen.
Het is lef hebben, maar het werkt wel.

Zou een ezel veel last van stres hebben?

Nodig vriend uit

Een vrij schrijven met de steekwoorden: 100 jaar oude ezel