Weinig geld: 1 Appel voor de dorst


Zojuist heb ik mijn leven met 7 jaar verlengd. Een van de laatste spiegeltjes in huis is gebroken, dus ik heb er weer 7 jaar ongeluk bij en dat moet dus wel 7 jaar extra leven zijn.
Mijn hele leven krijg ik al te horen dat mijn tijd nog wel komt. Meer dan een halve eeuw later is mijn tijd er nog niet... die betere tijd. Je weet wel na 7 slechte jaren komen 7 goede jaren.


Hoe die (extra) jaren door te komen weet ik nog niet. De broekriem is al ingeleverd en van het boodschappen doen ruim een week terug werd ik niet vrolijk. De prijzen rijzen de pan uit en overal zie ik alles in plastic verpakt.
.
Nadat de overheid had besloten dat waar je dik van wordt duur moet zijn, volgde sap  en water. Daarna ging de btw op drogisterij- en geneesmiddelen omhoog. Nu is het nieuwe plan duurder fruit (en groente?).
De hamvraag is: wat ga je nog eten als je weinig geld hebt? Ik zal eerlijk zijn, maar 5 euro voor 1 kg appels is voor mij duur. Melkproducten, vlees en vis eten wij steeds minder of niet.
Frisdranken, chips, snoep, koek e.d. koop ik niet.
Nu is de overheids nieuwste insteek: water en light frisdranken goedkoper. Daar gaan we allemaal beslist van afvallen, want overgewicht komt natuurlijk van elk pondje dat door het mondje gaat. Niet van stress, gebrek aan slaap, het feit dat wie weinig geld heeft alleen kan leven op goedkoop voer dat vol met koolhydraten zit, medicijnen enzovoorts.
De beste stuurlui, zij die zich een rijkelijk gedekte tafel wel kunnen permitteren, weten wat goed is voor het volk. Nu maar hopen dat we af en toe een appeltje voor de dorst kunnen kopen, gezond genoeg blijven om lang genoeg te werken en onze organen in te leveren.

Vrij schrijven is zo moeilijk niet. Schrijf gewoon op wat jou bezig houdt (of je mening) in een bepaalde tijd (bij mij 10 minuten). Vrij schrijven bevordert de creativiteit en helpt tegen een schrijversblok. 

Bij vrij schrijven gaat het echt om het schrijven. Stijl en grammatica is van minder belang. Probeer het ook eens. 

 Al mijn blogs (ook de lange) zijn liggend geschreven met de smartphone en met 1 vinger getypt. Zie jij taal-/typefouten hoor ik het graag.

Ook jij bent welkom in de wereld van: fantasie,  

sprookjes, schrijfuitdagingen,  vrij schrijven

positief nieuws,  weinig geld, schitterende foto's, 

creativiteit,  vakantie tips en nog veel meer!

#freewriting #vrijschrijven #freewriter #vrijeschrijver #creatiefschrijven #writersblock #schrijversblok #weiniggeld  #bezuinigen