Word jij ook gevolgd?


Al scrollend over 'Facebook' kwam ik een interessante post tegen van één van mijn 'real life' vrienden. De één noemt het een HOAX de ander noemt het 'schrikbarend'  maar oordeel toch vooral voor jezelf.

Blijkbaar is het op Facebook mogelijk om mensen 'anoniem' te volgen of terwijl 'shadowen' zonder dat je daar bericht van krijgt. Best een rare ontwikkel als je het mij vraagt. Dan let je er al op wie je toegang geeft tot je account maar dan wordt je toch nog gevold door een bende onbekende mensen. Hoe kom je er achter dat je gevold wordt door deze figuren met moeilijk uitspreekbare namen? Ik heb al het een en ander gelezen, probeer ze allemaal en je zult verstelt staan van de 'hits'

  • Ga naar instellingen > blokkeren > gebruikers blokkeren en typ hier het volgende in.......

Nu moet je opletten want er zijn verschillende dingen die je kunt intypen om te zien wie er stiekem met je meekijken.

  1.  'Following me' (zonder aanhalingstekens) - ik kreeg 20 hits.. 
  2. 'Folliwing me'  - 5 hits voor mij.. raar want dit is natuurlijk geen goed Engels woord maar oké het proberen waard.
  3. 'Followers' - en nu schrok ik toch wel heel even! Ik had hier zo maar even 58 spiekers zitten! Allemaal mensen met onuitspreekbare namen voor een (vegetarische) kaaskop.

Nu de vraag is dit een 'HOAX'?  Als het zo is, hoe kom ik dan in hemels naam aan zoveel onbekende volgers en ook nog eens allemaal uit verweggie stan?  Ik haal er de bezem door en zal regelmatig kijken welke 'lui' mijn pagina volgen zonder dat ik ze ken en ook nog eens zonder toestemming!

Hoeveel 'shadowers' heb jij op je pagina? Ben benieuwd of het bij jullie ook allemaal onuitspreekbare namen waren.