Super huisvrouwen!

Super huisvrouwen!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Dit is er eentje uit de oude doos... Beschrijft eigenlijk precies wie ik ben hahaha chaoot dus!

Super Huisvrouwen!

Het huishouden, ik hou er niet van... Ik vind het niet leuk, het is niet mijn ding! Sterker nog, ik heb er echt een grondige hekel aan!

Het is ook zo ondankbaar werk.... Het blijft niet schoon, je moet het steeds weer overnieuw doen bleh!

Ik ben een chaoot en ik doe meestal nooit wat ik van plan ben te gaan doen. Ik ga eerst opruimen en dan schoonmaken. Onder het opruimen kom ik van alles tegen en voor je het weet ben ik hele andere dingen aan het doen dan ik van te voren had gepland...

Een van de dingen waar ik altijd het meest tegen op zie is dweilen, ik heb alle varianten al geprobeerd, maar niets is streeploos! En dan loop ik met een handdoek onder mijn voeten er achteraan te schuiven, pfff wordt alleen al moe van de gedachte.

Nu heb ik twee weken geleden de twistermop besteld (zo eentje met een slacentrifuge in de emmer). Ik had uit betrouwbare bron dat dit een super dweil is! Zal dit dan de eerste zijn die streeploos dweilt en die je niet zelf met je handen hoeft na te vringen???

Toen ik mijn mop in huis had kon ik niet wachten om de vloer te gaan dweilen. Maarrr ik heb netjes gewacht tot vrijdag ochtend, want dan heb ik de ochtend voor mezelf. Dan zit luca op de peuterspeelzaal en kan ik op mijn gemakkie in het huis aan het werk!

Ik gister dus de kinderen naar school gebracht, en snel naar huis, ik had er zin in (en dat komt weinig voor geloof me).

Ik begin met het opruimen van mijn keuken. Als ik mijn aanrecht helemaal heb opgeruimd kijk ik naar mijn luxaflex, zucht... Ze zien er niet uit! Dit had ik al eerder geconstateerd en gepoogd ze met een doekje af te nemen, maar ze zijn zooo vet geworden dat het er gewoon niet af gaat zonder te schrobben!

Ik denk terug aan gesprek dat twee van mijn super huisvrouwen vriendinnetjes hadden over hun luxaflex en over hoe ze dat eens in de zoveel tijd schoon maken... De één legt de luxaflex op de stenen keukenvloer en haalt er zo een doekje langs. Ik heb geen stenen keukenvloer dus die valt af. Hoe de ander het doet weet ik niet meer precies, maar ik hoor ook nog de optie ligbad voorbij komen die ik dus ook niet heb. Daar komt bij dat ze hun luxaflex eens in de zoveel tijd schoon maken, maar ik moet met het schaamrood op mijn kaken zeggen dat dat van mij misschien al vijf jaar geleden is😱. Dat is zo'n klusje dat stel je uit en dat stel je uit totdat je er dus niet meer met een doekje vanaf komt....

Ik laat de luxaflex voor wat het is, ik koop wel een rolgordijn voor de keuken, dan gooi ik dat afzichtelijke ding weg! Ik ga verder en haal de ontvetter van de wibra tevoorschijn. Ik haal mijn wasemkap uitelkaar en spuit de filters in en zet ze in de vaatwasser... (dat doe ik trouwens wel regelmatig, is niet zoveel werk hi hi hi)...

Toen kreeg ik het lumineuze idee om de ontvetter op de luxaflex te spuiten! Eureka! Ja! Het werkt! Het vet en vuil druipt er zo vanaf woehoe! Maar natuurlijk alleen op de plekken waar ik de ontvetter heb gespoten. Het loopt langs de luxaflex naar benenden. Het vuil zit nu op het raamkozijn en in de vensterbank. Ik begin de luxaflex te boenen maar ik maak het alleen maar erger! Wat een drama! Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Hoe krijg ik dit ooit weer goed? Oke hij was vies, maar dat viel niet zo op door dat hij egaal vies was, nu zaten er schone stukken én vieze vlekken op! Paniek! Pure paniek! Met het zweet op mijn voorhoofd besluit ik mijn luxaflex van het raam af te halen. Ik hang 'm buiten aan de schutting en ga gewapend met mijn ontvetter, emmer sop microfiber wahand en afwasborstel de luxaflex te lijf! Terwijl hij daar zo aan mijn schutting hangt hoop ik vurig dat er niemand langs de tuin komt fietsen, hij ziet er nmlk echt niet uit! Ik ga als een gek aan het werk, was schrob en boen er op los! Eerst globaal, dan luxaflex voor luxaflex. Dan lijkt hij schoon te zijn.... Ik draai met het stokje de luxaflex de andere kant op en zie dat omdat ze elkaar overlappen er nog een heleboel viezigheid op zit. Ook dat boen en schrob ik weg en dan is hij echt klaar! Wat een werk! Maar wat een voldoening! Snel de ramen lappen, vensterbank schoon en hup! Luxaflex er terug in het raam, heerlijk! Hij glimt!

Maar nu is de ochtend bijna om! En dat wat ik eigenlijk wilde doen, nmlk dweilen is nog niet gedaan! Ik heb nog drie kwartier voordat ik de jongens op moet halen. Ik accepteer dat het deze morgen niet meer gaat lukken en besluit mijn keuken verder uit te soppen, lekker alle kastjes, deurtjes en laatjes een doekje! En dan is het alweer tijd om naar school te gaan.

Als de oudste na de lunch weer naar school is en de jongste op bed ligt kan ik eindelijk beginnen met stofzuigen en afstoffen. Maarrr die kleine wil niet slapen! Hij zit nu in zo'n leeftijd, soms slaapt hij nog wel en soms niet meer. En dan zul je zien dat op de dag dat jij nou juist ff wil dweilen hij niet wil slapen! Ik haal hem naar beneden en zet hem op de bank met de tv aan. En dan na het stoffen, soppen en zuigen is het eindelijk tijd voor mijn Twistermop! Ik pak de giga emmer en zet 'm in de gootsteen, althans, dat probeer ik...

PAST DE EMMER NIET IN MIJN GOOTSTEEN!!! Geeft niks, ik laat mijn pret niet bederven, ik ben er bijna. Ik vul een kleiner emmertje en gooi het over in de grote twistermop emmer. Niet voller dan het streepje anders werkt de slacentrifuge niet meer! Geen sop in de emmer want je werkt immers met microfiber, daar hoeft geen schoonmaakmiddel bij, daar gaat ie! Ik hang mijn nieuwe twistermop in de giga emmer en vervolgens in de centrifuge.

Ik begin te dweilen en ik moet zeggen dat hij prima dweilt! Ennnn binnen no time de vloer droog en STREEPLOOS!!!

Heerlijk! Heb nu dus niet meer zo'n hekel aan dweilen, fluitje van een cent! En dan lekker op de bank zitten en genieten van mijn werk. Even goed in me opnemen, want morgen is er namelijk niets meer van te zien! Ondankbaar rotwerk!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hahaha heerlijk herkenbaar
| 23:23 |
Haha dank je wel was begonnen met t huishouden maar had weer even een dipje maar door jou verhaal ga ik nu weer lekker verder samen met me monstertje van bijna 2 :)
| 09:14 |
Ontzettend herkenbaar. Leuk geschreven, en leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die van de hak op de tak springt tijdens het huishouden :)
| 19:58 |
Heel leuk geschreven!
| 09:01 |
Dank!
| 06:06 |
Whahahahahahaha heel herkenbaar, precies hoe ik ook ben. En nou ben ik mezelf aan het omdopen tot super huisvrouw (uchel uchel), maar die luxaflex daar tik ik af en toe eens tegen in de hoop dat het stof er af valt. Ik geloof dat hij wit was, maar ach grijs is al een tijdje modekleur dus wat hindert dat
| 08:54 |
Wahaha mooi mat grijs, helemaal trendy! Dus niet dasty erop spuiten hè?! Want dan moet je aan de bak!
| 11:42 |
Dat heb ik gelukkig niet eens. Maar ik kijk wel uit hahaha.
| 11:44 |
Geweldig omschreven! Ik denk dat bijna iedereen die het huishouden doet, zich hiermee kan identificeren. Als het niet de luxaflex zijn, is het wel iets anders, haha!
Oh en trouwens, de ontvetter van de Wibra (Dasty) is een wondermiddel. Elk product van Dasty, trouwens. Ik gebruik het praktisch overal!
| 07:09 |
Je zou haast denken dat we geld kregen om reclame te maken
| 07:45 |
Haha, was het maar zo, dan was ik nu stinkend rijk! Hoe vaak ik Dasty al heb aangeraden aan vrienden, familie en kennisen... Dat is gewoon niet meer te tellen. Maar een goed product verdient het om gekend te zijn, toch? En als het dan ook nog eens zo goed als niks kost, is dat alleen maar een bonus!
| 08:25 |
Ik snap niet dat mensen fluitend t huishouden doen.
Dus begrijp je heel goed.
Zo'n twistermop leek mij ook wel wat. Ik ga er nu toch eens even serieus over nadenken er 1 te kopen
| 07:02 |
Inmiddels heb ik een shark! Dat is een stoomreiniger... Dat is helemaal appeltje eitje! Komt geen emmer meer aan te pas ;) Wel uitkijken met laminaatvloer hoor.
| 07:29 |
Ooo ...dat is dus nog beter.
| 07:36 |
Heel herkenbaar verhaal, super goed geschreven zo :)
| 06:47 |
Dank je wel!
| 06:59 |
Dank je wel!
| 11:43 |
Heel erg leuk omschreven hoor :) Super!
| 06:20 |
Thanks!
| 06:27 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen