Succesvol afvallen: 10 heerlijke dingen die je lekker vaak mag eten (en heerlijke recepten)

Succesvol afvallen: 10 heerlijke dingen die je lekker vaak mag eten (en heerlijke recepten)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Na aanleiding van mijn eerdere artikel over afvallen, kreeg ik veel vragen van lezers. Zo ook de vraag: ''wat mag ik nu eigenlijk onbeperkt eten want ik heb zo'n honger!'' Nou, onbeperkt eten kan eigenlijk nooit want elk voedsel bevat wel calorieën maar... Niet getreurd! In dit artikel geef ik je alvast 10 dingen die je lekker vaak mag eten - mits uiteraard bereid zonder (room) boter en/of andere dikmakers! Daar wordt je blij van! Eet smakelijk! 
Wakame (zeewier) 

Wakame is een heerlijk zeewier! Het is  één van de beste vegetarische bronnen van  omega-3 vetzuur.

Wakame is fris groen van kleur en heeft een zeer delicate smaak.  Het is heerlijk in soepen en salades, of rauw en het is te krijgen in veel toko's en de betere supermarkten.  Ik heb het laatst nog gegeten in een wokrestaurant onder het mom van: nooit geprobeerd, toch maar eens doen! Ik had er geen spijt van. Man, wat heerlijk! Klik hier voor een lekker Wakame  recept.  Bleekselderij

Bleekselderij bevat 95% water. Een portie levert je ook nog eens ruim 30% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine K op! Het lijkt erg saai maar je kunt met bleekselderij de heerlijkste salades bereiden! Ik heb dit altijd links laten liggen maar sinds kort maak ik regelmatig een lekkere salade hiermee.  Klik hier voor een lekkere selderij salade. Komkommer 

Komkommer bevat net zoveel water als selderij! Het is heerlijk fris zo uit het vuistje of in een salade (let weer op de dressing!) Komkommer bevat enorm veel Beta Caroteen maar let op: het meeste hiervan zit in de schil! De schil er dus lekker aan laten, zeker voor de bite! Hier vind je een recept voor een heerlijke komkommersalade.Broccoli - het vergeten zusje van de bloemkool 

Broccoli is (denk ik zelf wel) de meest populaire groente onder de afvallers. Ook bij mij, ik heb het ontzettend veel gegeten! Broccoli bevat vitamine A, C, E, K en veel vezels. Ook goed voor de stoelgang dus! Klik hier voor een lekker recept. Grapefruit

Grapefruit is een onderschat fruit dat helpt de bloedsuikers te stabiliseren. Da's heel fijn want dat betekent: minder hongergevoel! Bovendien bevat grapefruit veel vitamine C en is het (m.u.v de natuurlijke fruitsuikers) relatief laag in calorieën. Het is lekker om zo te eten, er een fruitwatertje van te maken maar ik heb op internet een lekker smoothie- receptje gevonden die je hier kunt bekijken. Paprika

Waarschijnlijk vertel ik je niets nieuws maar paprika bevat veel vezels, weinig calorieën  en veel vitamines. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.  In de lengte gesneden reepjes zijn heerlijk tussendoor maar je kunt er ook iets meer werk van maken. Voor het  recept klik je hierVis (uiteraard geen kibbeling va de markt!)

Vis is écht de top van het superfood:   Vis bevat niet alleen veel eiwitten  maar óók enorm veel omega 3-, 6- en 9-vetzuren! Vis als tussendoortje? Waarom niet!  Eet lekker  een bordje tonijn uit blik (op waterbasis) met wat paprika bijvoorbeeld. Of gerookte zalm, haring met uitjes of zelfs makreel uit het vuistje. Hier vind je een lekker recept om te maken. Tomaten 

Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium, ijzer en bevatten ook nog eens lycopeen, een antioxidant. Je kunt tomaten uiteraard makkelijk zo uit het vuistje eten maar ik vond een lekker recept waar je misschien inspiratie uit kunt halen! Winterpeen

Ikzelf zit regelmatig te knagen op de bank aan een winterpeen. Vult goed! Winterpeen bevat vitamine ABeta Caroteen en Flavonoïden (antioxidant).  Winterpeen vult bovendien erg goed. Wil je wat creatiefs maken dan vind je hier het recept. Noten 

Alle ongezouten noten en pinda's zijn goed voor je. Dus ongebrand (rauw), gebrand of geroosterd. Amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten... Die mogen allemaal! Noten bevatten veel gezonde onverzadigde vetten. NB / Ben je op een natriumarm dieet? Neem dan eens een kijkje in de keuken van Elisabeth voor lekkere, zoutarme recepten. 

Erika - Yoortainment2day 
 

Ik schrijf met heel veel plezier informatieve artikelen voor het platform Yoors.  Ik ben een bezig bijtje die altijd op zoek naar de slimste hacks,  de beste tips en de meest efficiënte oplossingen om het leven zo comfortabel mogelijk te maken.  Dat sijpelt ook door in mijn schrijf-filosofie; ik probeer - door het opzoeken en samenvoegen van informatie in mijn artikelen - zoveel mogelijk mensen te helpen en/of te informeren.  Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van mijn speurwerk? Volg het kanaal Yoortainment2day dan op YoorsFacebook of Twitter Afbeeldingen: PinterestBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (18 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dit zijn goede tips!
| 15:46 |
Ingepland met smart social.
| 15:45 |
Dit zijn goede weetjes.
| 15:44 |
Kende het al. Kleine aantekening mbt allergieën mbt tomaat en komkommer en... ook medicijnen maken dik en het moeilijk om af te vallen. Op de lange duur zalbdit dieet wel gaan vervelen (muv de noten)
| 13:31 |
Soms heb ik eens een opfrissing nodig. Dank je
| 22:25 |
Heel erg handige blog!
| 11:15 |
Interessant artikel heb je geschreven.
| 09:54 |
Dank je wel!
| 10:15 |
Hele interessante blog!
| 17:02 |
ja de meeste heb ik in huis zeewier dan weer niet vis et ik zelf twee a drie keer in de week lekker
| 15:19 |
Heerlijk, hè!
| 15:28 |
leuk gedaan de opsomming en telkens bereiding tips
| 14:24 |
Was even wat werk maar is het artikel ook echt ''af'' en kun je mensen gelijk helpen zonder dat ze hoeven te googelen. :)
| 15:27 |
Super hier kan ik wat mee dank je wel xx
| 12:02 |
Daar doe ik het voor! Super.
| 15:27 |
Selder lust ik echt niet
De rest gelukkig wel
| 11:48 |
Lust vrijwel alles, maar selderie minder dol op. Aangezien ik oedeem heb en die groente vochtafdrijvend is, heb ik het wel in huis gehaald. De salade ga ik dus proberen. Zeewier nog nooit geprobeerd.
| 11:18 |
Zeewier is echt lekker. Heel subtiel van smaak, echt niet overheersend of smakend naar gras of zo... Klein beetje ziltig.
| 11:18 |
Ik heb het idee dat het in je keel kan blijven steken, zo'n slierten... is het goed bijtbaar?
| 11:29 |
Goed kauwen, dat wel. Was even wennen maar verder niet erg. :)
| 11:32 |
Verteert het goed?
| 12:04 |
No problem :)
| 12:30 |
Dit artikel staat op 2 aug. a.s. gelinkt op mijn website.
| 12:30 |
Die zeewier ziet er lekker uit nog nooit zoiets op..
| 11:02 |
Proberen! Is echt super lekker!
| 11:08 |
Ga eens zien waar dat ergens te koop is hier.. heb tnooit gezien maar ook nooit op gelet hehe
| 11:14 |
Hier bij de AH..
Bij jou weet ik het echt niet! :P
| 11:15 |
Ik ga morgen op zoek
| 11:17 |
Paprika en noten staan bij ons vast op het menu als tussendoortje:-)
Heb hem voor je gedeeld!
| 09:20 |
Wat lief, dank je wel! Ik zat vannacht tegen het plafond met dat onweer dus ik heb vannacht maar een mooie artikel geschreven.. :P
| 10:09 |
Afslankartikelen scoren altijd goed. Hoppa ik deel m voor je
| 09:08 |
Lief van je, dank je wel! xxx
| 10:09 |
Wakame! Lekker! Eet ik gewoon zo :p (of op de boterham... Met pindakaas xD)
| 08:48 |
Ja, lekker hè!
| 10:09 |
Lekker, ik houd van Wakame!!
| 08:34 |
Jaaa... Me too!!
| 10:10 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen