Hoe ik een prepper werd


Ik ben een prepper.


Zo daar staat het, zwart op wit. Maar wat is een prepper eigenlijk? De meeste mensen krijgen bij een prepper meteen een beeld van de Amerikaanse doomsday preppers voor ogen. Maar ja, dat is in Amerika, het land van de extremen.

In Nederland hebben we [gelukkig] een veel realistischer beeld van bepaalde zaken. Zo ook preppen.

Preppen is afgeleid van prepare en dat betekent voorbereid zijn. Voorbereid op wat? Tja, dat verschilt voor iedereen. De een woont in een gebied waar overstromingen mogelijk zijn, een ander is bang om zijn baan kwijt te raken en weer een ander bereidt zich voor op een oorlog.
Er is een manier om uit te vogelen waarop jij je zou kunnen voorbereiden. Dat heb ik hier beschreven.


Nu eerst mijn verhaal.

Ik ben een quilter. Ik ben veel, maar deze blog gaat nu over preppen. En quilten. Als quilter heb je tegenwoordig minimaal één naaimachine, bij voorkeur meer. Dus minimaal een reserve machine voor als eentje het begeeft. En daar begint mijn verhaal over preppen.

Ik ben geïnspireerd door een Amerikaanse quiltontwerper, en zij heeft een voorliefde voor antieke naaimachines. Door haar ging ik op zoek naar informatie over een antieke handnaaimachine als reserve.Ik was bezit met preppen zonder dat ik het besefte.

Je gaat het web op, tikt een paar zoekwoorden en voor je het weet – klikkerdeklik – kom je via-via op een preppers forum waar een interessant bericht staat met waardevolle informatie over naaimachines. En je ziet nog meer berichten die interessant blijken te zijn. Voor je het weet word je lid van het forum en gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Net zoiets als Yoors eigenlijk ;-)

Mensen die van elkaar leren hoe ze bijvoorbeeld in de buitenlucht kunnen overleven, welke planten wel of niet eetbaar zijn, hoe je een vuurtje kunt maken zonder aansteker, wat wel en wat niet werkt, en ga zo maar door. Maar ook elkaar attent maken op aanbiedingen op allerlei gebied om grotere hoeveelheden te kunnen inslaan en reviews van producten of werkwijzen.

Ik heb inmiddels veel informatie verzameld waaruit ik steeds beetjes haal die ik handig vind.

Het meest belangrijke wat je als prepper kunt verzamelen is kennis. Want kennis is macht!

Het is heel goed mogelijk dat jij als lezer ook een prepper bent, zonder het zelf te beseffen. Dat was bij mij namelijk ook het geval. Voor ik bewust was van het hele preppergebeuren had ik namelijk altijd al een goed gevulde voorraadkast. En ik had [en heb] altijd voldoende wc-papier op voorraad, en zeep, en waxinelichtjes…. Ik ben me er alleen nu meer van bewust. En jij? ben jij een prepper?

Doe je mee? Word lid van Yoors en meld je aan!

Wil je weten wat Yoors is en hoe het werkt? Kijk dan hier voor een uitgebreid overzicht.