Alternatief voor Facebook 'Socializen'


Ook genoeg van Facebook? Er is een alternatief voor Facebook en dat alternatief heet 'Socializen'. Ik zit er al een tijdje tegenaan te hikken , maar voor mij is het moment nu echt gekomen om te vertrekken van Facebook.

facebook

Waarom vertrekken van Facebook?

Al diverse keren heb ik meegemaakt dat mijn website werd geblokkeerd van Facebook en werd ik als een kip zonder kop geblokkeerd omdat haters mijn website aanmerkten als 'SPAM'.  En hoezeer je het ook probeert, het is onmogelijk om persoonlijk contact te krijgen met een medewerker van Facebook om uit te leggen waarom je géén 'foute' website hebt maar gewoon een website die gaat over kunst en creatieve uitspattingen.

Daarnaast heb ik op Facebook nauwelijks interactie. Met de honderden 'vrienden' die ik er heb, is er maar een handjevol mensen dat trouw reageert op mijn berichten.

Bijkomend feit vindt ik nog, dat Facebook een buitengewoon ónvriendelijke plek is om 'rond te hangen', want mensen vliegen elkaar om het minste, geringste in de haren en ik zie hele oorlogen op Facebook tussen mensen die elkaar niet eens kennen. De één heeft nog meer 'gelijk' dan de ándere, en als je een andere mening hebt, wordt je gewoon áfgemaakt. Vreselijk!

Dit deed mij afvragen: 'Wat doe ik hier nog langer?'

Ik heb besloten om mijn leven niet langer te laten regeren door het 'grote' Facebook, maar verder te gaan op Facebook alternatief 'Socializen'.

Wat is Socializen?

Socializen is een Nederlands Sociaal netwerk dat is opgezet met het idee om een alternatief te bieden voor de social media-gigant Facebook. Voor diegenen die iets zoeken met een 'socialere' insteek en waar geen 'kille' zakelijke sfeer heerst is er Socializen.

Wat kun je allemaal op Socializen?

Socializen is een website met ongeveer dezelfde functionaliteiten als Faceboook. Het lijkt er qua uiterlijk een béétje op, maar schijn bedriegt. Op Socializen kun je veel meer dan op Facebook. in tegenstelling tot Facebook kun je op Socializen jouw profiel pagina zo mooi oppimpen als jezelf wil, mits je een beetje verstand hebt van CSS. En zo niet, niet getreurd, dan zijn er nog diverse kant en klare CSS layouts beschikbaar die ik heb gemaakt voor diegenen die geen verstand hebben van CSS.

Op Socializen kun je:


  • Profiel pimpen (met CSS)
  • Een eigen groep of fanpagina beginnen
  • Bloggen
  • Er is een marktplaats
  • Je kunt er een spelletje spelen

... en nog veel meer.

facebook

Het grote voordeel van Socializen is dat je ook nog eens iets opschiet met al jouw ge-post, want Socializen beloont jou voor alle posts, likes en blogs die jij plaatst en voor elk nieuw lid dat jij aanbrengt via jouw persoonlijke affilliate-link krijg jij € 0,15 , dat is toch mooi meegenomen.

In de toekomst komen er veel meer mogelijkheden voor de website, die momenteel nog in bétafase verkeert. De eerste leden stromen nu binnen en de meeste mensen (waaronder ik) zijn erg tevreden over hun lidmaatschap op Socializen. Het is laagdrempelig en er is geen streng regelement. Er wordt niet hysterisch gereageerd op een blote tepel of een blote borst en er heersen geen puriteinse Amerikaanse regeltjes. (hiervan kreeg ik persoonlijk helemaal de kriebels)


Helaas, voor al mijn oude 'vrienden', ik neem hierbij afscheid van jullie. Willen jullie mij ondanks dat toch blijven volgen? Volg mij dan via mijn profielpagina op Socializen.

Klik HIER om ook lid te worden van Socializen!

#facebook #hyves #socialmedia #media