Smoothie recepten koolhydraatarm


Koolhydraatarme smoothies, de meest ideale drankjes tijdens drukke ochtenden. Snel klaar, en overal te nuttigen. Zelf ben ik groot van van koolhydraatarme smoothies, en zorg ik altijd dat ik mijn smoothie klaar heb staan voor de kinderen beneden komen. Op deze manier kan ik tussendoor elke keer een slok nemen en begin ik de dag met een goed gevulde maag. Smoothies zijn namelijk perfect om de dag mee te beginnen en een goede groentenshot binnen te krijgen. Ik geef je mijn twee favoriete koolhydraatarme smoothierecepten van dit moment. 

Smoothie recepten koolhydraatarm

Afvallen en genieten van lekker eten en drinken, het kan met een koolhydraatarme levensstijl. In een andere blog ben ik er al uitgebreid op ingegaan, dus dat ga ik bij deze niet doen, maar als je verder naar beneden scrolt kom je de blog: Koolhydraatarm eten doe je zo tegen, en daar staat alle informatie in, waarmee je vliegensvlug kan starten.  Smoothies zijn ideaal voor mensen die moeite hebben met ontbijten, of er gewoon geen tijd voor kunnen nemen in combinatie met een druk gezinsleven. Zonder eten uit huis gaan is een slecht plan, dus waarom zou je er niet voor kiezen om een smoothie te blenden? Je maag raakt verzadigd, en bij tijdsnood kan je hem ook meenemen als je al weg moet. 

De meest bekende smoothies, zijn de ongezonde fruitsmoothies. Bomvol koolhydraten, en die willen we nu juist vermijden tijdens onze koolhydraatarme levensstijl. Gelukkig zijn er ook groenten smoothies die zelfs nog lekkerder en vele malen gezonder zijn. Benieuwd naar mijn twee favoriete recepten? Lees dan snel verder, maar niet voordat ik jullie erop geatendeerd hebt dat je nog meer koolhydraatarme inspiratie kan vinden op in mijn instagram account: @sabrinajansen1987 

Koolhydraatarme smoothie recepten

Groen rode smoothie

Ingredienten: 

2 handen rauwe andijvie

3 aardbeien

Halve eetrijpe avocado

Kwart beker water

Bereiding:

Halveer de aardbeiden en schep de avocado uit zijn schil. Zorg dat al de producten in de blendbeker zitten en vul deze tot een kwart met water, Blenden maar en daarna is je heerlijke groenten smoothie klaar! Vind je de smoothie nog aan de dikke kant, dan kan je druppelsgewijs meer water toevoegen.