×

Yoors


Inloggen
×

YoorsInstagram community 📸❤️

Instagram community 📸❤️


In deze blog, ga ik schrijven over een hele fijne instagram community. Veel mensen zullen denken huh? Maar misschien zijn er ook wel mensen die direct weten waar ik het over heb, van de ene kant wil ik dan zeggen: wat spijtig dat je er bij bent, maar van de andere kant wil ik zeggen: wat super fijn dat je er bij bent! Samen kunnen we namelijk een verschil maken. 

 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. 


Veel van jullie weten dat het niet zo goed met mij gaat, veel mensen hebben dan mensen naast zich staan aan wie ze dat kunnen vertellen, maar ik heb die mensen niet echt in het echte leven, maar wel heb ik een hele instafamilie aan wie ik het kan vertellen. Ik heb de leukste mensen in real life ontmoet, en er staan nog zoveel mensen op mijn planning om een keer te gaan ontmoeten, maar dat is helaas iets met te weinig tijd en geld. 


Heel fijn dat je nu dit allemaal schrijft, maar wat bedoel je precies met je insta community? 


Toen ik nog jonger was, keek ik vaak op tumblr  en instagram onder de hashtags:

 #depressedquotes #sadlifequotes #suicidequotes etc etc. Toen kwam ik er achter dat er heel veel van die “ depressed” accounts waren, ik had er zelf ook maar één aangemaakt toen ik ongeveer een jaar of 15 was, ik ben nu bijna 19 en ik ben nog steeds actief. Ik had zo onwijs veel steun aan dat account, ik weet niet of ik zonder dat account er nog steeds was geweest. Ik kwam ineens in contact met allerlei leeftijdsgenoten die in precies hetzelfde scheutje als mij zaten, ik kon ineens bij mensen mijn verhaal kwijt en er viel een last van mijn schouders af. Dit kwam gewoon omdat ik in het echte leven geen vrienden meer had, en nu ineens 877 (  mijn insta volgers) vrienden heb. Deze volgers, ook wel echt mijn vrienden genoemd, weten meer over mij dan de mensen die naast mij staan. Deze lieve mensen sleuren mij door alles heen, en ik probeer zo goed mogelijk mijn best te doen om hun er ook allemaal door heen te sleuren, maar dat is zo lastig, want je kan helaas niet iedereen helpen, ze moeten het toch allemaal echt zelf doen, je kunt wel voor altijd naast hun staan, en helpen daar waar nodig is. 


Ik heb de liefste mensen leren kennen, als ik met iemand voor het eerst afspreek van uit deze community, heb ik geen zenuwen en ben ik echt totaal niet bang, wat ik normaal natuurlijk wel ben. Niet zo’n beetje ook, maar doordat je zoveel van elkaar weet, voelt het gewoon zo onwijs vertrouwd. Je bouwt echt een band met elkaar op, en je baalt samen heel erg dat jullie zo ver van elkaar af wonen.


Veel mensen, zoals mij, die in het echt niet zoveel vrienden hebben, of geen goede band met de ouders hebben etc, hebben op deze manier ook ineens vrienden, en een hele grote fijne familie. Iedereen accepteert elkaar, iedereen laat elkaar in zijn of haar waarde, maar het fijnste, iedereen is er voor elkaar en helpt elkaar. 


Als je zelf geen reden meer ziet om in leven te blijven, geven de anderen je duizenden redenen waarom je juist wel in leven moet blijven. 


Als je de drang hebt om jezelf te beschadigen, spreekt de andere je woorden in om het niet te gaan doen, ze leiden je af dmv verschillende gespreksonderwerpen of bellen/facetime etc. Maar ze zijn er natuurlijk ook voor je en luisteren naar je verhaal, zoeken samen een oplossing met je en dan komen jullie er meestal wel positief samen uit. 


Natuurlijk heb je er ook een paar rotte appels tussen zitten die jaloers zijn, of te veel liefde missen en die je daarom gaan haten en je proberen nog verder kapot te maken, ze weten eenmaal waar je gevoelig voor bent.


Heel veel mensen in deze community hebben een linkje op hun profiel staan naar een site, bijvoorbeeld: sarahah. Op dit soort sites kan je anoniem dingen naar elkaar versturen, super leuk zou je denken, maar dit is ook een ideale manier om je door haters kapot te laten maken. Begin nooit mee te doen aan zulke sites, want 9/10 mensen heeft last van haat berichtjes. Wordt je zelf niet beter van, en als mensen, dingen positief aan jou vinden, dan kunnen ze dat wel in DM zeggen, dat is fijner dan dat ze het op zo’n site zeggen, waar je tegelijkertijd ook tientallen haat berichten krijgt. 


Als iemand iets post wat heftig kan zijn, en wat veel mensen kunnen herkennen, of waar mensen negatieve herbelevingen van kunnen krijgen, gebruiken ze meestal de term: triggerwarning. Dit betekend ook dat je niet door moet gaan lezen als je gevoelig bent voor bepaalde dingen, snel getriggerd bent dus. Als je dat dan wel doet is dat je eigen risico, en moet je daar geen haat op gaan geven. Als een account veel triggerende dingen plaatst, staat er vaak wel:” triggerwarning” op het profiel zelf al aangegeven. 


Deze community vindt ik persoonlijk super fijn, ik heb lieve mensen leren kennen, ik heb vrienden all over the world, ik heb mensen leren kennen die in hetzelfde scheutje zitten, en ik voel me gehoord door al deze lieve mensen, ik heb weer het gevoel dat er van mij gehouden wordt, en dat mensen om mij geven. Wie wil dat nou niet? 


Op de middelbare zat ik bij een meisje in de klas, dat meisje was altijd één van mijn beste vriendinnen, we zaten alleen met een bepaald vak bij elkaar in de klas. Maar dat vak had ik 3 uur op een dag. Na de middelbare is ons contact verwaterd, we hadden elkaar op facebook, maar thats it. Ineens kwamen we elkaar tegen in deze community, en dat hadden we nooit verwacht, we wisten beide niet van elkaar dat we het zo moeilijk hadden. En nu is ze weer één van mn beste vriendinnen, en dat alles, door instagram. 


Ik krijg de liefste berichtjes als het wat minder met mij gaat, ik zal een foto bijvoegen die ik gister avond heb gekregen, en dit is één van de zovelen lieve berichtjes die ik krijg. Maar ik wil jullie een beeld geven hoe dat ongeveer gaat in deze community. In dit berichtje kan je zien dat een band met een “ onbekende” soms heel fijn kan zijn. Ik vind het fijn dat zij de dingen die ik tegen haar heb gezegd toen zij zich niet zo goed voelde, tegen mij zegt. Het doet me echt oprecht heel erg goed dat ik haar hebben kunnen helpen en dat het tot haar door gedrongen is. Bij iedereen is er wel een drang om iedereen zo goed mogelijk te helpen, want in deze community is het wel zo, dat elke seconde tellend is.


Deze community heeft ook nadelen, helaas. Ondanks dat er zoveel voordelen zijn, zijn er ook genoeg nadelen, maar die zouden het nooit maar dan ook nooit winnen van de voordelen. 


Als je snel getriggerd bent, zou ik niet aan zo’n insta beginnen, je ziet soms de heftigste foto’s en je leest soms de meest verdrietigste dingen. Iedereen post wat ze mee maken, en dat kan soms heel confronterend zijn. Misschien heb je het zelf wel meegemaakt, en denk je er weer zo veel aan terug, dat het fout kan gaan. 


Dit vindt ik een heel moeilijk puntje om te gaan vertellen, maar ik wil het toch met jullie delen. Soms krijg je een hele goede band met iemand die heel erg suïcidaal is, of met iemand die een eetstoornis heeft. Je probeert je best te doen om er zoveel mogelijk voor diegene te zijn, maar helaas heeft het niet geholpen, en overleden zij. Ze hebben gevochten tot het laatste moment, hun kracht was op en het ging gewoon niet meer. Helaas maak je zulke dingen ook mee, en ook nu gaan mijn gedachtens uit naar alle nabestaanden. De volgers die deze mooie sterretjes nu hebben gekent, en samen met hun gevochten hebben tot de laatste minuut. Maar uiteraard ook aan de familie leden, die hoogstwaarschijnlijk niks afwisten dat hun dochter/zoon/neefje/nichtje/tante/oom/stiefkind etc. Zo’n account hadden, maar die er wel met een gerust hart van uit mogen gaan dat hun kind geliefd werd door al zijn of haar volgers. 


Soms lijkt het ook of mensen dit zien als een wedstrijdje, wie de minste calorieën op een dag eet, wie het diepst snijdt, wie het eerst opgenomen wordt of wie het vaakst avondeten over slaat. Deze community is absoluut geen wedstrijd, en we proberen elkaar zo veel mogelijk te helpen om van deze dingen af te komen. Dus maak er ook alsjeblieft geen wedstrijd van. 


Als je nou problemen hebt, en bijna niemand hebt om er over te praten, kijk dan ook eens naar dit soort accounts, want ik had er echt niet zonder gekund. Als je jezelf niet echt herkent in één van de dingen die ik geschreven heb in deze blog, zou ik er niet naar gaan kijken. Want dat kan ook zeker triggerend werken. Als jullie ergens over willen praten, pf vragen of opmerkingen etc hebben over deze blog, kunnen jullie mij altijd een DM sturen op instagram, mijn naam is: @hopeloos.verloren , alles en iedereen is welkom, dag en ‘s nachts! 


Je gesprekken en de berichten die je plaatst hoeven niet alleen maar negatief te zijn, liever juist niet! Want dat betekend dat het goed met je gaat. Je berichten mogen ook juist gaan over dat je een hele goede dag hebt gehad, en dat je leuke dingen hebt gedaan, zulke dingen zien wij allemaal natuurlijk veel liever! 


Ik zou het heel leuk vinden als mensen die deze blog lezen hem zouden delen, vooral mensen die niet in deze community zitten, want hierdoor kan je een mensen leven oprecht redden. 


Maar ik zou het ook zo super leuk vinden als mensen die juist wel in deze community zitten hem zouden kunnen delen op facebook en/of een linkje op hun insta account zetten. Spread the love! 


Aan de ene kant hoop ik jullie wel te zien in deze insta community, maar aan de andere kant dus totaal niet. Hopelijk snappen jullie nu deze tweestrijd terwijl ik dit zeg. 


Voor iedereen die dit helemaal uitgelezen heeft, hartstikke bedankt en ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad! 


Wie goed doet, goed ontmoet!