Santiago dag drie


Dag 3

 27-07-2016

Naar vrienden, halleluja

 

Van tevoren had ik al besloten dat ik deze dag van de route beschrijving zou afwijken, omdat ik bij mijn goede vrienden in Gullegem wilde slapen. Verdwalen was dus van te voren ingecalculeerd, niet het eerste stuk want dat deed ik met de bus, want ik heb een hekel aan het lopen door steden. Uit de bus gestapt verdwaalde ik direct. Het kostte me weer een klein uur om de goede richting op te gaan en de brand in mijn voeten begon weer. Maar goed een pelgrim geeft niet op. Het hielp dat er borden stond met de richting naar een kasteel, en laat ik daar nou naar toe moeten. Dus dat werd een makkie. Voorbij het kasteel werd het weer onvindbaar, heb on-damesachtig in mezelf staan te vloeken. Op een van de ergste punten schreef het boekje "bij Maria Kapel rechts af", en daar sta je dan in  the middle of nowhere en je kan het verrekte kapelleke niet vinden. Pas toen ik na vruchteloze pogingen van de verkeerde kanten weer terug was op die plek, zag ik net boven de trottoirtegel een Maria beeldje van ongeveer 10 centimeter hoog. Het is maar goed dat niemand me hoorde.

Het vervelende van verdwalen is legio als je loopt, je verliest veel tijd, je krijgt pijn, dorst, honger en je moet veel sneller dan gedacht plassen. Laat ik nou in de Plasstraat lopen en vreselijk nodig moeten. Bij een aardbeienkweker mocht ik naar toilet en omdat ik er kennelijk weer deerniswekkend uitzag kreeg ik een doosje aardbeien mee, nee niet betalen mevrouw, we wensen u een voorspoedige tocht. Bijzondere mensen. Na een kwartiertje rust maar weer verder alwaar het volgende verdwaalpunt zich aankondigde. Op een kruising rechts af, was de goede kruising dus rechts af. Daarna tussen twee huizen door naar een fietspad. Daar ging het vreselijk mis, een aantal keren heen en weer gelopen, maar ik kon het niet vinden. Alweer maar eens vragen, ergens bij de receptie van een heel groot gebouw. Ach en ook weer zulke aardige mensen, niet dat ze me verder konden helpen, maar toch. De een na de ander werd gebeld met de vraag of zij konden komen kijken naar mijn route beschrijving. Op het hoogte punt stonde er ongeveer 15 dames en heren  elkaar te vertellen waar zij dachten dat ik heen moest, kortom geen ziel kon er wijs uit worden en een aantal woonde zelfs een paar deuren verder. Voor de zekerheid nog maar even naar toilet en dan maar eigen plan trekken. Immer gerade aus, mooie weggetje, dat wel, en mooi weer dat ook, maar wel heel erg recht en heel erg lang. Gelukkig zag ik de kerktoren waarvan ik vermoedde dat het Ledelgem was,(FOUT) dus die kant maar op. Er was ook niemand om iets aan te vragen dus  weer verkeerd gelopen. Uiteindelijk zag ik huizen staan en er waren meisjes aan het spelen waar ik aan kon vragen of er iemand was die kon vertellen of ik de goede richting op ging. Kennelijk weer een raar gezicht want ze renden naar binnen. Even laten kwam moeder en vertelde vrolijk dat het nog een kilometer of 6 was naar Ledelgem. Ze moet mijn gezicht hebben gezien want bood direct aan me mee te nemen met de auto, als ik nog 5 minuten had enof ik die had. En toen luxe op weg in de auto, naar de kerk van Ledelgem (op een heel andere plek dan gedacht) ook nog de plek waar ik met mijn vriend had afgesproken, goed hé. Mijn pelgrimeer leuze, soms zit het tegen maar wat een geweldige mensen kom je tegen.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!