×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Waarom ik nu liever zzper ben

Waarom ik nu liever zzper ben


We zijn in een tijdperk aangekomen dat je niet meer zeker bent van een baan.

De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler, en de contracten in vergelijking met bijvoorbeeld 10 a 20 jaar geleden steeds korter. De kans dat bijvoorbeeld 20 klanten tegelijk opzeggen is kleiner, dan dat een werkgever bij een kort contract opzegt. Ik zet iedere maand een klein beetje geld apart voor het geval iemand opzegt, en nog een klein beetje zodat ik mocht ik een keer een vrije dag willen hebben of op vakantie willen dat mogelijk is.

Ik hoef niet meer tegen chagrijnige hoofden aan te kijken. Als een klant mij niet aan staat, kan ik op ieder moment opzeggen. Dat idee vind ik heerlijk!

Ik kan mijn eigen hoeveelheid uren bepalen. Als ik een poosje minder wil werken, geef ik dat bij een klant aan. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe lang. 

Mijn eigen werktijden bepalen. Als ik graag in de avond of het weekend wil werken, zoek ik een klant die dat graag wil. Ik werk ook af en toe op vreemde tijden thuis  met bloggen, maar doe ook graag mijn huishouden op vreemde tijden.

Aan de ene kant is een vaste baan bij bijvoorbeeld de overheid, een financiële dienstverlener etc. natuurlijk lekker, maar de ervaring leert dat een vaste baan eigenlijk geen vaste baan meer is. Je hebt geen baan meer voor het leven, tenzij je geluk hebt, of een succesvolle ondernemer bent.

Denk maar aan de bakker op de hoek. Je verdient als bakker relatief weinig, maar als je echt een goede bakker bent, kun je rekenen op veel vaste klanten. Er zijn altijd mensen die hun brood liever bij de bakker kopen. Er zijn zelfs ondernemers die het bedrijf maar opdoeken omdat ze geen opvolger hebben. Denk maar aan de horeca, boeren of andere mkb'ers.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Schorelaar
Klinkt weloverwogen, spaar je ook voor ziekte en pensioen?
10-03-2018 17:51
10-03-2018 17:51 • 1 reactie • Reageer
Tijgertje
Jazeker. Misschien dat ik dat nog wat omhoog ga schroeven. Ik stort het ook op een aparte rekening.
10-03-2018 18:00
10-03-2018 18:00 • Reageer
wakeupkitty
Goed over na gedacht. Is het makkelijk zzp-er te zijn? Het is toch niet zoiets als kleine zelfstandige.. meer je eigen uitzendbureau?
10-03-2018 08:55
10-03-2018 08:55 • 1 reactie • Reageer
Tijgertje
Dankjewel. Zzp staat voor zelfstandige zonder personeel. Ik zit er wel over te denken om iemand aan te nemen hoor.
10-03-2018 10:55
10-03-2018 10:55 • Reageer