Waarom ik nu liever zzper ben

Waarom ik nu liever zzper ben


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

We zijn in een tijdperk aangekomen dat je niet meer zeker bent van een baan.

De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler, en de contracten in vergelijking met bijvoorbeeld 10 a 20 jaar geleden steeds korter. De kans dat bijvoorbeeld 20 klanten tegelijk opzeggen is kleiner, dan dat een werkgever bij een kort contract opzegt. Ik zet iedere maand een klein beetje geld apart voor het geval iemand opzegt, en nog een klein beetje zodat ik mocht ik een keer een vrije dag willen hebben of op vakantie willen dat mogelijk is.

Ik hoef niet meer tegen chagrijnige hoofden aan te kijken. Als een klant mij niet aan staat, kan ik op ieder moment opzeggen. Dat idee vind ik heerlijk!

Ik kan mijn eigen hoeveelheid uren bepalen. Als ik een poosje minder wil werken, geef ik dat bij een klant aan. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe lang. 

Mijn eigen werktijden bepalen. Als ik graag in de avond of het weekend wil werken, zoek ik een klant die dat graag wil. Ik werk ook af en toe op vreemde tijden thuis  met bloggen, maar doe ook graag mijn huishouden op vreemde tijden.

Aan de ene kant is een vaste baan bij bijvoorbeeld de overheid, een financiële dienstverlener etc. natuurlijk lekker, maar de ervaring leert dat een vaste baan eigenlijk geen vaste baan meer is. Je hebt geen baan meer voor het leven, tenzij je geluk hebt, of een succesvolle ondernemer bent.

Denk maar aan de bakker op de hoek. Je verdient als bakker relatief weinig, maar als je echt een goede bakker bent, kun je rekenen op veel vaste klanten. Er zijn altijd mensen die hun brood liever bij de bakker kopen. Er zijn zelfs ondernemers die het bedrijf maar opdoeken omdat ze geen opvolger hebben. Denk maar aan de horeca, boeren of andere mkb'ers.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hoi ik ben het met je eens, zelf kies ik voor een combi van loondienst als uitzendkracht en freelancewerk naar ik ben geen ZZP'er omdat ik val onder de dienstregeling aan huis, ik heb een overeenkomst van opdracht en vallen andere inkomsten onder overige inkomsten. Misschien dat ik de overstap nog wel een keer ga maken maar ik ben nu veel gelukkiger dan met een 40 urige kantoorbaan, gewoon leuk om allerlei verschillende dingen te doen gedurende de week en meerdere inkomstenstromen zorgen er idd voor dat als er iets wegvalt ik niet meteen met de gebakken peren zit om het zo maar te zeggen ;)
| 08:37 |
Klinkt weloverwogen, spaar je ook voor ziekte en pensioen?
| 17:51 |
Jazeker. Misschien dat ik dat nog wat omhoog ga schroeven. Ik stort het ook op een aparte rekening.
| 18:00 |
Goed over na gedacht. Is het makkelijk zzp-er te zijn? Het is toch niet zoiets als kleine zelfstandige.. meer je eigen uitzendbureau?
| 08:55 |
Dankjewel. Zzp staat voor zelfstandige zonder personeel. Ik zit er wel over te denken om iemand aan te nemen hoor.
| 10:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
auto leasen
auto leasen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen