Utopinie 17 - "Dan had je me niet zo hard moeten naaien!"


Het kan aan de hitte liggen, het kan de komkommertijd zijn, maar net zoals bij Shelley en haar publieksstem zal het toch niet aan mij liggen..... ? Wat een spannende week had moeten worden liep wat mij betreft uit op een deceptie. Ik had van de regie wel wat meer verwacht, zouden de stemmingen dan toch eerlijk zijn? 

Utopinie - De meeste dromen zijn bedrog

Martin Luther King zei het al "I have a dream!" Waarschijnlijk heeft Shelley nog nooit gehoord van deze dominee, maar ook Shell heeft een droom en als die ooit werkelijkheid wordt is dat een nachtmerie voor velen onder ons. 

´S nachts in haar bedje vertelt ze zichzelf groot te dromen. Ikke wil het zooo graag. Ikke wil zo graag actrice worden. Ikke wil het echt. Waarom droom ikke nu pas groot?

´S morgens in haar bedje,  Ikke wil presenteren, Ikke hoop dat ik mag, ikke ga er vanuit, ikke wil heel graag. "Degene die op de bank komt presenteert, kan dat?" Is wel een beetje raar, toch Hiske?

Oh nee toch??? Ze mag presenteren, maar hoe dan? Ik heb nog pijn in mijn oren van haar eerdere presentatie tijdens "Trouble in Paradise". Slechter dan dat kan eigenlijk niet, weet u nog ze stond er schreeuwend  als een bezopen viswijf. Het moet maar dacht ik... Je wil de stemmingen toch niet missen.

Viel het  uiteindelijk mee, NEE,   gelukkig deed het deze keer geen pijn aan mijn oren.

Op haar monotone manier van spreken wist ze te struikelen over woorden, zich te verspreken en dingen te vergeten. Dat is al best vervelend, maar je zelf op de borst kloppen terwijl je presenteert "de Western Markt, die heel goed georganiseerd was" dat is gewoon zum kotsen 🤢! 

(Oh ja, dat kruis was Frannies idee)

Utopinie - Voorspelbaar, voorspelbaar, voorspelbaar (ge wet dat ik 't neet kan loate) 

Wat wel mooi was is hoe ze zich probeerde te herpakken, toen ze haar zoveelste publieksstem uit de enveloppe haalde. De rest was zo voorspelbaar, dat zelfs Gerrit de bank met Maikel, Adriaan en Mr Ritchmen  zelf goed voorspeld had.

 Al had niemand kunnen voorspellen dat Dylan zijn broek zou laten zakken, om de enige plek in Utopia te tonen waar Gerrit thuis hoort.

Is het een terechte bank, ondanks dat ik hem liever anders had gezien (ik had liever Slangdrea, of de giftige Cobra Shell op de bank gezien) moet ik Ja zeggen.

Adje brengt niks binnen en heeft geen grootse doelen meer. Toch wil ik die flippende vegan nog niet missen.

Maikel, die engnek wou volgens mij al voor hij binnen kwam terug naar zijn mama. Dus die MOET blijven, laat die laffe herder maar ballen kweken en zijn borg kwijt zijn als hij echt weg wil.

Dus Ger of Adje, twee mannen die er al een jaar zitten en eigenlijk beide weinig vooruitgang hebben geboekt, terwijl ik dit schrijf luister ik naar de sessie die Ger en Shell met de relatie therapeut hebben (natuurlijk een idee van sociaal werker Hiske). Dan besef ik de  keuze simpel. 

Hoe hard ik soms ook kan lachen om geile Gerritje (DJ Vulger), ik ben dit gezeik zoooooo zat.  Het gedrein komt weliswaar van Ger zijn lustobject, maar die kunnen we helaas niet lozen, dus Dikke Doei Ger.

Maar wat had ik Shelley graag zien gaan, wat een gebrek aan zelfreflectie heeft die zeg, gadverdamme. 

Nou ja één ding heeft ze door, haar ikke ikke duiveltje. Dat geeft ze ook aan in haar monoloog  met Franny. De twee voormalige´vriendinnen´ bespreken de stemmingen. Shell voert het hoogste woord, ze wil zo graag dat Franny haar kant begrijpt. 

"Maar doe jij nu niet hetzelfde? Jij ligt nu met Ger in bed, terwijl je weet dat ik gevoelens voor hem heb," vraagt de Franter. "Hij is wel mijn ex."  Verdedigt het knipstertje zich.

Fran herinnert haar ex-vriendin aan het feit dat ze zelf aangaf dat ze het oké vond die eerste avond. 

Shell verklaart;"Ik was boos, dacht fuck you allebei.  Kijk Ik geef mijn lichaam niet random aan de eerste de beste die mij aandacht geeft. Bij mijn ex is dat heel anders dan dat ik een nieuw iemand ga doen, in mijn ogen."  

Franny reageert zacht met "Das oké," wat voor Shell het teken is om nu te gaan zorgen dat Franny volgende stemmingen niet komt met 3 op jou. "Ik hoop dat we hier uitkomen, ik wil echt niet jouw leven verpesten...Je kan nog alles nog doen hier."  Fran kaatst het balletje eenvoudig terug, "Snap je dat ik denk niet dankzij jou." 

En oeps daar is Ikke Ikke  weer "Dan had je me niet zo hard moeten naaien, dan had ik je geen fucking stem gegeven.  Ik gun iedereen de wereld, maar als je me pijn doet  komt er een duiveltje in mijn hoofd. Als je mij pakt ga ik je harder terugpakken. Dat was met de stemmingen." 

Utopinie - Het zou je kind maar wezen

Ja Shells Ikke Ikke duiveltje is alles wat ikke ikke doet altijd goed. Die blik vol haat en wraak doet me altijd denken aan haar moeder. Wat dat betreft hoop ik trouwens voor Ger dat ie snel vertrekt,  want ik denk dat ook Ma van Zetten het hier niet bij laat zitten.

Verder hoop ik van harte dat de volgende die die poort uit dendert Shelley is.  Haar woorden en daden hebben 0 waarde, ik geef het toe ik ben heel erg Shellmoe.

Tja ouders, we zagen het bij Shell, Merel en Jessie en natuurlijk is het voor ouders ook niet makkelijk, je staat aan de zijlijn te kijken naar de wedstrijd van je kind zijn leven.  Als mijn zoon zich ooit voor Utopia of iets dergelijks wil opgeven mag dat van mij, maar ik breek wel alle botten in zijn lijf. Nou, ja das misschien wat overdreven gewoon een paar😜. Want zeg nou eerlijk, wie is er nu echt beter geworden van zijn/haar tijd in Utopia 2 so far? 

Een Merel en een Adje misschien, maar verder? Wie van de inwoners zou u hypothetisch gezien een contract aanbieden  in uw bedrijf ?

En toch zijn er nog steeds mensen die zich opgeven om Utopiaan te worden....  Tussen ons gesproken zelfs, ik denk er soms over na.

Maar gelukkig ik ben niet één van de twee nieuwe helden M&M

Misschien heb ik mijn roze bril op, maar het lijkt zowaar of we deze keer echt iets te kiezen hebben, of is die keuze al voor ons gemaakt?

Utopinie - Cees & Co

Want Disney blijkt toch maar weer eens gelijk te hebben "it´s a small world after all." Of is het gewoon een Utopia wereld, waarin Het Opperwezen, ook wel de Mol genaamd, de bezoekers op voorhand selecteert. 

Velen van ons kijken naar Utopia, met in het achterhoofd het idee dat het mogelijk/waarschijnlijk allemaal nep is. Bedacht, scripted en heel slecht geacteerd (vooral door een niet nader te noemen actrice in spe).

Waarom blijven we dan toch kijken? Waarom wil ik dan toch weten wie van de twee gaat blijven? 

Als het Mariska is roepen de complotdenkers om het hardst dat dit het zoveelste staaltje doorgestoken kaart is. Terwijl Cees een inspirerende man is met een grote kennissenkring.  Zou ik ook mee gaan eten en wat adviezen van oppikken, voordat ik me in het Processie Rupsen nest dat Utopia heet zou wagen. Afijn, wie weet wordt de stemming deze zondag minder voorspelbaar dan dat gedrocht van afgelopen dinsdag. 

Wat voor boter hebben we eigenlijk in die Utopia kuip:

Mitchel ADHD, 200 dagen clean (cannabisverslaving) heel sportief, en heel jong.

Mariska, een keukenverkoopster die  Utopia commercieel op de kaart zet, kan niet stil zitten en is dol op sjoelen 🤔

Nou das simpel, ik ben dol op sjoelen.... Toch gaf dat de doorslag niet. Ook het feit dat Mariska volgens mij twee gezichten heeft (komt deze keer niet door de Botox) bepaalde mijn voorkeur niet.

Wat dan wel,  simpel mijn nieuwsgierigheid. Er is al zo vaak gesuggereerd dat wat levenservaring (ipv die kuikens die net uit het ei zijn) een heel ander verhaal van Utopia 2 zou maken. Dat wil ik wel eens zien,  want na een jaartje kindervakantie kamp zijn we wel toe aan iets nieuws. 

Oh ja Ikbal, jij vertelt schijnbaar alles door wat er op de asociale media staat. Kun jij het aub  met regie  regelen dat Shelley zondag niet gaat presenteren (dan noem ik je geen Likbal meer). 

Hieronder meer  van mijn hand - Nog niet genoeg volg me via mijn Facebook  pagina Tegendraads