We lezen elkaar zeker nog Wel!


Naar aanleiding van mijn blog "Lezen we elkaar nog Wel?" hierbij mijn antwoord op die vraag:


Dankzij de feedback van velen, dankzij het feit dat de eerder genoemde blog meer dan 50 Yoors views heeft zonder op de Homepage te komen en dankzij een beetje logische nadenken (wat het lastigste was) ben ik er uit;

We lezen elkaar zeker nog wel! 

Daarnaast ging er een deel van de discussie over volgen en gevolgd worden. Tegendraads als ik ben, wordt ik liever gevolgd dan dat ik volg. Dat doe ik al vanaf het begin zo. 
Dat wil niet zeggen dat ik hier niet lees, ik lees wat me aanspreekt en dat is vaak wat een beetje afwijkt.

Dit laatste is mogelijk precies de reden dat ik het gevoel had dat ik deze laatste periode minder gelezen werd.


Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor je toekomst


Eigenlijk is het net als vroeger.

 In een ver verleden was ik DJ in een tent voor alternatieve Rock en Dance daar lagen mijn roots zal ik maar zeggen. Waar al mijn ´fans´ het hele weekend in die tent hingen, maakte ik graag uitstapjes naar de Skihut of een Jazz-café. 

Daar pikte ik het één en ander op en probeerde dat uit voor mijn thuispubliek. Meestal met succes, soms ook niet dan viel de vloer volledig stil en vroeg men zich af wat ik daar in godsnaam deed.

Maar uiteindelijk was ik wel de grootste lokale DJ in het genre en trok zelfs tijdens een reünie optreden 10 jaar na mijn afscheid nog een overvolle zaal.

Mijn inziens is het in dit geval  een vergelijkbaar  iets geweest. Ik heb mij de laatste tijd vooral op het vergaren van en schrijven voor een publiek buiten Yoors gericht. Dit mediocre schrijvertje wil namelijk dat de hele Nederlandstalige wereld hem uiteindelijk leest, lief heeft of vergruist.


Maar met de focus op een aardig aantal lezertjes buiten Yoors  (iig voor een mediocre schrijvertje) had ik even mijn roots uit het oog verloren.

De Clan van de YoorsiesBlijkbaar zijn Yoorsies (ik vind Yoorsiaan echt zo´n raar woord) toch echt een volk apart. Met een eigen willetje en een eigen smaak.

Wat hier op Yoors succes heeft doet het mogelijk buiten Yoors voor geen meter en vice versa.

Daar had dit Tegendraadse ei dus echt een 48 uur voor nodig om dat besef weer boven te krijgen. Dit terwijl ik het in het verleden al had meegemaakt en toen eigenwijs ben door gegaan om uiteindelijk voor een groot publiek te komen te staan. 

Een groot publiek, met als harde kern mijn fans van het eerste uur. Zelfs toen ik voor dat grotere publiek best wat commerciëler draaide zagen zij dat dat eigenlijk ook best tof was. 

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Zolang er maar een beetje moeilijk doen in zit voor de herkenning is het soms heel leuk om ook wat anders tot je te nemen. Daarnaast was die DJ, die hier nu voor zoveel man stond, één van hun, van hun clan. Hun clan had succes en vele van mijn clan gunde me dat ook.

Mijn naam is misschien veranderd, maar mijn streken nog niet. Eens zien of de geschiedenis zich deze keer weer herhaalt.

Foto van Nicky Bruinen