Die hele familie is krankzinnig! Wegwezen hier!


Net als je denkt dat de ramp wel zo ongeveer compleet is wat betreft de schoonfamilie, blijkt het nog altijd erger te kunnen worden. Wat niet kan gebeurt niet, las ik laatst. En hier kan alles gebeuren, geloof ik.

Op een donderdag berichtte de jongste van de kinderen mij dat ze vrijdag zouden komen en zondagavond weer weg zouden gaan. Ik stuurde terug dat dat niet kon aangezien hun vader die zaterdag moest werken en ik afspraken had staan.Het kind bleef maar volhouden dat het echt vrijdag werd en ik bleef volhouden dat dat niet ging. Zaterdag, eind van de middag, waren ze van harte welkom.

Toen hun vader dus uit werk kwam legde ik het hem uit hoe en wat. Dat ik niet weer van plan was mijn afspraken af te gaan zeggen omdat zijn kinderen kwamen terwijl hij niet thuis was en ik geen zin had een onbetaalde oppas te zijn die ingezet kan worden wanneer het zijn schurftige ex uitkomt. Prompt kwam het kind weer in chat, dat ze vrijdag kwamen.

Hij zei nee, ik zei nee maar het hielp niks. Ze bleef gewoon doodleuk volhouden dat ze WEL kwamen. Ik zei dat ik er dan niet was. Die donderdagavond kwam het bericht dat ze dan wel naar oma zouden gaan. Hij zei nee en ik zei nee. Want dat huis is zo smerig en volgeramd met teringzooi dat ze er niet eens zouden kunnen slapen. Ik bedoel, zijn ouders slapen er al zittend op ongemakkelijke keukenstoelen omdat het bed onvindbaar is onder twee meter kleding en bende. Het stinkt er, het wemelt er van de muizen en wie weet wat nog meer, zijn moeder is een smeerkees die het niet erg vind dat de muizen over het spek lopen en haar pannen zijn goor net als de borden etc.

Die vrijdagachtend was alles kalm. Hij naar werk en ik...? Ik zat te wachten op een dame die mij een gevonden puppy kwam brengen. Een heel erg jong beestje! Ik heb haar Lilly genoemd en me de rest van de middag vermaakt met het kleine dondersteentje die liever in mij bijt dan in wat anders.

Maar het kind bleef volhouden...En toen hij op vrijdag avond weer NEE zei, en uitlegde dat het daar niet gezond is, ging de telefoon. Via messenger belde het kind op. Dus ik neem op en hou de telefoon voor zijn gezicht om aan te pakken. Direct toen ik opgenomen had werd er gigantisch gescholden en gevloekt door de telefoon. Een vrouwenstem ging tekeer als een viswijf met een jeukende geslachtziekte en te korte nagels om goed te krabben... Dat was zijn lieftallige ex die hem, en mij ook, probeerde dood te schelden en dreigen. Hij zei niets terug, keek alleen glazig en wees naar zijn hoofd en mompelde dat ze gek is. Ik zei "ZEG DAN WAT TERUG!" maar hij zei niks dus hing ik maar op.

Ik heb meteen de jongste geblokkeerd, ik hoef die toestanden niet op mijn telefoon. Niet mijn kinderen en niet mijn ex tenslotte.

Toen ging hij in slow motion de schillen en groenteafval naar de geiten van zijn ouders brengen en kwam blij terug. Het was goed, zijn moeder vond het in orde! Ik wist zeker dat ik water zag branden... Want nu was het opeens goed omdat zijn vieze moeder het goed vond? Dus alle principes over ongezond en smerig en vol werden overboord geflikkerd? Daar moet je bij mij niet mee aankomen, daar word ik licht giftig van.

Zijn ex had de kinderen ook al eens verboden bij hun oma te komen, dat snapte ik best. Daar laat je je tamme rat nog niet eens kakken namelijk, zo goor. Maar aangezien zij een feestje had werden de kinderen zo ongeveer opgeofferd aan de hoogste bieder. En dat was oma...

Of wacht... Toch niet..! Want een $(%*(@* uur later stond er iemand aan de poort om hem een briefje te overhandigen. Er stond doodleuk op dat de kids onderweg waren. Niet naar hun vieze oma, maar naar ons! De moed zakte me in de schoenen en ik zei dat ik NIET ging koken. En dat ze de volgende ochtend maar naar hun oma moesten omdat ik dingen moest doen. En daar kwamen ze. Ze wisten al dat er een pup was, die lag naast me te slapen en ik heb ze geen blik op het beestje gegund. Wat mij betreft waren ze er niet zoals de bedoeling was. Hij ging tekeer dat ik niet goed was en ik heb uiteindelijk terug geschreeuwd dat hij zijn grote bek maar moest bewaren om zijn moeder en teringex uit te schelden en niet mij. Het was dus echt supergezellig. Ik ben met de kleine pup vroeg naar bed gegaan met een knetterende koppijn en moordneigingen.

De volgende ochtend was hij al om 4:30 vertrokken naar werk. Om 8:00 heb ik de kids wakker gemaakt en gezegd dat ze zich aan moesten kleden en naar hun oma toe konden ophoepelen. Dat ging traag. Er moesten vele lagen make-up opgesmeerd worden en zwarte enge wenkbrauwen opgeschilderd. En natuurlijk moest er zwarte lippenstift opgedaan worden die hun rotte tandjes alleen vreselijk accentueerde. Om 9:30 heb ik ze de tuin uit gebonjourd.

De oudste vroeg wanneer ik weer thuis was en ik zei om 14:00. Ik had gewoon 19:00 uur moeten zeggen... Maar goed, ze telde op haar vingers en zei "dat is ruim vier uur, dan moet je wel HIER zijn! Wat ga je doen?" Ik vroeg wat ze anders ging doen en kwakte het hek achter ze dicht. Ik verrot het verantwoording af te gaan leggen aan die kids! Ik heb de pupeen veilige plek in huis gegeven en ben naar de Engelse dame gereden om wat geld te lenen voor boodschappen. Ik heb daar gezellig zitten kletsen en stapte toen op de brommer om naar het stadje te rijden.Halverwege werd ik ingehaald door een wit autootje. De ex!

Haar man of vriend, pooier of slaaf, weet ik veel... Nou ja, hij dus, reed. En zij kwam half uit het passagiersraampje hangen om me op luide toon verrot te schelden met een haat van heb ik jou daar. Ik schoot vreselijk in de lach en lachte mijn vrolijke witte tanden blij bloot terwijl zij gif spoog langs haar afgebrokkelde bruinzwarte stompjes. Ik zat te schateren, echt! Omdat het zó absurd was. Ik ga geld lenen om haar niet welkom zijnde pestlijers die me arm stelen van eten en drinken te voorzien en hun moeder scheld me verrot. Fantastisch!

Na de lunch bij de Engelse dame en boodschappen ben ik naar de kroeg gegaan met een Nederlandse vriendin. De kinderen bleken bij de kroeg rond te hangen en waren erg blij me te zien. Prompt kwam hun vader ook aankakken want die was vroeg klaar. Ik heb me niet met ze bemoeid en gezellig Nederlands zitten kletsen wat erg gezellig was.

Die avond melde ik het aan hem, de man waar ik half en half wel en niks meer mee heb. Zijn reactie was zoals altijd lauw. Meer dan "ze is gek" kwam er niet uit. Niet een, "jee meid, gaat het? Wat een toestand waar je in belandt bent, ik schaam me gewoon voor mijn ex. Het spijt me!" of iets in die richting. Welnee....

De oudste heeft op zondag de hond gepest zodat zij een leuk filmpje had. Een pup van een week of 5 of zes filmen, lokken en dan stampbewegingen en gromgeluiden gaan brullen. Beestje helemaal in de stress en kwam gillend van ellende naar mij toe rennen. Ik had haar een vuist in haar geitengezicht willen rammen. De kinderen vonden het prachtig en lagen helemaal in een deuk om het bange hondje. Echt, wat is er mis met deze mensen..? Ik heb het beestje mee naar binnen genomen en ben in de woonkamer gaan zitten. Wensen dat het opeens ijsballen ter grootte van tennisballen zou gaan hagelen en de kinderen dood in de tuin zouden liggen. Dat gebeurt nooit als je het wenst en nu dus ook niet. Ze leven nog.

Ik heb me het hele weekeinde niet met de kids bemoeit, had er echt geen zin in. Hij heeft op zondag een spelletje kaart met ze gespeeld. Ik heb mijn neus zo min mogelijk laten zien. Ik KOTSTE van de hele situatie. Het avondeten voor ons vijf lag in de koelkast. Broodjes hamburger, nou vooruit, omdat ze dat zo lekker vinden. Maar weer presteert die geflipte moeder van ze het om zondagochtend om 9:00 contact met ze op te nemen en te zeggen dat ze om 11:00 de bus terug moesten nemen. Alsof je mij daarmee pest... Wegwezen!! Ja, dág hoor! Doeiiiiii!

En net als je denkt dat dat erg was.... DAN GEBEUREN ER NOG IDIOTERE DINGEN!

Wat gebeurde er...? Nou.... Op maandag werkt de man niet. Nou ja, hij werkt in het dorp omdat hij een taakstraf moet voldoen. Die taakstraf heeft hij gekregen toen hij eens naar het huis van zijn ex ging om te zeggend at ze de kinderen eten moest geven. Ze heeft toen aangifte gedaan van, ik geloof, bedreiging en mishandeling. Dat is allebei niet gebeurd, ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij "hoi" heeft durven zeggen. Maar goed, dan loopt hij dus de hele maandag in en uit, maait gras in het dorp of veegt de straten. En ditmaar had hij weer eens het hek niet op slot gedaan. Dus terwijl wij in de keuken zijn horen we het hek en zien we zijn vader de tuin in stiefelen met een ouderwetse zeis over zijn schouder.

Hij praat met hem en komt weer naar binnen. Alleen het tussentuintje gaat hij maaien. Ik snap niet zo goed waarom want ik wilde dat van de week even doen met de kleine bosmaaier van de Engelse dame, maar goed... Dus de ouwe bok staat te maaien, ik laat de pup even in de voortuin om te plassen en spelen en hij roept me. Ik loop naar het hek tussen de tuinen in en leg uit dat het niet nodig is maar wel aardig. Hij vraagt waarom ik het niet doe. Ik zeg dat ik momenteel al een tijdje erg last heb van mijn rug en bekken maar dat het beter gaat langzaamaan. Hij roept giftig, plots, dat ik geen last an mijn rug heb als ik in de kroeg zit... Oh, denk ik, gaan we zo beginnen...? Maar ik blijf nog rustig en zeg dat ik in de kroeg niet hoef te bukken of tillen dus dat dat inderdaad eens tuk beter gaat. Hij gromt.

Ik ga weer het huis in, de pup duikt in haar mandje en gaat lekker slapen en ik denk er niet eens meer aan. Tot mijn wel/niet vriend/vijand zegt "hee, waar is pa gebleven? Hij is niet weggegaan...!" Ik haal mijn schouders op, weet ik veel... Maar hij gaat de tuin in en komt na vijf minuten terug. Pa is de moestuin aan het maaien met de zeis... Hij heeft nadrukkelijk gezegd dat dat NIET mag maar ja, de oude gek wil niet luisteren dus hij haalt zijn schouders op...

En dan knapt er wat.... Ik voel drift vanuit mijn tenen omhoog vliegen en ik ga uit mijn pan tegen hem. Waarom hij zijn bek niet opentrekt tegen zijn vader. Hij gilt terug dat hij heeft gezegd dat dat niet mag maar dat zijn vader niet luistert. Ik brul terug dat hij gewoon geen man is, dat zijn "nee" helemaal niks te betekenen heeft omdat als iemand er niet naar luistert hij gewoon niks doet en wegloopt. Dat hij een slappe zak is en geen kerel en ik grijp de mop en stier naar buiten. Hij probeert me nog tegen te houden op zijn eigen zwakke manier. Hij zegt, blijf nou maar hier. Ik brul "NEE" en storm de moestuin in.

Daar staat mijn schoonvader of exschoonvader inderdaad het hoge onkruid te maaien. Ik haal diep adem en vraag zo beheerst mogelijk wat hij aan het doen is en leg uit dat zijn zoon al gezegd heeft dat dit niet de bedoeling is en dat ik het ook niet leuk vind aangezien hij niet weet waar de plantjes staan. Hij snauwt dat de tuin een bende is en dat ik lui ben. Dat dit niet normaal is en ik voel de drift weer de overhand krijgen....

Dus.... Dus brul ik witheet terug dat hij diepraatjes over bende maar bewaren moet voor zijn vrouw met wie hij in een bende woont en die niks doet. Dat hij, in plaats van hier de moestuin te komen maaien lekker thuis de teringzooi op moet gaan ruimen. Dat valt niet goed en hij brult dat ik en zijn zoon niks te zeggen hebben omdat HIJ het huis betaald heeft en zijn ogen flitsen als van een krankzinnige. Hij begint met de zeis naar me uit te halen maar ik doe geen stap achteruit. Ik zeg "oh, dat is mooi! Kom maar op ouwe gek!' Hij bind wat ik en ik hou de mop met stevige houten steel stevig vast. In geval van nood drijf ik de steel zo via zijn tranende oog zijn holle schedel in. Ik ben des duivels....!

Gaa gaat weer verder met maaien en ik brul op vol vermogen dat hij NU moet stoppen want als er ook maar één plantje sneuvelt, dan kan hij er op rekenen dat ik van de week ZIJN moestuin kom maaien. Hij rent een paar passen naar me toe met zijn antieke maar vlijmscherpe zeis opgeheven alsof hij mijn kop wil klieven maar ik blijf staan en roep "doe het dan joh, ouwe gek! Kom op dan! Ik kan vechten!" En ondertussen hou ik mijn mop heel cool vast, just in case...

Het schuim staat me op de bek, ik ben er op dat moment goed voor om lachend een moord te begaan en er nooit spijt van te krijgen. Maar ik hou me in, echt in... Want was dit 20 jaar eerder gebeurd dan had ik met met die stok de hele tuin door gejaagd terwijl het bloed uit zijn rug zou stromen. Geen grap. Maar ja, je wordt ouder en rustiger.... En wat haatte ik dat want ik had meer zin om te doen alsof het 20 jaar geleden was. Op het moment dat ik denk de stok aan te leggen zoals je een queue bij biljart aanlegt, om dan met een ferme stoot zijn door calciumgebrek en ouderdom broze schedel te enteren voel ik een kalmte over me komen die ik ken en waar ik bang voor ben. Wegwezen, ik moet omdraaien en weglopen... Hij staat nog steeds te schreeuwen en ik spuug vlak voor hem op de grond en zeg dat hij niks is. Ik draai me om en loop weg, stiekem hopend dat hij me nog even snel een reden geeft om toch in de aanval te gaan. Maar nee...

Eenmaal binnen staat mijnheertje slow motion daar, die moet alles gehoord hebben, en zegt "hij is gek" want heel veel meer tekst heeft hij in dit soort gevallen niet. End at was het wat hem betreft. Ik ga de woonkamer in en krijg een huilbui van jewelste. Hij komt kijken en vraagt wat er is. ARE YOU FUCKING SERIOUS????

Met behulp van de google translator want mijn Hongaars laat me even helemaal in de steek nu, vertel ik hem dat hij slap is, geen man en dat hij me niet beschermt tegen zijn krankzinnige familie. Hij vraagt sloom zoals altijd "hoezo..?" Hij vormt met zijn handen een hartje zoals zoete trutten dat wel doen op foute foto's en roept dat hij van me houdt, ik brul dat dat alleen maar woorden zijn maar dat ik er NIKS van merk. Hij vraagt weel sloom "hoezo..?" Die avond heb ik niet in de moestuin durven kijken

Pas twee dagen later. En de oude gek bleek gestopt te zijn waar ik hem gelaten had. Mooi, dan hoef ik niet echt bij hem te gaan maaien. In de kroeg heb ik mijn hart even uitgestort bij de bazin en die schrok. Want wat het hele dorp wel weet maar niemand mij verteld had is dat de vader bekend staat als heel erg agressief en er meerdere keren voor opgepakt is geweest en zelfs voor in de bak heeft gezeten. Die keer dat de hoerenex hem pepperspray in zijn ogen spoot, wat was er toen in vredesnaam aan de hand..? Ik krijg het hele verhaal niet te horen, van niemand maar ik wenste dat ze elkaar gewoon vermoord hadden de dag.

Nou ja, en nu doet hij alsof er niks aan de hand is. Ik heb gezegd dat ik wegga, desnoods naar Nederland. Maar dat ik niet hier blijf met zijn gebrek aan ruggengraat, zijn gefliote familie, asociale ex en stelende kinderen. Dat het mooi geweest is en ik er hopelijk niet lang meer blijf. Zijn reactie...? "Hoezoooo...?"

Het is mooi geweest. De maat is vol. Zijn ouders konden maar beperkte tijd doen alsof ze normaal en aardig waren, zijn ex wil graag men bloed drinken met een rietje, de kidneren willen mijn spullen hebben en hij wil me niet kwijt maar is dat al maar dat snapt hij niet helemaal geloof ik.

Anyway, met de pup gaat het goed. Ze poept, plast en slaapt prima. Alleen jammer dat ze erg, HEEL ERG bijterig is. Ze bijt door met haar naaldjes van tandjes en van alle honden die ik bekeken heb op youtube lijkt ze het meest op een wolvenpupje. Snel groot groeien Lilly, dan voer ik die hele krankzinnige bende aan je op en mag je op vingers, tenen, neuzen en oren kluiven zoveel je wilt. De ouders sproei ik dan wel eerst met een hogedrukreiniger schoon in de tuin want ik wil niet dat je ziek wordt.

Ik heb een budget van ongeveer €100,- per maand, inclusief, om iets te huren. Wie wat weet roept maar. Griekenland is ook goed. Of Italië. Mongolië klinkt ook aantrekkelijk, na alle mongolen hier kan ik die wel hebben...

En nu maar hopen dat ik voorlopig de man met de zeis niet tegenkom. Echt ik blijf maar denken dat ik een zwarte cape voor hem moet maken met grote capuchon. De dood waard rond en kwam erg dichtbij....