×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Kun je online vreemdgaan?

Kun je online vreemdgaan?


Na een kort conflict vanochtend met mijn vriend, over online "Vreemdgaan" dacht ik, dit moet ik gewoon even van mij af schrijven. 

Mijn eerste echte relatie in mijn leven, het voelt goed we hebben veel voor elkaar over. Helaas heeft elke relatie ups en downs. Ik ben een onzeker persoon als het voor al over de liefde gaat (Verlatingsangst kun je het ook wel noemen) . Ik probeer mijn best te doen om eraan te werken en er iets aan te gaan doen. 

Mijn vriend chat online wel eens met een vrouw die hij via internet heeft leren kennen. Ik weet me hier geen raad mee en er is een tijd geweest dat hij en ik een time out hadden door privé omstandigheden. Ze hebben een korte relatie gehad en zijn uiteindelijk als goede vrienden uit elkaar gegaan.

Ik ben op onderzoek uitgegaan en ik heb zijn Facebook gecheckt en inderdaad daar stond een chat van hem en haar. Ik ben niet blij met wat ik zag en werd ook meteen onzeker. Ik had natuurlijk gelijk mijn woordje klaar maar wel via Whats-app dat is nu eenmaal makkelijker praten voor mij zodat ik alles zo duidelijk mogelijk kan typen wat ik voel en wil zeggen. Kortom als het aan mijn vriend ligt gaat die van de zomer een drankje met haar doen op het terras. 

Ik weet me hier niet zo goede raad mee, en wil ook aan jullie vragen wat zouden jullie doen in deze situatie? Er komt ook nog eens bij kijken dat deze vrouw waar mijn vriend contact mee heeft ook een vollere vrouw is, waar mijn vriend al een zwak voor heeft.

Het voelt alsof ik voor de zoveelste keer op mijn hart getrapt ben. Het voelt als een breuk, maar ook weer niet.. Ik hou van hem en hij van mij, het voelt als een breuk omdat ik bang ben om hem ooit te moeten delen met een andere vrouw. 

Dat ik hem kwijtraak omdat ik misschien te heftig reageer op een vriendschap van hun?  Ik moest dit even van mijn hart kwijt dus sorry als ik jullie in mijn ellende mee sleur. 

Ik schrijf nou eenmaal over gevoelige en persoonlijke onderwerpen, voor onzekere meiden/vrouwen of gewoon omdat vrouwen het interessant vinden om eens iets anders te lezen.  Dit maal ben ik onzeker over de liefde  en hoop ik van jullie goede adviezen te mogen ontvangen. 

                                                                                                       x Denise

DiaantjesLife
Ik kan alleen maar zeggen, praat met hem! Ga niet zelf antwoorden invullen, maar maak hem duidelijk wat dit met jou doet en hoe onzeker het je maakt. Als zijn liefde voor jou oprecht is, zal hij dit accepteren en je antwoord geven. Ga hem niet controleren, dat kan voor hem juist een reden zijn om ermee te stoppen.......... 
28-02-2019 22:40
28-02-2019 22:40 • 1 reactie • Reageer
Marie Vd
DiaantjesLife Ik ben het hier volledig mee eens. Ik zou dezelfde raad geven. 

04-03-2019 19:59
04-03-2019 19:59 • Reageer
Positief Geld Besparen
Ik zou mij uitdrukken dat je het niet zou waarderen als hij met haar wat gaat drinken. Zeg dat het je onzeker maakt en dat als hij van je houdt hij dit begrijpt.
27-02-2019 23:00
27-02-2019 23:00 • Reageer
alicedenderm
online vreemdgaan dat kan toch niet. Zal toch echt IRL moeten gebeuren. 
27-02-2019 20:54
27-02-2019 20:54 • Reageer
Sonja
Ja je kunt online vreemdgaan maar dan kun je ook in gedachte als je naast hem op de bank zit vreemdgaan. Zou je er echt zoveel moeite mee hebben als hij met een vriendin een terrasje pikt? Als ik je een tip zou geven leg je telefoon aan de kant en praat echt met hem face too face hier over. En laat je eigen angsten wat los, als het (hij,deze relatie) voor jouw bedoelt is blijft die ook en anders zou je hem zo wel eens wegduwen met je eigen onzekerheden en angsten. Zeker niet makkelijk meid. Succes ermee!
27-02-2019 19:51
27-02-2019 19:51 • Reageer
Stieny Koopmans
Ik denk dat jullie relatie niet echt stabiel is. Zolang je hem niet kunt/durft te vertrouwen en bang bent dat hij op een andere vrouw valt of wat met gaar gaat drinken, zit het echt niet goed. Ook het feit dat je hem controleert betekend dat he hem niet vertrouwt. Het is ook niet fair van hem om er niet gewoon met je over te praten, hij had gewoon samen met je wat met haar kunnen gaan drinken, of dat mogelijk voorgesteld. Dat dat niet gebeurt zegt heel veel over je relatie. Denk nog eens na over wat je verwacht van een relatie en vraag hem ook hetzelfde te doen. Praat erover of stop, voordat je er heel veel verdriet van gaat krijgen.
27-02-2019 18:26
27-02-2019 18:26 • 5 reacties • Reageer
Ingrid Tips en meer
Stieny Koopmans Dat is een aanname. In feite een oordeel terwijl je - vermoed ik - maar een heel klein detail weet nu. Misschien zit de rest van de relatie hártstikke goed. (Geen idee) Onzekerheid van Denise wil niet zeggen dat het dús niet goed zit. Bovendien lezen we hier alleen haar 'kant van het verhaal'. Misschien ziet haar vriend het heel anders. Hoop dat hij onzekerheid kan weg nemen. Misschien ziet ze het zelf morgen heel anders.
Wel ben ik het met je eens dat openheid (praten) heel belangrijk is. En vertrouwen vind ik een onmisbare basis.
27-02-2019 19:12
27-02-2019 19:12 • Reageer
DreamyDenise
Stieny Koopmans Ik ben het er niet helemaal mee eens. Tuurlijk ben ik eens met het feit dat ik en hij moeten praten over zulke dingen en ten alle tijden eerlijk moeten zijn naar elkaar toe.

Maar onze relatie is hardstikke stabiel, ik ben gewoon onzeker dat is hoe sommige mensen met mij  in m'n jeugd omgegaan zijn. 
27-02-2019 19:58
27-02-2019 19:58 • Reageer
Stieny Koopmans
DreamyDenise ik hoop dat jullie eruit komen. Vergeet niet dat jaloezie een slechte raadgever is. Vertrouwen is een zeer kostbaar iets! Succes verder.
27-02-2019 21:44
27-02-2019 21:44 • Reageer
Stieny Koopmans
Ingrid Tips en meer  ze vroeg om een mening en die heb ik gegeven. Mijn ervaring meegerekend. Vertrouwen is de basis van een stabiele relatie, is mijn ervaring. Eens geschonden komt het heel moeilijk terug. Zou zij het vertrouwen zelf nu niet hebben geschaad door in Facebook te gaan neuzen?
27-02-2019 21:47
27-02-2019 21:47 • Reageer
Ingrid Tips en meer
27-02-2019 21:57
27-02-2019 21:57 • Reageer
Ries van Meerten
Ik vind het toch zo'n raar woord : vreemdgaan
27-02-2019 16:52
27-02-2019 16:52 • 2 reacties • Reageer
DreamyDenise
Ries van Meerten Ik ook, maar het bestaat toch echt
27-02-2019 16:52
27-02-2019 16:52 • Reageer
Ries van Meerten
DreamyDenise  ja dat weet ik maar het is echt een rare uitdrukking
27-02-2019 16:54
27-02-2019 16:54 • Reageer
Mieke Van Liefde
Het is me niet zo duidelijk. Hebben ze in het verleden een korte relatie gehad en toen als vrienden uit elkaar gegaan? Of hebben ze tijdens jullie relatie een korte relatie (affaire dus) gehad? 
Staat jouw vriend open om dit blog en de reacties er op door te nemen? 
Zie jij het zitten om met zijn drietjes een terrasje te doen? Dan leer je haar beter kennen. Wie weet heeft zij helemaal geen interesse in een relatie met hem. Je lost niks wat je in hun chatgesprek las waar je niet blij mee was. Een inkijk op dat chatgesprek zou ons ook beter in staat kunnen stellen te reageren  vanuit een andere kijk dan jij dat als partner doet.  Als jullie relatie stevig is en hij geen vreemdgaand type is hoef je u geen zorgen te maken. Dat zij voller is dan jij en hij daar op valt is nog geen reden om aan te nemen dat hij vreemd zou willen gaan. 
27-02-2019 16:12
27-02-2019 16:12 • 2 reacties • Reageer
DreamyDenise
Mieke Van Liefde Je hebt helemaal gelijk.
We zijn door omstandigheden uit elkaar gehaald en elkaar een tijdje niet gesproken, voor mij hadden we altijd nog een relatie maar we spraken elkaar natuurlijk niet. Hij heeft kort iets met een ander gehad wat ik ook begrijp omdat het niet duidelijk was of we op dat moment wel iets hadden of niet. 

Hij is ook geen vreemdgaan typ heeft die mij uitgelegd alleen moet ik proberen te gaan werken aan het vertrouwen wat ik in weinig mensen heb. Ik ben ook een volle dame, en zij ook. Ik hoop dus dat dit geen impact heeft als hij haar ooit tegenkomt, maar ook daarover heeft die me van alles over uitgelegd. 
27-02-2019 16:20
27-02-2019 16:20 • Reageer
Mieke Van Liefde
DreamyDenise Vraag dan om niet met haar af te spreken tenzij jij daar eerlijk van op de hoogte wordt gesteld. Als ze niks te verbergen hebben, kan je gewoon mee een terrasje doen. Praat het uit met hem. Laat in je hart , je ziel en je angsten kijken. Vraag om open kaart te spelen. Als zijn houding en reactie je bevalt, laat het dan los als je niks opmerkt wat op vreemdgaan of geheimzinnigheid lijkt. Beschuldig hem niet van iets wat er niet is, want daardoor kan je hem net in haar armen duwen terwijl hij dat misschien niet van plan was. Veel succes en liefdesgeluk. Mieke
27-02-2019 16:55
27-02-2019 16:55 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Voor de een begint vreemdgaan met een tongzoen, voor de ander pas als er gemeenschap plaats vind.
Dan is er nog het verschil tussen een vriendschap tussen man en vrouw of dat er toch meer speelt. Ook exen kunnen vriendschap houden, zonder bijbedoelingen. Vraag het recht op de man af. Het maakt niet uit wat de derde persoon doet of zou willen doen, het gaat om jou en jouw vriend. Verlang een eerlijk antwoord. En als dat hard aan komt is het zeker niet fijn om te weten maar dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

Ik wens je hoe dan ook veel sterkte hiermee. Hoop dat het 'loos alarm' is en hij jou trouw blijft. Vertrouwen is de basis van een goede relatie. Het is goed dat je het van je af schrijft. Als dat voor jou goed voelt, heeft een ander daar niks van te vinden. Jouw keuze. Inderdaad jouw hart luchten. Bepaal voor jou zelf waar de grens ligt. Sommigen willen een 'open' relatie. Als beiden het goed vinden, is het prima. Maar als 1 van de 2 er moeite mee heeft, is het lastiger. Dan is het aan degene die er moeite mee heeft om te denken: "Accepteer ik dit ja of nee."

Kortom: Bespreek het met hem.
27-02-2019 13:25
27-02-2019 13:25 • 3 reacties • Reageer
DreamyDenise
Ingrid Tips en meer Bedankt voor je eerlijke reactie. 

Ik ben het er helemaal mee eens dat mannen en vrouwen ook bevriend met elkaar kunnen zijn. Op de basisschool had ik ook meer jongens die mijn vrienden waren dan meisjes.

 Ik ben het er ook mee eens dat het iets tussen mij en mijn vriend is en dat de derde persoon gewoon moet respecteren hoe het is. Hij heeft duidelijk gezegd dat die van mij houdt en dat als er iets is ik de eerste ben die het zal weten dus daar moet ik dan maar op vertrouwen.  We hadden het ook al uitgesproken maar toch moest ik het nog even kwijt. 

De mensen kennen Denise misschien alleen maar van de leuke sexy blogs, zo wil ik ook gezien worden maar ik hoop ook dat mensen kunnen begrijpen dat ik ook wel eens iets van mijn hart kwijt moet en ik het tussen mijn leuke sexy blogs kan stoppen. 

Bedankt voor je steun😊


27-02-2019 14:49
27-02-2019 14:49 • Reageer
Ingrid Tips en meer
DreamyDenise Graag gedaan. Natuurlijk, jij bent mens. Bij niemand is het alleen maar rozengeur en maneschijn 😉 Typisch, ik ging vroeger ook liever met jongens om. Eén van hen beschouw ik nog altijd als 'broer' en hij bleef vroeger wel eens slapen. Vonden mensen gek. Terwijl het puur platonisch was hoor. Wij hadden / hebben geen verliefde gevoelens.
27-02-2019 15:01
27-02-2019 15:01 • Reageer
Ingrid Tips en meer
DreamyDenise Wat de derde betreft. Diegene doet er zeker ook toe. Maar het gaat om jullie en wat jullie wel / niet van elkaar accepteren. Die ander kan veel willen, maar als je partner niet meer dan vriendschap wil, heeft die derde zich daar maar bij neer te leggen (eh... figuurlijk dan wel he...)
27-02-2019 15:02
27-02-2019 15:02 • Reageer