×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Op de loop

Op de loop


Mijn gedachten gaan met me op de loop. Ze hebben een uithoudingsvermogen waar je u tegen zegt. Mijn gedachten zijn altijd in de meerderheid. Ik daarentegen ben nog niet eens een stofdeeltje in het universum. Mijn hoofd drijft me tot wanhoop, het is er zo donker, zo eng. Ik voel me vervreemd van mezelf.

's Avonds wanneer ik in bed lig, en het is buiten donker, dan slokt de eenzaamheid me op, tot er niets meer van me over is. Het verscheurd me, kleineert me, vervangt me. Ik voel me niets. Ik probeer mezelf in het hier en nu te houden met de muziek die ik mooi vind maar juist die muziek breekt me. Tegelijkertijd werkt het helend. Het is gek. Ik ben er wel maar ik ben er niet.

Vanaf mijn 13e tot nu, bijna 23, heb ik gevochten tegen zelfbeschadiging. En al ben ik morgen 110 dagen clean, ik vecht nog iedere dag, soms ieder uur. En zoals nu, iedere minuut. Ik weet dat ik het enkel uitstel, dat ik therapie nodig heb, dat ik het niet alleen kan, en dat het ook niet alleen hoeft. Maar toch, het voelt zo uitzichtloos. Zo waardeloos. Het is voor mijn armen, benen en al die andere plekken immers toch al te laat.

"Stop!" hoor ik mezelf ineens denken. Ah shit, ik besef me dat m'n gedachten weer met me op de loop zijn. Waar is de finish?