×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Weet je nog? Astrid Nijgh

Weet je nog? Astrid NijghAstrid Nijgh geboren 16 april 1949 en getrouwd met Lennart Nijgh.

Componiste Tekstschrijver Zangeres

In 1973 werd het nummer Ik doe wat ik doe geschreven door haar man Lennart Nijgh een hit in Nederland. 

Het nummer sloeg in als een Bom.


SONGTEKST : Ik doe wat ik doe

Nou doe je jas uit, en warm maar eerst je handen, want koude jatten aan mijn lijf daar ril ik van. Het lijkt wel winter, ik heb de kachel laten branden die regen he, daar vind ik ook niks an. Zeg wees eens lief, wil je niet ff langer blijven. Dan leg je gewoon een meijer bij. Wees maar gerust , ik ben niet als die wijven. Die veel beloven en niks doen, da's niets voor mij 

[chorus]Ik doe wat ik doe, en vraag niet waarom. Ik doe wat ik doe, en misschien is dat dom. Maar ik vraag toch ook niet aan jou, waarom je het hier doet en niet bij je vrouw, ach kom nouwe doen wat we doen. 

Ik heb moeder laatst een reis kado gegeven anders had ze der eigen zuster nooit gezien, die 10 jaar terug naar canada ging voor het leven, ik mag die ziel nou eenmaal graag gelukkig zien en met mijn zussie ben ik kleren wezen kopen, ze is pas 12 , die kleine meid, ik hoop niet dat zij net als ik erin zal lopen want kerels , da's niks als rottigheid

[chorus]Ik doe wat ik doe, en vraag niet waarom. Ik doe wat ik doe, en misschien is dat dom. Maar ik vraag toch ook niet aan jou, waarom je het hier doet en niet bij je vrouw, ach kom nouwe doen wat we doen. Nee het is niet druk, je bent vandaag de 2e ach het einde van de maand he, altijd stil nou ja, ik ben vandaag alweer tevreden vooral wanneer je nog wat extra's wil, wat doen we? Op zijn frans of plaatjes kijken? Toe wees eens tof, of heb je al iets meer? Nou ja vooruit, wat kan het me ook schelen toe, kom maar hier en geniet maar eens een keer

[chorus]Ik doe wat ik doe, en vraag niet waarom. Ik doe wat ik doe, en misschien is dat dom. Maar ik vraag toch ook niet aan jou, waarom je het hier doet en niet bij je vrouw, ach kom nouwe doen wat we doen ach kom nouwe doen wat we doen


Oh wat heb ik dit nummer meegegalmd in mijn tienertijd. Zonder eigenlijk op de tekst te letten. 


Weet je nog?

Hartje

Ellie B
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties