×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Ik kan niet tekenen!!

Ik kan niet tekenen!!


Al kon ik maar een tiende van wat jij kan. Nee, dat is niet voor mij weg gelegd, helaas. Ik wilde dat ik dat talent had. Ik zou dat wel willen, maar dat is niet aan mij besteed.

Dit zijn de kreten die ik regelmatig hoor. Laat ik je nu eens het verhaal vertellen van Corrie.

Corrie is een oudere dame van voorbij de 80 die gewoon voor de gezelligheid mee kwam naar de tekenlessen. Ze kwam op aandringen van haar buurvrouw en dacht, ach wat kan mij het schelen, ik ben van de straat!

Ze kwam bij de eerste les binnen met de uitlating van: Geef mij maar een kleurplaat hoor, want tekenen kan ik niet hahahaha. Een vrolijke vrouw dus en erg gezellig. De toon was positief gezet en Corrie kreeg in de eerste instantie een kleurplaat. Nu is kleuren ook en vak en valt daar ook genoeg in te leren.

Na een paar lessen vroeg ik voorzichtig of ze al zin had in het “echte” werk. We begonnen met het overtrekken van een foto die ze dan zelf kon inkleuren met pastelpotlood. Vanaf dat moment ging Corrie los, het ene na het andere kunstwerk rolde van de tafel. Maar het was nog steeds overtrekken van lijnen en nog niet zelf iets tekenen.

We zijn eens gaan kijken welk onderwerp haar het meest aantrok. Dat bleken bloemen te zijn. Deze keer ging ze zelf aan de slag en met aquarelpotloden en water kwamen de prachtigste plaatjes voorbij die losjes waren omlijnt met fineliner. Op een dekbed zouden ze niet misstaan.

Ook thuis was Corrie actief aan de slag gegaan.

Helaas is Corrie in de lappenmand terecht gekomen en niet meer in staat om bij de lessen aanwezig te zijn. Ouderdom komt, helaas, met gebreken.

Maar op deze leeftijd nog de kunst van het tekenen eigen maken, is een mooie prestatie en volgens mij ook voor iedereen weggelegd die het ook echt wilt. Want daar begint het: Hoe graag wil jij leren tekenen?!?!?


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties