Test: goedkope potloden vs duurdere potloden. (Video)

Test: goedkope potloden vs duurdere potloden. (Video)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Naar aanleiding van een reactie die ik via Ilse, de Knutseljuf Ede, binnen kreeg nog even een aanvulling op de video van hier onder:

Faber castell waar ik veel mee werk, is op oliebasis waardoor het fijner is om veel meer lagen over elkaar te zetten. De wax basis potloden blenden samen weer veel meer maar je krijgt na een dikke laag wel een wasachtig laagje. Daar moet je van houden. De wax potloden zijn ook zachter. Waardoor dunne opbouw van lagen lastiger is. Welke type kleurpotlood dat je prettig vindt werken hangt natuurlijk niet af van het prijskaartje. De goedkope potloden die ik heb gebruikt zijn echter een drama. Mijn video was dan ook bedoeld om te laten zien waar het verschil in kan zitten. Ik krijg nml vaak cursisten die komen kleuren met goedkoop materiaal en ik zie ze er mee worstelen.

Er is niets mis met goedkope potloden maar hou er wel rekening mee wat je uiteindelijk wilt bereiken, dan is de frustratie toch te voorkomen door met degelijk materiaal voor de dag te komen.

De volgende keer zal ik een video laten zien waarin ik de duurdere merken zal testen, zodat je daar ook het verschil ik kan zien.

Meer van mijn werk is te zien op

www.dierentekeningen.nl

www.diniedezeeuw.nl

https://www.facebook.com/diniedezeeuwdierentekeningen/

https://www.facebook.com/diniezfantasyart/

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!



Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
DIE POLYCHROMOS ZIJN ZO MOOI 😍😍😍 ik heb een paar jaar terug geïnvesteerd in Lyra Rembrandt Polycolor (die helaas bijna nergens meer verkrijgbaar zijn sinds de winkel bij mij in de buurt weg is :( ), ook op oliebasis, omdat de Faber Castell Polychromo's gewoon iets meer buiten mijn budget vielen en ik vind de Polycolors wel heel fijn kleuren. 

Ja, er is echt wel een groot verschil tussen potloden van de HEMA ofzoiets (die hebben vrijwel geen pigment joh) en potloden zoals Faber Castell. De polychromo's 😍😍😍😍😍😍 ooit... ooit ga ik ze kopen
| 12:10 |
Ik vind ze ook heel prettig. Gewoon en paar los kopen. Dan steekt het niet zo in de beurs.
| 13:14 |
Ja maar een set kopen is altijd goedkoper dan los... Dus dan kan ik beter even sparen en er een of twee meer kopen in een set
| 21:41 |
In een set zitten altijd kleuren die je niet of weinig gebruikt. Dus dat zou een afweging kunnen zijn ;)
| 22:51 |
Klopt. Dat was heel fijn aan de verkoper bij mij in de buurt die de polycolors verkocht. Ik mocht zelf kleuren kiezen/vervangen in de set van 12 stuks. Zo heb ik bijvoorbeeld de wit vervangen door een kleur et cetera. En later aangevuld met losse potloden. Uiteindelijk had ik rond de 39 stuks.
Helaas vond m'n zusje die potloden ook erg mooi. Dus ik ben ze kwijt door haar. Heb wel voor sinterklaas een set van 24 stuks gekregen van haar als 'troost', maar ja, daar zit wel wit in en niet de kleuren die ik had. Dus ik moet ze even los gaan bestellen, maar ik weet de nummers niet meer. Heb er nog wel een screenshot van als het goed is, moet even zoeken.
| 23:58 |
Die witte is een belangrijke hoor, die gaat bij mij het hardst. Succes met het verzamelen, jammer dat je opnieuw moet beginnen.
| 07:43 |
Waarvoor wordt de witte dan gebruikt? Ik zie er niet echt het nut van in ;)
| 14:51 |
Mooi om het eens zo te zien zeg
k Heb  vele veel merken  en weet de extreme verschillen, toch stond ik er eerder niet zo bij stil
dus bedankt... leuk..ik zwaai ff
| 09:34 |
graag gedaan en bedankt voor het kijken.
| 10:27 |
Goede video weer, top!
Ik heb nog zoveel goedkope potloden dat ik deze eerst wil opmaken...
| 16:02 |
Als jij er tevreden mee bent dan is het prima, toch?!
| 18:39 |
Dat is een tweede ;)
| 19:42 |
Wat een verschil zeg. 
| 07:53 |
goed materiaal is het halve werk
| 11:14 |
Leuk om zo het verschil te zien.
| 20:06 |
graag gedaan.
| 20:49 |
Wel een duidelijk zichtbaar verschil.
| 15:17 |
Ja klopt dat is er zeker.
| 15:28 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen