Quotes about food


In deze collectie Quotes over eten met daarbij een kort verhaal.

Quote

Nothing will benefit human health and increase chances for survival of life on Earth as much as the evolution to a vegetarian diet.

Albert Einstein

Het zou goed kunnen dat we op een dag geen dieren meer eten. Kweekvlees wellicht. Ik ben (nog) geen vegetariër, maar ik denk wel vaak over het waarom van vlees eten en de impact die het heeft op de Aarde.

Albert Einstein (1879 - 1955) was zijn tijd al ver vooruit met deze quote.

Geniet maar eet met mate

Ik schat dat ik gemiddeld één tot twee keer per week vlees of vis eet. Het is af en toe lekker, vooral vis is denk ik ook gezond zo nu en dan, maar het zit ook diep verweven in gewoontes en culturen. Dat maakt het dus niet altijd makkelijk om helemaal geen vlees en vis meer te eten. Maar natuurlijk is het uiteindelijk ook gewoon een simpele keuze, mijn opa en oma waren vegetarisch en mijn moeder is ook al haar hele leven vegetarisch. 

Vegetarisch eten en minder vlees eten is gelukkig wel in opkomst. Ik lees ook van een van mijn favoriete schrijvers dat er een groep mensen is die een vegetarisch dieet volgen en tot de oudste mensen ter wereld behoren. Daar ga ik dus zeker meer over lezen en kom er hier mee op terug.

Maak het dier zelf dood

Een andere gedachte die ik wel eens heb: zouden we een dier zelf kunnen slachten? Het pakje met vlees in de supermarkt ervaren we bijna niet meer in de zin dat het van een levend dier komt. Als kind vond ik het leuk om te vissen met mijn Bamboo hengeltje, dan gooide ik de vissen weer terug. Later op vakanties toen ik bijvoorbeeld op Makreel viste, heb ik ze ook opgegeten. Het doodmaken van een vis vond ik al moeilijk, dus een groter dier zoals een kip of een koe zal waarschijnlijk nog moeilijker zijn, ik weet niet of ik dat zou kunnen. Is dat niet hypocriet, want ik koop het toch wel in de supermarkt?

Wat weten we nu echt over dieren, hun intelligentie en gevoel? Als we dat beter begrijpen, zullen we wellicht ook minder vlees gaan eten. Ook interessant om te onderzoeken dus.

Foto's

De banner foto (die ik heb gemaakt) is een klein biggetje op Bali die een douche krijgt. Dat mannetje op de andere foto die een koe aait, dat ben ik toen ik een jaartje of 4 was. Ik kan me nog exact het gevoel herinneren van toen ik die koe aan het aaien was. Ik hield van die lieve koe. Hetzelfde gevoel wat je voor je hond hebt denk ik.