×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn verhaal ...

Mijn verhaal ...


Het zou weleens een lang verhaal kunnen worden, u weze gewaarschuwd :D

Een jaar geleden, op tweede kerstdag, sprak ik af met een man uit Gent die ik leerde kennen via een dating site. We ontmoetten elkaar in Antwerpen, wandelden half de stad door, aten en dronken en ... kusten zowat op iedere straathoek. 

Ik vond ons echt van die pubers in een oud jasje ... het maakte me lichtjes beschaamd maar tegelijkertijd voelde het erg fijn. 

Het initiatief kwam vooral van de man en hoewel ik in eerste instantie wat aarzelde was mijn honger naar affectie en aandacht groot genoeg om er in mee te gaan. (Huidhonger ... het is een term die je in de wereld van singles wel vaker tegenkomt)

We belandden uiteindelijk in een hotel en brachten de nacht samen door. (*Hier zit een nieuw verhaal in!)

Daags nadien zat ik thuis wat voor me uit te staren en me af te vragen hoe ik me zo snel zo had kunnen laten gaan.  Nog voor ik daar het antwoord op had kreeg ik een berichtje en zag ik mezelf in de auto stappen en naar Gent rijden. 

Ik voelde vlinders dacht ik. 

Het werd die avond minder opwindend dan daags tevoren, maar ik had mezelf al wijsgemaakt dat er iets kon groeien ...

We stuurden in de volgende twee dagen nog wat berichtjes op en neer en plots werd van man's kant een abrupt einde gemaakt aan onze communicatie. Abrupt in die zin dat ik gewoon geen reactie meer kreeg op mijn berichtjes. Niets, nul, nada.

Ik was daar even niet goed van, probeerde verwoed om antwoord te krijgen op mijn 'waarom' vragen. Tevergeefs.

Ik was verontwaardigd, boos, verward en teleurgesteld. In willekeurige volgorde.  Gedurende een, pakweg, 3 tot 4-tal weken. 

Toen kwam er een kantelmoment voor mij. 

Het moment waarop ik op zoek ging in mezelf. 

Ik stelde mezelf vragen over 'waarom' ik daar zo van aangedaan was, 'wat' ik dacht voor die man te voelen, 'hoe' ik in godsnaam zo snel uit de kleren had kunnen gaan, 'wie' de persoon was waar ik dacht voor gevallen te zijn ...

Ik begon het neer te schrijven. Schrijven geneest zeggen ze wel eens, en ik kan dat bevestigen.

Ik stootte met dat schrijven op een dame waarvan ik ooit een tekst had gelezen die ik erg mooi geschreven vond.

Jeanette LeBlanc 

Ik registreerde me via haar website op haar gratis cursus - 10 days, 10 practices.

Waar ik eerst mijn boosheid en frustratie op papier zette ging ik steeds meer schrijven over vroeger, over mijn vorige relaties, over mijn kindertijd en over mijn lelijke karaktertrekken die me verwarden. (Jaloezie, obsessie, hang naar 'liefde' en lief gevonden te worden, roep om aandacht (vooral van mannen *bloos*)).

Langzaam leerde ik mezelf begrijpen. 

En aarzelend begon ik  mijn vreemde karaktertrekken te aanvaarden en kon ik mezelf graag beginnen zien.

Het bracht me er ook toe om met mijn nieuw verworven zelfkennis dieper op zoek te gaan naar het 'waarom' mijn vorige - toch langdurige - relaties op lange termijn niet konden werken.

Wat ik er meer over kwijt wil vind je in deel 2 van mijn verhaal. 

Lees verder in chronologische volgorde

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties